ЕП: Ови момци заслужују медаљу!

Одбојкаши Србије од 17. 30 играју меч за треће место на ЕП у Пољској.

Остали спортови 03.09.2017 | 14:15
ЕП: Ови момци заслужују медаљу!
Нема финала, нема борбе за злато, али има шанси да репрезентација Србије успешно заврши учешће на Првенству Европе у Пољској.

Наши одбојкаши вечерас од 17.30 (РТС 1, ТВ Аренаспорт 1) играју са Белгијом за бронзану медаљу на шампионату у Кракову. Непуних 20 сати после драматичног и болног пораза од Немачке (2:0), у коме ни вођство од 2:0 у сетовима, ни две меч лопте нису биле довољне да се пробије Панцер дивизија.

„Хтели или не, за мање од 24 сата опет играмо. Видео сам да су играчи јако разочарани, морално у ауту, међутим, показали смо много пута раније да имамо снаге и могућности да прикупимо енергију и да у новом мечу се уздигнемо. Важно је да играчи дођу до медаље, ови момци то заслужују игром, квалитетом и енергијом. Било би ми жао да се то не деси“, предочио је уочи претпоследњег меча на шампионату селектор Никола Грбић.

Ове године смо двапут играли са Белгијанцима. Оба пута у Светској лиги. Поражени смо на гостовању (0:3), вратили им истом мером на нашем терену (3:0), а у пет међусобних окршаја пре тога добили смо их четири пута, због чега нам припада улога фаворита.

„Морамо да одиграмо боље него против Немаца. Да користимо шансе које нам се укажу, будемо на нашем нивоу и пробамо да узмемо медаљу. Бити трећи у Европи је велики успех. Из ове перспетиве делује да смо могли много више, и до злата, али медаља је медаља“, навео је средњи блокер Срећко Лисинац.

Наша репрезентација је од распада СФРЈ 12 пута учествовала на завршним турнирима европских првенстава Освојила је осам медаља (две златне, једну сребрну и пет бронзаних). Данас има шансу да обогати колекцију, иако су ране из полуфинала свеже.

Пред Плавима је најтежи могући посао. Опоравак. Није лако после онаквог меча са Немцима.

„Одбојка се игра до три добијена сета, а не до два. То што је било 2:0 не мора да значи ништа, што се видело синоћ. То се дешава стално или боље речено - дешава се. Нисмо престали да играмо, него је Немачка почела да ризикује више, игра много боље. Жао ми је четвртог сета, када нисмо искористили неколико ситуација... Онда крене и мало срећа, блок је „лизао“ линију, па онај сервис у петом сету исто тако... То су ствари које се дешавају, на жалост или на срећу, јер је то данашња одбојка“, додао је Никола Грбић.

У финалу Првенства Европе у Пољској од 20.30 састају се Немачка и Русија

Извор: моззартспорт

ФОТО: МН Пресс

Коментари / 0

Оставите коментар