Устав и закони треба поштовати

Предсједник Српске демократске странке Вукота Говедарица састао се данас у Бања Луци са Николом Минасијем, амбасадором Републике Италије у Босни и Херцеговини.

Република Српска 19.09.2017 | 17:10
Устав и закони треба поштовати
Тема састанка била су последња дешавања у Народној скупштини Републике Српске. Предсједник Српске демократске странке Вукота Говедарица је рекао да је неопходно да институције раде али да је потребно осигурати поштовање закона и устава Републике Српске.

„Нити један појединац нема право да злоупотребљава функције које обавља и да руши и негира Устав и законе државе у којој живи. Републиком Српском треба да владају закони а не људи који не желе да поштују те законе. Јер уколико се закони не поштују онда се ствара амбијент безакоња, што ствара општу правну несигурност“ – истакао је Говедарица.

Говедарица и Минаси су разговарали и о програму инвестиција који Република Италија има у Републици Српској.

„Република Италија је друга по обиму страних инвестиција у Босни и Херцеговини. Значајан број италијанских привредних предузећа послује у Републици Српској. Очекујемо да ће се овај тренд инвестирања у Републику Српску наставити и у годинама које долазе“ – рекао је Говедарица.

Амбасадор Републике Италије Никола Минаси је упознао предсједника Српске демократске странке са активностима италијанске амбасаде на Универзитету у Бања Луци у циљу промоције активности италијанске пословне заједнице у Босни и Херцеговини. Говедарица се захвалио амбасадору Минасију на опредјељености италијанске амбасаде за нова финансијска улагања у Републику Српску и на побољшање привредног амбијента, саопштено је из Српске демократске странке.

(БН) 

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Јак закљуцак

19.09.2017 15:12

Јак закљуцак.Аууууу

ОДГОВОРИТЕ
Name

СИЈУКС

19.09.2017 15:16

МЕДЈУНАРОДНА ЗАЈЕДНИЦА СЕ ОПРЕДЈЕЛИЛА ЗА ПОСТЕНОГ И НЕКРИМИНАЛНОГ ПОЛИТИЦАРА. ТАКОДЈЕ, МЕДЈУ ПОСТЕНИМ НАРОДОМ ИСТИЦЕ СЕ ПОСТЕЊЕ ВУКОТЕ ГОВЕДАРИЦЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

де

19.09.2017 19:04

Вријеме це показати. Док и ови се намире....хаха хаха

Name

Б.Л.

19.09.2017 16:03

Знају талијани са ким треба разговарати.Ово је будуци предсједник РС-а.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ааа

19.09.2017 16:48

Док власт руши институције Републике Српске, дотле се Вукота бори за спас нашег ентитета. Напријед Вукота српски роде с тобом ћемо до слободе!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Напријед

19.09.2017 17:12

Наприје Вукота наш уз тебе смо!

ОДГОВОРИТЕ