Афера "масажа": Санкције и казне

Наком што је Управа за индиректно опорезивање (УИО) БиХ крајем марта покренула дисциплинске поступке против троје запослених, који се доводе у везу са скандалозном фотографијом полуголе раднице коју колега масира током радног времена стигле су и санкције.

Република Српска 17.09.2017 | 17:19
Афера "масажа": Санкције и казне
Наиме, за учеснике у афери “масажа” изречене су новчане казне, али ови радници УИО БиХ због скандала могли би добити још неку санкцију јер у току жалба на ову одлуку.
 
Како је за Фактор рекао Ратко Ковачевић, портпарол УИО БиХ четири особе су кажњене у досадашњем поступку, а главним актерима, односно "масеру и масираној" одређена је новчана казна у висини од 30 одсто њихове плате у периоду шест месеци.

Осим тога новчано су кажење још две особе које учествовале у нарушавању угледа институције.

"Директор, као једна од страна у овом поступку поднео је жалбу на ову одлуку, сматрајући је преблагом. Сада се очекује заседање Другостепене комисије која ће донети правоснажну одлуку", казао је Ковачевић.

Иако је ово тежа повреда радних дужности, због које су раније помињани и откази чини се да тога ипак неће доћи.

Скандал десио се у Централној канцеларији у Бањалуци, а главни учесници били су Аида Ђ., секретарица помоћника директора у Сектору за порезе у УИО БиХ и њен радни колега Давор Џ., као и Јасмина Х. која је направила спорну фотографију.

(Фактор)

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Нако

17.09.2017 15:33

За такво несто, теза повреда радне дисциплине, поциниоци добијају отказ а директор такве установе подноси оставку али то се само десава у правним и моралним дрзава. Овим насим цобанима, то се неце десити, сигурно ни у сну

ОДГОВОРИТЕ
Name

Градјанин

17.09.2017 16:11

Ниста. Ма могло се претпоставити "Тресла се гора родио се мис." А мозда су они и управо ти који су се залили на умањење од тих 30%. Срамота и брука. А ако су и били удаљени с посла таман им је добро досло. Плата лијезе а они се масирају. Овај пут опрезније и ван канцеларије. И јос се након свега и зале на умањење од 30%. Јер кад се мозе нек се користе везе и стеле. И успут те повремене масазе масера од најбокјих другарица. Прије Аиде овај масер је забављао најбољу другарицу од ове па су због те ситуације, фотке и доспјеле у јавност.Ето то тако буде. А постен барид цијени посао, ринта или цека на бироу или се моли за дрзавни посао на којем им такве ствари неби пале на памет. Ах да Елмедин Дјузел новокмопоновани директор Крајина осигурања је брат масиране Аиде Дјузел.

Name

Тал

17.09.2017 17:03

Па казна је релативно висока за оно ста се ради и какав је криминал у УИО.Опсте позната ствар засто су казњени и засто се директор залио на казну је сто су окривљени припадници друга тора јер директор не казњава припаднике свог тора.Било је кривицних дјела,осудјених на суду БиХ,али никад Дитектор УИО није водио ни дисциплински поступак нити је кога суспендовао само сто су припадници његовог тора.Криминалци,рекетаси су у овој институцији застицени јер све иде по вертикали.

Name

Ре:Тал

17.09.2017 17:52

О Аида, ти ли си ?

Name

лоло

17.09.2017 15:40

Ах, свашта не смијеш ни измасирати колегицу ако јој је зло.

ОДГОВОРИТЕ
Name

паки

17.09.2017 17:14

Овдје се напорно ради треба се измасирати , шта је ту чудно....

Name

дупла клипаца

17.09.2017 15:47

Ово је слика и прилика ухљеба на свим нивоима, докопати се државне сисе данас је право умијеће, најчешће мораш имати стварно јаку везу, конкуси су фиктивни или их уопште нема или се праве по потреби за нове ухљебе. и онда лаганини масирање а зими гријалицу између ногу и полагано пари.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Браво за коменар

17.09.2017 18:32

Али заиста је тако. Данас је бас теско добити посао. Срам да их буде. И стид. Мада они немају осјецај за морал. У супротном не би радили овакве радње. Мада смо се у поцетку сокирали и насмијали,па цекали да цујемо ко је у питању а онда и овај, оцекивани, епилог слуцаја "секретарица гола воли кад је масира колега на сред директорова стола". И ником ниста и моци це на директорском столу сваког петка без изузетка. А незапослених људи којих је пуно, о таквом и слицном радном мјесту,са заврсеном средњом као ови неваспитани незахвалници или са факултеом би то знали цијенити. Посебно јер је то посао на БиХ нивоу.

Name

б

17.09.2017 16:00

НИ СЛУЧАЈНО КАЖЊАВАТИ НЕГО ДОБРО НАГРАДИТИ !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Има

17.09.2017 16:46

Има ли ико нормалан у овој држави па видите да је опет Тегелтија умјешаност у ово , па народе докле гледати Тегелтију, Цвијановићку и остале има те ли мозга ако не због себе бар због своје дјеце ......

ОДГОВОРИТЕ