Алексис игра у недељу, у дресу Арсенала!

А за даље. . . Никоме још није јасно шта ће се десити са Чилеанцем.

Фудбал 26.08.2017 | 08:00
Алексис игра у недељу, у дресу Арсенала!
Ваљда ни око једног фудбалера током овог прелазног рока није било толико "помешаних изјава" о останку и одласку као што је то случај са најбољим играчем Арсенала - Алексисом Санчезом.

Манчестер сити, Пари сен Жермен, Јувентус, Бајерн, Челси и Монако били су клубови који су се доводили у везу са сјајним Чилеанцем, с тим да су два првопоменута била далеко најозбиљнијим намерама, али по свему судећи он ће и ове сезоне носити дрес Арсенала.

И то већ овог викенда!

То је потврдио Арсен Венгер који је изјавио да је Алексис "спреман да игра" против Ливерпула ове недеље, иако са њим није постигнут никакав договор око продужетка уговора.

"Он је у доброј форми. Увек је био играч који је фокусиран на свој посао и никада га није ометала читава халабука око трансфера. Играчи на том нивоу су навикли на то. Фокусиран је и веома срећан", поручио је Венгер чији је тим на старту сезоне забележио победу и пораз.

Управо је тај уговор Санчеза, који траје само до краја текуће сезоне (31. јун 2018. године), највећа компликација. Уколико не приволе Чилеанца да потпише нови - он ће већ у јануару моћи да "се обећа" свом новом клубу и да по истеку уговора потпише као слободан агент.

"Не значи да не постоји шанса да он продужи уговор. Желимо да се фокусирамо као тим и да не гледамо превише на уговоре играча. Алексис вредно ради, даје све од себе и делује да је спреман", казао је Венгер и додао да ће још одлучити да ли ће он дуел против Ливерпула почети од старта.

Играјући за Арсенал он је у 144 меча постигао 72 гола и забележио још 42 асистенције.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар