Најава - "Кинески" дерби у Милану: Зарада никад већа!

Дерби 8. кола Серије Интер и Милан, чији су власници Кинези, у сенци предстојеће седнице Конгреса Комунистичке партије Кине. Рекордна зарада од продатих карата - 4,8 милиона евра! Обећање: "Идем пешака 50 км ако победимо".  Победи или се губи! Велика очекивања у два табора пред чувени Дерби дела Мадонина.

Фудбал 15.10.2017 | 15:45
Најава - "Кинески" дерби у Милану: Зарада никад већа!
Први пут у богатој историји два миланска клуба њихов међусобни дуел има и предзнак "кинески" или "азијски".

Власници и Интера и Милана, који су заједно освојили 18 титула шампиона Италије и још 15 великих европских трофеја, први пут ће одиграти "Дерби дела Мадонина" као кинески клубови! Чак је и кинеска четврт у Милану у бојама ова два клуба, с обзиром на то да су им власници Кинези (Интер је у рукама "Сунинг голдинг групе", а Милан је од Силвија Берлусконија купио Ли Јохјонг, односно његпва компанија "Росонери спорт инвестмент").

Занимљиво је да ће Конгрес Комунистичке партије Кине, који ће бити одржан 18. октобра, за једну од тема имати и огромна улагања у иностране спортске клубове, односно да буде потврђена одлука о томе да се томе стане на пут.

Чак су кинески државни медији оптужили горе наведене да улагањимау фудбалске клубове "перу новац"!

У ишчекивању те одлуке, неколико података о дуелу два велика европска клуба:

- Интер је потврдио да је распродат цео стадион "Ђузепе Меаца" ("Сан Сиро") и да је зарада од продаје карата рекордних 4,8 милиона евра!

- Интер је изгубио само једну од последњих 12 утакмица против Милана;

- Интер нема пораз ове сезоне, једини уз водећи Наполи који има стопостотни учинак - свих осам победа;

- Милан ове сезоне већ има три пораза иза себе, и ако вечерас изгуби, питање је да ли ће Винћенцо Монтела и даље бити тренер;

- Свима у Милану је стало до победе, а чини се највише репрезентативцу Обале Слоноваче Френку Кесију, који је обећао: "Даћемо све од себе да победимо! Ево, обећавам - ако победмо Ибтер ићи ћу пешке од стадиона до 'Миланела' (тренинг камп Милана који је удаљен 50-ак километара од стадиона)".

- Интер је последњи пут био првак Италије 2010. године, а Милан годину дана касније;

Миланским великанима никако не успева да се врате у европски врх, али долазак нових власника улио је наду навијачима да би црни дани ускоро могли да постану део историје. Истина, и с Кинезима појавили су се неки нови проблеми, али распродате улазнице много пре почетка 219. Дербија дела Мадонина (20.45) довољно говоре о еуфорији која је захватила град моде.

Интер је много боље ушао у нову сезону, о чему сведоче шест победа, ниједан пораз и бар до осмог кола најбоља одбрана у лиги. Лучано Спалети се испоставио као највеће Интерово појачање. Игра није бајна, често предвидива и спора, али ту је резултат, у овом тренутку најбољи Спалетијев адвокат. Током лета није било великих имена, доведени су солидни играчи или пак они који тек треба да пређу пут до готових производа, а све то због пеглања књига услед проблема с финансијским фер-плејом, односно блокаде иностраних улагања од стране кинеске владе блиској управи клуба.

„Потпуно је непотребно сакривати важност победе у оваквом мечу. Славље у дербију на представља само три бода, већ и велико оптерећење. Овај меч нам неће дати јасан одговор када су у питању крајње могучности, али ћемо добити упуства на путу којим смо кренулу. Чак и уколико Милан остане непоражен, не би био одсечен за наставак сезоне“, рекао је Спалети.

Миланови Кинези су променили цео тим, трошили милионе као од шале и након праве сапунице задржали Ђанлуиђија Донаруму, али кад-тад морала је да наиђе на наплату огромна позајмица с високом каматном стопом од офшор компаније Елиот, о којој је све гласније почело да се прича након првих посртања Росонера. Место у једном од четири вагона за Лигу шампиона озбиљно је доведено у питање, с обзиром да Милан заостаје седам бодова за великим ривалом, а, логично, прва се на пању нашла глава Винченца Монтелепред којег је постављен ултиматум да победи Интер уколико жели да задржи посао. У супротном би Аеропланино већ могао лагано да пакује кофере.

„Не постоји седам бодова између нас, ја вечерас рачунам само на победу. Интер је веома квалитетан и избалансиран тим. Они су у стању да подигну, али и да спусте ритам утакмице. Морамо да пазимо да им не дозволимо да контролишу терен и простор“, поручио је Монтела.

Дерби на Ђузепе Меаци поверен је искусном арбитру Паолу Таљавенту, који има много искуства на оваквим мечевима.

ИНТЕР – МИЛАН (20.45, ТВ Аренаспорт 4)

Стадион: Ђузепе Меаца
Капацитет: 80.018
Судија: Паоло Таљавенто

ИНТЕР (4-2-3-1): Хандановић – Д'Амброзио, Шкринијар, Миранта, Нагатомо – Гаљардини, Валеро – Кандрева, Весино, Перишић – Икарди.

МИЛАН (3-5-2): Донарума – Мусакио, Бонучи, Ромањоли – Борини, Кеси, Биља, Бонавентура, Родригез – Сусо, Андре Силва.

Интер - Милан, 20.45 часова, директан ТВ пренос Арена спорт 4.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар