Пун енергије и са широким осмјехом

Славни Чола у ситне сате разговарао је са нашом екипом, али се и сликао са фановима, пун енергије и са широким осмјехом.

Забава 04.09.2017 | 22:16
Пун енергије и са широким осмјехом
Највећа звезда на овим просторима послије дужег времена говорио је за медије, а разговор смо започели у пола три ујутру, након спектакла који је одржао у Пожаревцу.

Иако је било касно увече, Здравко Чолић имао је широк осмех и сјајну енергију, коју деценијама уназад шири на људе око себе.

Међутим, нисмо могли да се сретнемо са Чолом празних руку па смо му поклонили књигу, и на самом почетку га питали шта воли да чита.

- У задње време баш оно што ми дође под руку. Можда да се вратим неким класицима, то ме најбоље одмара. (смех) Могу ти рећи да сам "Травничку хронику" прочитао, вратим се у неке гимназијске дане, Меша Селимовић, Иво Андрић...јер сам то некад имао и за матурски у гимназији - открио је Чола.

Да ли сте љубав према књигама пренијели и на ћерке?

- Јој, данашња генерација...то је борба велика. (смјех) Мислим да школа највише ту може утицати. Мислим да родитељи мање могу утицати, али школа више, јер задаћа је ипак задаћа. Мислим да је то најбоље.

Одржали сте још један успјешан концерт у низу, овога пута у Пожаревцу. Енергије не мањка, а три ујутру је?

- Пожаревац је мој војнички град. Прошло је неких 15-16 година, можда и више, од мог посљедњег концерта који сам имао овдје у спортској дворани. Али ово је као народно весеље, част је бити на Љубичевским играма. Прошле године је био Брега, ове године сам ја дошао на ред.



Иако су рани јутарњи сати ваша публика вас чека да се фотографишете. Како издржавате све ово?

- Колико могу ја одговорим, поготово драгим људима, јер знам да овдје има људи из регије, има људи из Хрватске, из Босне, из разних градова из Србије... Дођу на концерт, и то је моја дужност, да колико могу укажем на неку нашу љубав која нас веже, па се мало сликамо. (смјех)

Када би снимали филм о вашем животу, ког жанра би био и ког глумца бисте изабрали да вас глуми?

- Имао сам ја онај документарни филм 1978. године који се може видјети на Јутјубу, али, некако, и кад би требало да пишем књигу, када би човјек писао стварно о себи, неке своје емоције износио, своја нека мишљења и свој живот изнио у некој нормалној књизи, мислим да ја то не бих могао сам урадити. А, и сами филмови, када бих се ја питао, ја их никад не би снимао. (смјех) Али, ако би то била нека акција и нека добра идеја, не знам ко би... Мислим да би требало, пошто је дуга каријера, једно тројица људи. (смјех) За млађи период, средњи и неки старији. (смјех)

По чему ћете памтити ово љето?

- Ово љето је било доста радно код мене, мало сам нешто и снимао ново. Било је неколико концерата, а на крају је било и одмора са породицом, Црна Гора мало и Грчка.

(Телеграф.рс)


Коментари / 2

Оставите коментар
Name

055

05.09.2017 05:24

А јесу га измасакрирали,неможе ни да се смије,не личи на себе! Чола нисам очекивао то од тебе,требао си остати оно што јеси и како те знамо!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

05.09.2017 07:47

Ја помислио да је Брена на првој слици.

ОДГОВОРИТЕ