Амбасада САД оптужује Русију

Америчка амбасада у Москви оптужила је руске власти да су у понедјељак забраниле дипломатском особљу те земље да приступи имовини у предграђу Москве.

Свијет 01.08.2017 | 09:45
Амбасада САД оптужује Русију
САД наводе да је раније постигнут договор да се особљу омогући приступ до данас у подне како би могли да узму своје ствари. У питању је имовина коју је амбасада САД изнајмила како би је њено особље користило за рекреацију, наводи Ројтерс.

 Моксва је саопштила да узима назад, у оквиру мера одмазде након што је Вашингтон усвојио најновије санкције против Русије.

Сниматељ Ројтерса који се налазио изван имовине САД, за коју се користи руски назив "дача", рекао је да је видео пет возила с дипломатским регистарским таблицама, међу којима је и камион, како долази на место наводећи да им није допуштен улаз.

- У складу са обавештењем руске владе, америчка мисија у Русији требало би да има приступ нашем дачи до поднева 1. августа - рекла је портпаролка амбасаде.

Руски председник Владимир Путин изјавио је раније да 755 америчких дипломата мора да напусти Русију након што су САД увеле нове санкције Москви, јавио је АФП. Министарство спољних послова Русије је претходно од САД затражило да до септембра смање број својих дипломата у Русији на 455 - исто колико Русија има у САД.

Москва је, иначе у петак наложила САД да смањи број чланова свог дипломатског особља и најавила да ће запленити америчку дипломатску имовину у два комплекса као одговор на нове америчке санкције које су скоро једногласнио одобрили и Представнички дом и Сенат Конгреса САД.

(Тањуг)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

подрињац

01.08.2017 08:01

Напоље из Русије згадијо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

?

01.08.2017 11:55

Ста је проблем ? Кад они заплијене то је уреду а кад њима заплијенис исто тако онда је проблем хахахаха које будале.

ОДГОВОРИТЕ