Славље замало завршило кобно

Седамнаестогодишњем Д. М. који је у ноћи са суботе на недјељу у мјесту Подцрте код Груда, возилом ударио петнаестогодишњег В. Р. и притом му нанио тешке тјелесне повреде опасне по живот, након саслушања одређено је задржавање у Тужилаштву ЗХК у трајању од 24 сата, сазнаје Фактор.

Босна и Херцеговина 11.09.2017 | 22:24
Славље замало завршило кобно
''Сутра ће Тужилаштво ЗХК одлучити о сљедећим корацима'', потврдио је Јосип Аничић, портпарол Тужилаштва ЗХК-а.

Током саслушања у полицији, малољетник је испричао на који начин је дошло до тешког повријеђивања петнаестогодишњака.

Како се незванично сазнаје, преплашени малољетник казао је како су четворица пријатеља кренула да прославе рођендан једног од њих.

Схватили су да им је потребно и ауто па су узели возило који припада родитељима једног од њих. Малољетник чијим је родитељима припадао аутомобил није знао возити па је за волан пустио М.Д.

Међутим, током вожње, другови су почели да негодују вожњу М.Д. Повријеђени је тражио да напусти аутомобил и да настави пјешке те је изашао из возила. Међутим, након неколико метара поново је ушао у аутомобил па затим опет изашао. У једном тренутку аутомобил се сам покренуо те је ударио В.Р. нанијевши му тешке тјелесне повреде.

Након привођења малољетника сви су подвргнути алкотесту, те је установљено да су били под утицајем алкохола. Приликом саслушања возача у полицији он је био видно потресен.

Током сутрашњег дана услиједиће и саслушање повријеђеног који би требао испричати своју верзију догађаја.

Сувозачи И. П. (16) и М. Ч. (18) који су такође били у возилу већ су саслушани и пуштени кући.

Извор: Фактор

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Романија

12.09.2017 08:35

Колико то ауто има сувозаца.

ОДГОВОРИТЕ