Србац: Екскурзија лијепо сјећање

Петодневна екскурзија за седамдесет и три ученика деветих разреда Основне школе „Јован Јовановић Змај“ из Српца остаће им у незаборавном сјећању, јер су посјетили већи број градова и мјеста познатих по историјским знаменитостима, а имали су довољно времена и за купање и забаву.

Република Српска 10.09.2017 | 21:50
Србац: Екскурзија лијепо сјећање
Екскурзија је организована у оквиру програма и плана наставе, а уз помоћ школе и родитеља. Разредне старјешине са вођом пута наставником Жељком Цвијановићем биле су одушевљене понашањем дјеце, јер је екскурзија протекла без икаквих проблема уз пуну реализацију програма.

Ученици су посјетили манастир Тврдош који потиче из времена Константина Великог и који је свједок традиције и дуговјечности хришћанства на подручју Херцеговине.

Велико интересовање дјеце изазвала је Херцеговачка Грачаница, посјета дворима Краља Николе на Цетињу, затим боравак у Острогу и осталим приморским мјестима.

„Екскурзија је била прилика да ученици и практично обнове своје знање из богате историје нашег народа, али и да се упознају са градовима и њиховим знаменитостима. Све то било је проткано лијепим дружењем, забавом и уживањем на мору“, са задовољством истиче наставник Жељко Цвијановић.

Он додаје да су у свим мјестима које су посјетили наишли на добар пријем и разумијевање, тако да ће за дјецу ово путовање и дружење остати у трајном сјећању.

Екскурзија је истовремено и награда за досадашње резултате у учењу, али и подстицај за остваривање што бољег успјеха у завршној години основног образовања.

(БН/С.К.)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

В.Ванга

11.09.2017 08:17

Таквих екскурзија треба више, да се деци рашири знање, подигне морал.....

ОДГОВОРИТЕ