Велики пожар пријети селима у Љубињу

Неколико пожара поново је активирано на подручју Херцеговине. Велики пожар шири се у два крака према Пољицама, гдје је изгорио комплетан далековод, и Убоско на подручју општине Љубиње, рекао је начелник општине Дарко Крунић.

Република Српска 19.08.2017 | 18:10
Велики пожар пријети селима у Љубињу
"Ватра се приближава кућама у селу Пољице, а ватрогасцима су у помоћ дошле колеге из Стоца. Све је неизвјесно, јер је пожар захватио већу површину", истакао је Крунић.

Крунић је навео да је пожар избио прије два сата и да се шири огромном брзином, због чега је био обустављен и саобраћај на магистралном путу Љубиње-Столац.

Пожар је активан и у рејону Хргуда, те Сњежнице у општини Берковићи, као у на подручју Требиња изнад Струјића и требињских брда.

Ватра гори и на неколико локација у Невесињу. Највеће пожариште, како сазнаје БН телевизија активирало се уз магистрални пут Невесиње - Гацко.

Испод цркве Свете Тројице гори поље у мјесту Дреновик. Пожар у невесињском пољу захватио је шуму.

Ватрогасци су на терену, а помажу им и радници шумског газдинства.

Вјетар отежава гашење, а мјештани су без електричне енергије те истичу да је неопходна помоћ како се ватра не би проширила према кућама.

Такође, пожар који је у петак у послијеподневним сатима запријетио кућама и објектима у селу Губавица јужно од Мостара, поново се јутрос активирао.

Поред тог пожара који је више пута гашен и поновно активиран, у протекла 24 сата трава и ниско раслиње горјели су и на подручју Горњих Врањевића, у Малом пољу, на Буску.

У Улици Гојка Вуковића горио је отпад, а поред саобраћајнице М-17, између Буне и Житомислића, горјела је шума, саопштено је из Оперативног центра Цивилне заштите Херцеговачко-неретванског кантона.

БН телевизија

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Гдје су прваци политицки

19.08.2017 15:23

Ево прилике да политицсри и партијви доду узму напртњаце и угасе позарр

ОДГОВОРИТЕ
Name

Q

19.08.2017 16:37

Миле не манијак по ТРЕБИЊУ иди гаси пожареве и ти и ГРИГОРИЈЕ и Лука и Зељана снимате је РЗТРС

Name

ааа

19.08.2017 18:10

Распаљивање политичких пожара је у току, не могу стићи на сваку страну.

Name

Индијанац

19.08.2017 17:55

Нема шансе да Источна Херцеговина оволико гори само због врућина, немогуће. Неко се је намерачио да их ионако утучене и заостале додатно уништи, ваљда једнога дана и сконтамо ко би то могао бити. Било је и прије већих врућина, било је врућина и у рату па не би оволиких пожара...

ОДГОВОРИТЕ