ПЛ БиХ: Жељо славио у Зеници, реми у Габели!

Четири гола у ремију ГОШК-а и Младости! ГОШК и Младост ремизирали су у 11. колу Премијер лиге БиХ.  "Крвави дерби" припао Жељи! У посљедњем мечу 11. кола Премијер лиге БиХ Жељезничар је као гост савладао Челика са 3:0. Робијаши бакљадом прекинули меч. Рамовић неопрезно стартовао на Мехића који се потом осветио.

Фудбал 16.10.2017 | 00:10
ПЛ БиХ: Жељо славио у Зеници, реми у Габели!
ГОШК је два пута имао водство, али су играчи Младости, без тренера Мулалића на клупи, успјели да у Добој-Какањ однесу вриједан бод.

ГОШК - Младост 2:2 (1:0)

У слабом првом полувремену виђена ја слаба фудбалска представа. Оно што је вриједно помена је гол који је постигао Бошњак са бијеле тачке.

У другом дијелу није виђена пуно квалитенија игра, али узбуђења није мањкало. Након пада концентрације у одбрани ГОШКА прилику је искористио Мишић и савладао Козића.

Домаћи играчи су експресно реаговали и кренули према силовито према голу гостију и након четири минута успјели да поврате водство преко Кобиљара.

Након тога утакмица се вратила игри на средини терена и честим прекидима игре. Али у 77. минуту услиједио је нови шок за домаћина.

Након лијепе акције, Карахмет је погодио за 2:2.

Послије новог изједначења утакмица се отворила и оба тима су кренула по три бода, али су мреже мировале до краја.

ГОШК: Козић, Чолић, Бошњак, Радељић, Ђајић, Зољ, Рамић, Деак, Вего, Кобиљар, Сушић.

МЛАДОСТ: Велић, Беновић, Арежина, Лазић, Шећеровић, Регоје, Вазда, Дилавер, Мујагић, Мишић, Исаковић.

У посљедњем мечу 11. кола Премијер лиге БиХ на "Билином пољу" Жељезничар је са високих 3:0савладао Челик и заузео друго мјесто на табели са шест бодова заостатка за Зрињским.

За Жељу прелијепе голове су постигли Благојевић из слободног ударца и Закарић који је са двадесет метара погодио саме рашље. Први гол за Жељезничар је постигао Кајкут из пенала.

Прво полувријеме је почело очекиваном иницијативом "плавих" и прву изгледнију шансу су имали преко Станића који је након гужве шутирао тик поред десне стативе.

Станић је био одличан већ у сљедећој акцији Жеље када је упутио лијеп центаршут, али је Кајкут са четири метра пребацио лопту преко гола.

У 21. минуту Рамовић је неопрезно стартовао на Мехића. Играчу домаћих је од силине ударца потекла крв и након тога је одлучио да узме правду у своје руке.

Због бакљаде домаћих навијача у 32. минуту меч је прекинут.

Дураковић је оборио Рамовића у 34. минуту, а судија је показао на бијелу тачку. Сигуран извођач је био Саша Кајкут.

У другом дијелу сусрета тим са "Грбавице" је наставио да контролише утакмицу и прву озбиљнију прилику су створили у 55.минуту када је Кајкут је прошао по лијевој страни, упослио Зајмовића који је промашио са 11 метара.

"Плави" су наставили са нападима и до другог гола су стигли у 65. минуту када је из слободног удараца ефектно погодио Благојевић.

Убрзо након тога Закарић је у 68. минуту промашио одличну прилику, али се само двије минуте касније искупио у великом стилу. Одлични везни играч је лијепим ударацем савладао Удовичића.

До краја меча Жељезничар је мирно привео "крвави дерби" крају.

ЧЕЛИК: Марковић, Удовичић, Јурковић, Салчиновић, Кадрић, Мехић, Шабановић, Казазић, Махмутовић, Дураковић, Адиловић.

ЖЕЉЕЗНИЧАР: Кјосевски, Кајкут, Граовац, Рамовић, Благојевић, Станић, Закарић, Шабанаџовић, Зеба, Османковић, Пројић.

ПРЕМИЈЕР ЛИГА БИХ - 11. КОЛО:

Недјеља:

ГОШК - Младост 2:2 (1:0)
/Бошњак 37 пен, Кобиљар 65 - Мишић 61, Карахмет 77/

Челик - Жељезничар 0:3
/Кајкут 35 пен, Благојевић 65, Закарић 70/

Субота:

Крупа - Широки Бријег 1:2 (1:2)
/Вукотић 16 - Кожул 19, Д. Ћорић 37/

Радник - Витез 2:0 (2:0)
/Глишић 9, Хоџић 11/

Зрињски - Борац 0:0

Слобода - Сарајево 1:3 (0:1)
/Велкоски 18, Ахметовић 61, 67 - Игњатовић 74/

ТАБЕЛА: Зрињски 28, Жељезничар 22, Широки Бријег 22, Крупа 18, Младост 18, Сарајево 17, Борац 17, ГОШК 13, Радник 13, Слобода 9, Челик (-1) 7, Витез 4.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар