БЛ: Звездо, овако треба против Келна!

Костићев Хамбург нанео пораз Звездином ривалу! Екипа Келна поражена је код куће од Хамбурга са 3:1 у другом колу Бундеслиге.  Ривал београдских "црвено-белих" у Лиги Европе на отварању другог кола Бундеслиге нападао и промашивао, што је знао да казни ХСВ и слави 3:1, након скоро 110 минута игре.  Скенер Келна: Завршница велики проблем нападача, а прекиди „рак рана“ задње линије! Сатав Петера Штегера још увек не личи на онај тим који се прошле сезоне изборио за пето место на табели Бундеслиге.

Фудбал 25.08.2017 | 23:16
БЛ: Звездо, овако треба против Келна!
Гости су у 54. минуту остали са играчем мање, пошто је Мергин Маврај зарадио други жути картон.

У том тренутку, резултат је већ био 2:0, а изабраници Маркоса Гисдела издржали су до краја, пошто су успели да приме, али и да дају гол.

Прво је Андре Хан у 28. минуту повисио на 1:0, а потом и само шест минута касније Боби Вуд повећао на 2:0.

До краја меча, домаћи играчи успели су да постигну погодак, али је он дошао касно, пошто је у 90+7 Соренсен био стрелац.

У чудној завршници, ХСВ је постигао још један гол, а стрелац је у 100. минуту био Луис Холтби.

Од 72. минута за Келн је играо спрски фудбалер Милош Јојић, док је Филип Костић одигао 94 минута за победнички тим.

Келн је противник Црвене звезде у групи у Лиги Европе, пошто је данашњим жребом у Ниону тако одлучено. Црвено-бели ће у другом колу гостовати немачком представнику, а меч је заказан за 28. септембар.

КЕЛН - ХСВ 1:3 (0:2)

Почетак изузетно садржајног меча припао је "јарчевима", али шта то вреди када нису успели да искористе ниједну од створених шанси, па су у размаку од само неколико минута примили два поготка.

Нису то биле израђене акције гостију, него су голови плод сналажљивости офанзиваца ХСВ-а. Прво је Андре Хан погодио након корнера и велике гужве у шеснаестерцу домаћих, да би недуго затим Боби Вуд подуплао предност.

У финишу првог полувремена ни Јонас Хектор није имао среће - погодио је пречку.

На одмор се отишло с 0:2, иако су домаћи имали већи посед лопте (64:36) и више удараца на противнички гол (9:7, у оквир 2:2).

Узбуђење одмах на старту наставка, када су скоро сви већ видели лопту у голу. Ипак, након шута дебитанта у дресу Келна Џона Кордобе, она је окрзнула стативу и завршила у гол-ауту.

Непун минут касније - прекид због повреде главног судије Феликса Бриха, који је потрајао десетак минута, због чега је друго полувреме продужено 13 минута. Морао је искусни арбитар своје место да уступи четвртом судији Серену Шторксу.

А онда, нови арбитар експресно је искључио Мергима Марваја. Мароканац је "пожутио" већ у другом минуту меча, а онда у 59. због повлачења противника за дрес зарадио и другу јавну опомену и пут у свлачионицу.

Ни са играчем више Келн није показао много.

Све што је успео да уради је почасни погодак преко дефанзивца Фредерика Соренсена у седмом минуту надокнаде, али већ у наредном нападу Луис Холтби поставио је коначних 1:3, па су "јарчеви" након два кола закуцани на дно табеле, без бодова.

ХСВ је, са максималних шест бодова, тренутно лидер Бундеслиге после два некомплетна кола, што им је најбољи старт сезоне у последњих осам година.

Филип Костић био је стартер за ХСВ и уписао скоро свих 90 минута, уз једну одличну прилику у судијској надокнади, након чега је замењен, док је на другој страни Милош Јојић одиграо последњих двадесетак минута.

Келн је опасан, прави брзу трансформацију у нападу, ствара шансе, али и промашује! Концетрација нападача екипе Петера Штегера није на завидном нивоу, па је клуб са Рајн Енерги стадиона тек након 180 и кусур минута игре у Бундеслиги постигао гол. Све те промашаје знао је да казни Хамбургер, који је головима Андреа Хана, Бобија Вуда и Луиса Холтбијадошао до три нова три бода на старту елитног ранга немачког фудбала, иако је више од пола сата утакмице играо са играчем мање – 1:3 (0:2).

У нападу се нису прославили Битенкур, Кордоба и Осако, па је на крају гол гостију погодиоФредерик Соренсен. Али, највише је заказала последња линија, која је прва два поготка примила након прекида. Оба пута су пре голова гостију били кобни прекиди српског репрезентативца Филипа Костића. Након корнера у 28. минуту лопта се одбила о двојицу играча домаћег тима, а онда стигла до Хана који је прецизним ударцем послао лопту у даљи доњи угао гола Тима Хорна. Само шест минута касније Костић је центрирао са супротне стране и поново направио карамбол, па је лопта завршила на ивици петерца код неумољивог Бобија Вуда, којем није био проблем да дуплира вођство екипе Маркуса Гисдола.

Хамбургер је у 59. минуту остао без Марваја, али Келн ни бројчану надмоћ није успео да искористи све до седмог минута надокнаде. Полазак на све или ништа био је погубан заШтегеров тим, пошто је лоше додавање Хектора пресекао Албин Екдал повукао лопту све до ивице петерца противника, а онда на правом месту пронашао усамљеног Холтбија, за коначни потоп Келна.

У домаћем тиму је од 72. минута заиграо Милош Јојић, чијим је увођењем Штегерпокушао да побољша организацију игре, али ни то није помогло, јер ово није било вече Келнових нападача. Оно што је дефинитивно јасно, јесте да противник Црвене звезде још увек није ни близу жељене форме и нимало не личи на онај тим који је прошлу сезону захваљујући сјајним партијама окончао на петој позицији Бундеслиге.

Уводна утакмица другог кола продужена је више од десет минута, пошто се у завршници повредио главни арбитар утакмице Феликс Брих.

Бундеслига, друго коло:

петак:

Келн - Хамбург 0:2 (0:2)
Хан 28, Вуд 34

субота:
15:30 Аугсбург - Менхенгладбах
15:30 Вердер- Бајерн
15:30 Франкфурт - Волфсбург
15:30 Леверкузен - Хофенхајм
15:30 Мајнц - Штутгарт
18:30 Дортмунд - Херта

недеља:

15:30 Лајпциг - Фрајбруг
18:00 Хановер - Шалке

ТАБЕЛА: ХСВ (+1) 6, Борусија Дортмунд 3, Бајерн Минхен 3, Херта 3, Шалке 3, Хановер 3, Борусија Менхенгладбах 3, Хофенхајм 3, Ајнтрахт 1, Фрајбург 1, Аугзбург 0, Мајнц 0, Вердер 0, Бајер Леверкузен 0, Лајпциг 0, Штутгарт 0, Волфсбург 0, Келн (+1) 0.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар