Упуство за навијаче Арсенала: Како до БГ-а и Маракане?

Исхрана у Скадарлији, алкохол на Обилићевом венцу…! Или како до дома европског шампиона из 1991. године?

Фудбал 08.09.2017 | 15:00
Упуство за навијаче Арсенала: Како до БГ-а и Маракане?
Навијачи Арсенала се полако припремају за европска гостовања у Лиги Европе, а оно најузбудљивије свакако их очекује у Београду 19. октобра, када ће на мегдан српском вицешампиону Црвеној звезди.

Најчитаније новине на Острву и светски познати таблоид Сан направио је упуство навијачима Арсенала за долазак у српску престоницу, које почиње реченицом - Све што треба да знате ако желите да гледате Арсенал на гостовању европском шампиону из 1991. године.

КАКО СТИЋИ ДО БЕОГРАДА?

- Лет од Лондона до Београда у јефтинијим авио-компанијама обично кошта око 100 фунти (око 110 евра), мада цена у случају велике потражње може да буде нешто већа. Летови са овим компанијама су три пута недељно - уторком четвртом и суботом.

- Друга, али скупља опција је лет од Хитроуа (лондонски аредром) Ер Србијом, који саобраћа свакодневно.

- На путу за Србију виза није потребна становницима Велике Британије.

КАКО ДО СТАДИОНА?

- Маракана (али не она!) удаљена је нешто мање од пет километра у односу на сам центар града. Пешачење би трајало око 50 минута, али се могу искористити аутобуси или трамваји који иду у правцу Бањице.

- Такси може бити сигурнија опција у току дана.

- Такође, врло је вероватано (читај: сигурно) да ће навијачи Арсенала добити полицијску пратњу.

КОЛИКО ЋЕ УЛАЗНИЦА ДОБИТИ НАВИЈАЧИ АРСЕНАЛА И КОЛИКО ЋЕ КОШТАТИ?

- Подела улазница за Арсеналове навијаче још није утврђена, али гостујућим навијачима према правилима УЕФА припада пет посто карата од укупног капацитета стадиона.

- То значи да ће Тобџијама припасти око 2.500 карата, уколико клуб прихвати да их преузме.

- Цена карте ће зносити око 10 фунти (11 евра), а гостујући навијачи ће бити лоцирани на делу јужне трибине.

ГДЕ ПИТИ?

- У свим баровима који се налазе у близини стадиона неће бити дозвољено точење алкохола, тако да ће навијачи највероватније пре утакмице отићи на Обилићев венац у близини Трга републике.

- Барови у центру града морају да се затворе до један ујутру, тако да ће они који буду тражили пиће морати изван центра града.

ГДЕ ПРЕСПАВАТИ?

- Смештајних капацитета има доста, а хотели и апартмани су доступни за око 30 фунти (33 евра).

ДА ЛИ АРСЕНАЛ ОРГАНИЗУЈЕ ПУТОВАЊЕ?

- Арсенал до сада није објавио пакете за гостујуће утакмице у овој сезони, али би пакет за Београд могао да буде објављен онда када буду пуштене карте за овај меч, пише Сан, који је унутар текста на свом порталу објавио и снимке са последњег вечитог дербија, како би приближио слику присталицама лондонског великана с нашег највећег стадиона.

Подсетимо, Црвена звезда је у продају већ пустила пакете улазница за све мечеве црвено-белих на свом терену у групној фази Лиге Европе. Пакети улазница за северну и јужну трибину трибину коштају 3.450, цена пакета за источну трибину 6.600 динара, а за западну 7.500.

Српски вицешампион такмичење у Лиги Европе започиње 14. септембра, утакмицом са БАТЕ Борисовим на стадиону Рајко Митић.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар