ШПА: Побједа Барсе која се није славила...! Славио и Реал!

Никоме није било до фудбала и славља синоћ у Каталонији.  Зиданова тика-така и Рамосово помрачење ума! Капитен Реала успео је два пута да заслужи искључење у утакмици у којој је његов тим имао 0:2 већ од 22. минута. Реал дао гол у акцији у којој је размењено 44 паса, што се није догодило од сезоне 2005/06 у Ла Лиги.

Фудбал 21.08.2017 | 11:45
ШПА: Побједа Барсе која се није славила...! Славио и Реал!
Никоме није било до фудбала ове недеље увече у Каталонији.

Не због тога што је Нејмар на никад виђени начин отишао из клуба.

Не због тога што његова адекватна замена никако да стигне.

Чак ни због тога што је нови тренер Ернесто Валверде дебитовао поразом 1:8 у два меча Суперкупа са највећим ривалом, Реал Мадридом.

Све би вечерас, од броја људи и атмосфере на трибинама, па до израза лица фудбалера "Блаугране" било другачије да њихов град, Барселона, у четвртак увече није била мета новог терористичког напада са ужасним последицама.

Од изласка фудбалера Барселоне и Бетиса из тунела, до њиховог повлачења у исти нешто после 22 часа, било је јасно да се нешто јако лоше догодило. Црни флорови на дресовима служили су и као недвосмислена потврда да се фудбал играо у недељи велике трагедије.

Утолико, победи Барсе од 2:0 (2:0) у 1. колу Примере, пред свега 56.000 навијача, не би требало да се гледа у зубе и траже мање, иако ће то тренер Валверде свакако урадити у анализи утакмице у којој су на тренутке смотани и неорганизовани гости имали две-три велике шансе да затресу мрежу иза леђа Марка Андреа тера Штегена.

Она је остала нетакнута, за разлику од оне на супротној страни коју је 90 и кусур минута упорно циљао велики Лео Меси, а нациљали штопер Бетиса, Алин Тоска у 36. и Серђи Роберто у 39. минуту.

За разлику од њих, Меси је два пута уздрмао ставу, једну у првом из слободњака, другу у другом после лепе акције црвено-плавих.



Барселона је прошле сезоне као домаћин победила Бетис 6:2, а пре тога 4:0, 3:1, 4:2, 4:2, 3:2 и 3:0 у низу који је започет после ремија 1:1 забележеног 13. маја 2007. године.

У првој утакмици дана, на "Сан Мамесу", Атлетик Билбао није успео да сломи отпор повратника у Примеру, тим Хетафеа, који је од 66. минута играо са десеторицом због усључења Алвара Герера.

Зиданова тика-така и Рамосово помрачење ума! Капитен Реала успео је два пута да заслужи искључење у утакмици у којој је његов тим имао 0:2 већ од 22. минута. Реал дао гол у акцији у којој је размењено 44 паса, што се није догодило од сезоне 2005/06 у Ла Лиги.

Шампиони Европе и Шпаније, након што су у три утакмице са Манчестер јунајтедом (2:1) и Барселоном (8:1 укупно) на старту сезоне освојили (још) два трофеја, победом су почели и Ла Лигу.

На месту где је Зинедин Зидан први пут као тренер водио Реал Мадрид, ове недеље увече пред 27.270 гледалаца, "краљевићи" су наставили тамо где су стали прошле сезоне.

У 1. колу Примере на "Ријазору": Депортиво - Реал 0:3 (0:2), уз лепу игру и атрактивне голове гостијум, али и превелики број прилика који је допуштен саставу из А Коруње.

Пре свих, обрукао се Флорин Андоне који је промашио два зицера при резултату 0:0, и то када је био очи у очи са Кејлором Навасом, а невероватне реакције мете Барнлија настављене су и у другом полувремену и кулминирале неискоришћеним пеналом у 89. минуту. И тада је Навас био бољи у овом малом ривалству.



На убедљиву победу, коју је наговестио Гарет Бејл реакцијом на јак ударац Луке Модрића у 10. минуту, а потврдио Касемиро поготком у 22. минуту у акцији у којој су гости разменили 44 додавања (рекорд Примере од сезоне 2005/06), сенку је бацило понашање капитена Реала, Серхија Рамоса, који је искључен у 92. минуту, пуних 40 минута након што је морао да буде искључен.

Иако је био савршено свестан да је лудило на "Камп ноу" стадиону, када је одгурнуо судију, најбољи фудбалер света Кристијано Роналдо платио суспензијом са пет утакмица (а ово му била тек друга), Рамос је у 53. минуту при резултату 0:2 одгурнуо Фабијана Шара руком по лицу и за то зарадио само опомену од судије Гонзалеса Гонзалеса.

Као да је желео да и сам буде суспендован, Рамос је у 92. минуту направио нови јак прекршај, овог пута при резултату 0:3 и натерао арбитра да га пошаље на терен који секунд пре осталих.

Између две жуте минуте фантастичног дефанзивца, какав је Рамос, Реал је у 62. минуту одиграо још једну тика-така акцију коју је на асистенцију Бејла у 0:3 претворио Тони Крос.

Иначе, Бејл је трећу сезону зарадом постигао први гол Реала у Примери.

Резултати 1. кола:

петак

Леганес - Алавес 1:0 (0:0)
/Габријел 24/

Валенсија - Лас Палмас 1:0 (0:0)
/Заза 22/

субота

Селта - Сосиједад 2:3 (1:1)
/Гомез 22, 50 - Ојарзабал 33, Хуанми 80, Вилијан Жозе пен 88/

Ђирона - Атлетико Мадрид 2:2 (2:0)
/Стуани 22, 25 - Кореа 78, Хименез 85/

Севиља - Еспањол 1:1 (1:1)
/Ленгле 26 - Баптистао 35/

недеља

Атлетик Билбао - Хетафе 0:0

Барселона - Бетис 2:0 (2:0)
/Тоска аг 36, Роберто 39/

Депортиво - Реал Мадрид 0:3 (0:2)
/Бејл 10, Касемиро 22, Крос 62/

понедељак

Леванте - Виљареал 20.15
Малага - Еибар 22.00

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар