Мамић опет избачен из суднице!

Челник Динама удаљен је из суднице Жупанијског суда у Осијеку током новог рочишта на суђењу њему и његовим сарадницима да су утајили порез и оштетили загребачки клуб.

Фудбал 02.09.2017 | 08:15
Мамић опет избачен из суднице!
Здравко Мамић поново је удаљен из суднице због тога што се није придржавао реда током суђења на Жупанијском суду у Осијеку.

На рочишту у Осијеку први је сведочио репрезентативац Хрватске Дејан Ловрен, који је променио првобитно дати исказ. Судија Дарко Крушлин је одмах на почетку суђења упозорио Мамића да се понаша сходно прописима, што челник Динама није учинио, због чега је већ после 45 минута избачен из суднице.

Он је више пута упадао у реч током саслушања Ловрена, који је првобитно рекао да је спорни анекс уговора потписао током 2009, а сада пред судом променио исказ и изјавио да је то било много пре 2009. године.

Хрватски медији преносе да је Изнервирани Мамић, када му је судија наложио да напусти судницу, најпре нешто неразумљиво опсовао, а потом гласно викуо: "Јесте ли сад срећни!? Толико манипулишете сведоком! Хоћете моју крв, моју џигерицу? Срамите се сви колико вас има!", поручио је судији на изласку.

На рочишту одржаном половином јуна Мамић је такође направио "циркус" у судници, након чега је судија прекинуо суђење, а потом је у јулу изазвао низ инцидената и сам изашао, пре него што је судија успео да га удаљи.

Здравко Мамић и његови сарадници, брат Здравко, директор ХНС и бивш дугогодишњи директор Динама Дамир Врбановић и предузетник Милан Пернар оптужени су да су извлачећи новац од трансфера играча, утајом пореза и другим незаконитостима оштетили загребачки клуб за око 116 милиона куна (15, 5 милиона евра), а државни буџет за 1,6 милиона евра.

Сведоци су фудбалери Лука Модрић и Дејан Ловрен, чији су трансфери предмет оптужнице. Тужилаштво, између осталог, сматра да двојица играча нису имала право на 50 одсто трансферног обештећења, већ да је на тај начин Мамић извлачио новац из Динама.

Мамић је дошао на суђење у Осијек на штакама, након што су недавно у близини Томиславграда непознати нападачи пуцали на њега и ранили га у ногу. Мамић је због тога имао специјално обезбеђење припадника загребачке и осијечке полиције.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар