Венгер послије 0:4: Ако сам ја проблем, жао ми је!

Менаџер Арснала поручио је својим играчима да "морају да верују" после катастрофе на "Енфилду.

Фудбал 28.08.2017 | 18:00
Венгер послије 0:4: Ако сам ја проблем, жао ми је!
Мало, мало, па непријатан ТВ интервју сачека менаџера Арсенала, Арсена Венгера.

Овог пута, морао је да бира речи после свог најгорег резултата на "Енфилду", на који у континуитету долази дуже од две деценије.

После утакмице 3. кола Премијер лиге, у којој је састав немачког стручњака Јиргена Клопа декласирао "тобџије" резултатом 4:0 (а, могло је и убедљивије), популарни "Професор" поручио је навијачима да му је жао, ако мисле да је он сам највећи проблем клуба.

"Последице овог пораза су самопоуздање које опада, свако од нас мора да задржи веру и остане фокусиран. Ово није било довољно добро, поражени смо на свим деловима терена физички и на крају смо им сами помогли са потпуно непотребним грешкама", рекао је Венгер у камеру "Скy Спорта" и додао:

"Ако неки људи мисле да сам ја највећи проблем онда ми је жао што сам највећи проблем, али и наши навијачи морају да остану уз нас после оваквих наступа. Једини излаз из ове ситуације је да узвратимо и пружимо боље партије".

Потом је наставио…

"Психички, ово је веома тешко. Ово је био разочаравајућ наступ, катастрофалан. Али, није добро бити емотиван после утакмице", покушавао је да одржи привид присебности искусни менаџер, који сезонама уназад покушава изјавама да смири страсти међу навијачима клуба, али и у свлачионици.

"Постоје неки разлози због којих се ово догодило и које морамо да анализирамо, али играчи су од данас на паузи због интернационалних мечева. У последње време играли смо добро у великим мечевима, због тога сам данас још више разочаран", додао је.

Лист "Тхе Телеграпх" објавио је, па брзо обрисао после утакмице да су "персонални проблеми код појединих играча" разлог због којег је стартна постава Арсенала данас изгледала овако: Чех - Холдинг, Кошелни, Монреал - Бељерин, Рамзи (од 46. Кокелан), Џака, Окслејд-Чемберлејн (од 62. Лаказет) - Озил, Санчез (од 62. Жиру), Велбек.

Да ли ће се уредништво листа правити као да се "ништа није догодило" или ће уследити објашњење на шта се конкретно мислило, у овом тренутку је тешко рећи...

Навијачима, али и репортерима са утакмица Арсенала није промакло да се у последње време менаџер екипе, Венгер, појављује на терену углавном уз пратњу неког од службених лица клуба са "бубицом" и акредитацијом Арсенала.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар