Себија завадила Бакира и Фахру?

Ескалација сукоба између лидера СДА Бакира Изетбеговића и СББ-а Фахрудина Радончића, настала је због намјере Изетбеговићеве супруге Себије да се кандидује за бошњачког члана Предсједништва БиХ, пише ''Блиц''.

Босна и Херцеговина 17.08.2017 | 18:35
Себија завадила Бакира и Фахру?
Да је амбициозна супруга садашњег бошњачког члана Предсједништва БиХ главни узрок драматичног заоштравања односа између лидера двије највеће бошњачке странке за ''Блиц'' тврде поједини аналитичари, али и одлично обавијештени извори “Блица” из врха тих партија који су инсистирали на анонимности.

Саговорници ''Блица'' из СДА и СББ-а тако, између осталог, тврде да је вишемјесечни отворени рат између Изетбеговића и Радончића букнуо након што је лидер СББ, према њиховим ријечима, добио провјерене информације да ће Себија Изетбеговић бити кандидат СДА за бошњачког члана Предсједништва БиХ на изборима сљедеће године.



''Недуго након тога, Радончић је преко медија почео са жестоким нападима на актуелну директорку УКЦ Сарајево, која би, како је процијенио, требало да му представља најопаснијег противника у жељи да се дочепа фотеље у Предсједништву БиХ. Заштитнички настројени Бакир одмах је узвратио ударац, пласирајући у јавност бројне оптужбе на рачун лидера СББ-а – од тога да је Радончић агент српских тајних служби, па све до тога да шеф СББ тврди да су Бошњаци криви за почетак рата у БиХ'', истичу саговорници.

Иначе, занимљиво је да је лидер СББ-а прије неколико дана скоро директно потврдио да његов посљедњи сукоб са Бакиром Изетбеговићем вуче коријене због Себијине намјере да се кандидује за члана Предсједништва БиХ.

''Изетбеговић већ мјесецима прљаво и неморално јавно лаже и жели у интересу предсједничке кандидатуре своје супруге Себије укаљати моју личност и велики животни резултат'', изјавио је Радончић за поједине медије.



Политичка аналитичарка, Ивана Марић, за “Блиц” каже да се у сарајевској политичкој “чаршији” већ дуго прича о томе да ће Себија Изетбеговић бити кандидат СДА за насљедника њеног супруга у фотељи бошњачког члана Предсједништва БиХ.

''Занимљиво је да Бакир Изетбеговић у посљедње вријеме, када га медији питају о томе да ли ће Себија бити кандидат, то више не демантује као што је раније радио, већ каже да ће о томе одлучити страначки органи'', каже Марићева.

Жестоки сукоби у СДА

Осим распада коалиције с Радончићем, лидера СДА би амбиције његове супруге могле скупо коштати и по питању очувања партијског јединства.

Извори ''Блица'' тврде да је за ту кандидатуру заинтересован и садашњи предсједавајући Савјета министара БиХ Денис Звиздић, који, ријема речима саговорника, ужива подршку значајног дијела чланства у СДА.

Извор: Блиц

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

Зоки

17.08.2017 16:56

Незна се које лудји,а ко опаснији дал Бакир или она његова змија.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Прасе

17.08.2017 17:00

Каква зајебанцуја нек усвоје Додика Иванца и Цовица па да породицно владају иста су сорта.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драгутин

17.08.2017 17:11

СДА треба укинути и забранити,јер је она прва од 1992-ге сарађивала и доводила терористе у БиХ попут радикалних терористичких организација као што су:Ал каида и Ел муџахедин и многе друге!Ко још нормалан сарађује са терористима у свету,а да не одговара за то и још се тиме хвали?СДА је доводила у БиХ од 1992-1995 све могуће исламистичке радикалне терористе како би помоћу њих истерала Српски народ из БиХ и није им ни то помогло јер је један обичан тада пуковник из ЈНА Ратко Младић све то успео да спречи!СДА темељи своју постојаност на сарадњи са терористима и то је необорива чињеница, постоје и слике Алије са терористима џихада...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реп

17.08.2017 18:27

Па како Драгутине.Па зар Ратко Младиц није у Хагу.А по твом он јунак прице

Name

Јоја

17.08.2017 18:45

Ратко је несхвацени таленат.

Name

мм

17.08.2017 19:47

Ево опет мог хорангутана овај пут имас ❤️

Name

Мрцевци

17.08.2017 17:14

ПА ЗЕНЕ МОГУ ДА ЗАВАДЕ ДВА ОКА У ГЛАВИ А ДА НЕ ЗАВАДИ ВЕЦ ЗАВАДЈЕНЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јука

17.08.2017 17:52

Тако баке, прво бабо, па ти, онда, жена два мандата, уто ће бити син. Да Бог да вам се све вратило шта радите од народа. Поздрав Тузла

ОДГОВОРИТЕ
Name

Баби

17.08.2017 18:22

Уништила је болницу Кбц у Сарајеву а не БиХ

Name

Кики

17.08.2017 18:21

Додик нек се кандидује побједит це је, сви Босњаци це гласат за Додика.Фахро нема сансе јер је се испроваљивао. Добро је Турковиц прицао за њега у току судјења,све је био у праву.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сарајлија .

18.08.2017 06:32

Ја бозе сваста ма коце гласати висе нас Изедбеговици воде у пропаст доста виср .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ауууууу

20.08.2017 15:04

Ја цу гласат па ста.