У Црној Гори уловљена ајкула

Ајкула дуга 220 центиметара уловљена је јуче код острва Света Неђеља у близини Будве у Црној Гори.

Регион 09.08.2017 | 21:58
У Црној Гори уловљена ајкула
Фотографије објављене на Фацебоок страни Подгорички времеплов привукле су велику пажњу, али разлога за панику нема.

Ријеч је о плавој ајкули или модруљу како је зову на Јадрану.

Ова ајкула упркос својој величини не представља опасност по људе, јер се углавном храни лигњама.

Модруљ живи на отвореном мору, али се може видјети и близу обала.

Насељава Средоземно море, али и Атлантски океан уз европске обале на сјеверу Норвешке. У веома ријеетким случајевима може бити опасна и по људе.

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Миле

09.08.2017 23:54

Ма није то ниста за ову насу ајкулу од предсједника,да богдо он једе само лигње,навукао се опанак на кавијар и вијагру а народ пасе траву

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

10.08.2017 06:58

Пријатељу, ја никад нисам гласао за Додика и немам намеру да га браним. Но, када је човеку, у сваком чланку који прочита, прва асоцијација Додик, тај човек треба да се обрати најближој здравственој установи. Немој ово да доживиш као увреду, размисли о мојим речима.

Name

Размисљам

10.08.2017 09:32

Размисљам,бас о твојим ријецима,видим да нема сансе да из твоје куце минимално двоје троје су будзетски радници,јер сам такви могу да искљуце мозак,а ако је другације онда си ГЛУП овде да би био сретан самобте двије опције стављају осмијех на лице. Са друге стране нити ми је први у свакој реценици нити ми је битан,ово је било висе комицно а не политицки.Ево и сада ми је криво сто овај рибар не забаци у Лактасе.

Name

Драган

10.08.2017 09:47

1. Нико из моје куће није буџетски корисник. Ја радим посао у фирми коју сам ја створио. 2. Разумем огорченост људи, али и људи морају да схвате следеће: Не чекај да ти Додик, Босић, Говедарица, или било ко други донесу посао. О себи брини сам. Држава теби ништа не дугује - ти њој дугујеш порез, војну обавезу... 3. Они који мисле да је посао од 7-15, у јавном предузећу једини прихватљив посао, ти живе заробљени у прошлости. Тога ће све мање бити.

Name

Бањалуцанин

10.08.2017 22:29

Тамо негдје 1987 године, уприлицио сам ноцно купање у Бококоторском закиву. Испред хотела Плаза, било је око један сат по поноци. Нисам дуго остао у води јер је била похладена. Док сам на обали цекао да се осусим, пристигао је један мањи рибарски цамац, цовјек се врацао из лова. У цамцу је имао слицну уловљену ајкулу само краца, око метар и цетрдесет дузине. Била је зива, лезала је мирно у цамцу. Погледао сам је с приједа и у моменнту ми је бо јасно засто је зову морски пас. Имала је оци туљавије од пса. Све у свему, није ми било пријатно.

ОДГОВОРИТЕ