Требиње:Потрага за пироманом

На подручју Требиња непозната особа већ неколико дана пали ватру, због чега из требињске Ватрогасне јединце апелују да надлежни предузму одговарајуће мере јер се ватра, усљед високе температуре, распламса и прети стамбеним и другим објектима.

Република Српска 04.08.2017 | 18:15
Требиње:Потрага за пироманом
Координатор тима за гашење пожара Миодраг Батинић рекао је да су ватрогасци даноноћно на терену и да се, тек што угасе један, активира други пожар.

Батинић наглашава да се са сигурношћу може тврдити да је људски фактор узрок великог пожара од пре неколико дана у рејону Орашје-Љекови према Сливници, и неко намерно, у ближим размацима, у кругу од 500 метара пали ватру, због чега је најозбиљније било угрожено село Орашје које је од ватре бранило више десетина људи.

Он је навео да је пре шест дана прво запаљена ватра на локалитету Љекови, а након што је угашена, одмах је запаљена друга у пречнику од 500 метара, уз минско поље.

- Када смо успели да пожар ставимо под контролу, данас је поново активиран на подручју Орашја, Љекови према Сливници у близини минског поља - каже Батинић и додаје да је то слепи пут и да то ради неко ко познаје тај терен.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Хе хе

04.08.2017 18:28

Пале они сто продају ватрогасну опрему

ОДГОВОРИТЕ
Name

соколац

04.08.2017 21:59

Запали да би оцистио терен и могао да цува стоку а догодине трава

ОДГОВОРИТЕ
Name

лактаси

04.08.2017 23:23

Јел ко провјерио гдјеје Миле?