Порука из комшилука: Србијо, Исланде...

Председник ФК Будућност из Подгорице Жарко Бурић послао писмо честитке Фудбалском савезу Србије и Фудбалском савезу Исланда у име клуба и у своје лично име.

Фудбал 15.10.2017 | 16:00
Порука из комшилука: Србијо, Исланде...
Квалификације за Светско првенство 2018. године у Русији су завршене, само одабрани су чекирали карту за Москву, а међу њима није Црна Гора. А, могла је да буде.

Али, зато јесу две репрезентације које су блиско повезане са Црном Гором. За подгорички Фудбалски клуб Будућност, то су Србија и Исланд!

“Плави” су, на челу са председником клуба Жарко Бурићем, урадили нешто што раде велики европски клубови - честитали су пријатељима пласман на једно велико такмичење.

Будућност је послала писмо Фудбалском савезу Србије, јер су Црна Гора и Србија увек биле блиске.

"Поштовани предсједниче Кокеза, желим у своје лично име и у име ФК Будућност да Вам честитам на сјајном резултату, који је фудбалска селекција Србије остварила у квалификацијама за Свјетско првенство 2018. године. Искрено се надамо да ће пласман на Мундијал у Русији, бити само почетак ваших добрих резултата у периоду који је пред вама"“, написао је председник ФК Будућност у писму првом човеку Фудбалског савеза Србије Славиши Кокези.

Честитка је отишла и на адресу председника Фудбалског савеза Исланда, Гуднија Бергсона. Из више разлога, а два се издвајају. Први, Исланд је први признао независност Црне Горе. Други, тренер Будућности Драган Кажић је седам година радио у земљи "рибара".

“Честитам на историјском резултату за вашу земљу, те успјешним квалификацијама за Свјетско првенство у Русији. Још једном сте показали фудбалском свијету да није битно колико је неко велики, већ колико вјерује у себе и у велики рад који се увијек исплати. Као мала европска држава, још више смо поносни на вас, а нарочито зато што је Исланд био прва земља која је признала и подржала независност Црне Горе 2006. године. Поносни смо на вас из више разлога, а један је и то што је наш шеф стручног штаба пар година радио на Исланду. ФК Будућност је сигурна да ћете играти сјајан фудбал на Свјетском првенству у Русији, а очекујемо да ваши навијачи још једном одушеве свијет“, наводи се у писму које је Жарко Бурић послао бившем фудбалеру Валура, Тотенхема и Болтона.

Извор: мондо.ме

Коментари / 0

Оставите коментар