Отпуштен након само десет дана

Амерички председник Доналд Трамп одлучио је да са места директора за комуникације Беле куће смени Ентонија Скарамучија, након само десет дана.

Свијет 31.07.2017 | 21:40
Отпуштен након само десет дана
Информацију је пренео “Њујорк тајмс“ позивајући се на три неименоване особе из Беле куће.

Како се наводи, информација о смени Скарамучија уследила је само неколико сати након што је Трамп именовао пензионисаног генерала Џона Келија за новог шефа особља, преноси Ројтерс.

И портал ''Политико.цом'' објавио је да је дошло до смене и то на захтев Келија, а као извор навео је два члана особља Беле куће.

Како се наводи, још није познато да ли ће Скарамучи обављати неку другу функцију.

Скарамучи је на функцију био постављен након што га је претходни шеф кабинета, у петак смењени Рајнс Прибус, у томе спречавао пуних шест месеци да би на крају и сам био разрешен након Скарамучијевог простачког интервјуа у којем га је оптужио да је лично одговоран за цурење информација у медије.

Између осталог, Прибуса је назвао 'ј*****м параноичним шизофреником', док лепих речи није имао ни за Трамповог главног саветника Стива Бенона, којег је оптужио да на Трамповој грбачи гради властити бренд.

Иако Скарамучијева смена на први поглед може одавати дојам да је реч о новој епизоди у саги о хаосу унутар Беле куће, аналитичари ипак тврде да би ово могао бити први чин увођења реда у Западном крилу, истичући притом строги гард новог шефа кабинета Џона Келија.

Неки извори тврде да је Кели дословце одмах након што је ступио на нову функцију у понедељак отишао до Скарамучија и рекао му да је смењен.

Иначе, Скарамучи је од самог почетка жестоко критикован у јавности, а у медијима се појавила информација и да је бившој супрузи, од које се недавно развео, рођење њиховог заједничког сина пре неколико дана честитао СМС поруком.

Извор: Агенције

Коментари / 0

Оставите коментар