Још увијек траје борба с пожарима

У Републици Српској траје борба са пожарима, а ватрогасци, цивилна заштита, радници шумарства, припадници Оружаних снага и грађани воде дугу и исцрпљујућу успјешну битку, саопштено је из Управе цивилне заштите Републике Српске.

Република Српска 28.08.2017 | 09:08
Још увијек траје борба с пожарима
У Чајничу је поново био активиран шумски пожар на подручју Кукавица, према граници са Црном Гором, који је локализован у току прошле ноћи.

На подручју Требиња и даље су активни пожари на планини Бјеласници изнад села Турице и Жаково, а на подручју општине Билећа активно је девет пожара.

Пожар код села Засада, прошле ноћи, примакао се насељу, али су гасиоци успјели да га одбију од кућа. Један крак пожара иде према селу Кукричу, наводи се у саопштењу.

Активни су пожари на планини Видуши у рејону Букови врх и Видушко поље. Крак тог пожара примакао се селу Горњи Мириловићи.

Ватра на отвореном простору код села Хоџићи прошле ноћи одбијена је од кућа, а други крак истог пожара иде према Коритнику.

Активни су пожари код села Звијерина, Шобадине, Риоца, Тренслова, Коравница. Тренутно не пријете кућама.

Из Републичке управе Цивилне заштите истичу да у Љубињу ватрогасци прате активни пожар на планини Илији, који се не гаси због неприступачности терена и не угожава насељена мјеста.

На подручју општине Гацко активна су три пожара. На планини Баби већ неколико дана гори шума на неприступачном терену и спушта се према насељеним мјестима.
Један крак пожара спустио се према селу Хоџићи у билећкој општини.

Пожар код села Мрђеновићи је под контролом, а гори и код села Степен. Ватрогасне екипе су на терену.

Пожар код села Горња Трусина у Невесињу је под контролом, а код мјеста Ковачица је локализован.

Забиљежене су успјешне ватрогасне интервенције у Добоју, Источном Новом Сарајеву, Рогатици, као и на Палама, наводе из Републичке управе Цивилне заштите.

(Срна)

Коментари / 0

Оставите коментар