Цеца је Шекспир данашњице!

Небојша Глоговац је отворено проговорио о суноврату вредности, лудилу власти и депримирајућем систему популарности.

Забава 31.07.2017 | 11:31
Цеца је Шекспир данашњице!
Регионално популарни глумац Небојша Глоговац, након што је у Пули награђен "Златном ареном" за маестралну улогу хомосексуалца и трансвестита, али и национално острашћеног Векослава Краља у провокативном филму Рајка Грлића "Устав Републике Хрватске", дао је искрен и отворен интервју за магазин "Дани".

Одговарајући на питање о улози Хамлета којег игра у новој представи Александра Поповског у Југословенском драмском позоришту,

Глоговац је рекао:

- Имали смо невероватну срећу да до нас, након толико времена, стигне та генијална Шекспирова драма. Баш тако ће, претпостављам, за сто и кусур година генерације имати срећу да до њих, уместо свирке неког талентованог клинца који на клавиру данас разваљује Рахмањинова, дође Цеца. Јер Цеца је Шекспир данашњице!



На новинарску констатацију да такво поређење делује депримирајуће, Глоговац је објаснио:

- Не, није депримирајуће... То је реалност: гомилање слика које су протеклих деценија доминантно експлоатисане. Како од медија, тако од државе и политичара. Цеца је симбол времена, јунак нашег доба. Она је српска мајка, еј! Не знам. Само знам да је та гинекологија веома интересантна. Можда је ту било и неког масовног силовања, а, па отуд "српска мајка"? Или је реч о нечему другом? Ко то зна?!

Ипак, понављам: та особа је тек последица вишедеценијског, константног бомбардовања друштва трешом, неукусом, неморалом. Истовремено, реч је о очитој незаинтересованости сваке власти да промовише крупне и озбиљне садржаје. Зашто? Вероватно зато што знају да је човеку који живи у оваквим системима, после тешког и напорног дана, лакше да када се врати кући, пусти неку цајку, што би рекли Хрвати, него да слуша Бетовена...

Можете ли у било којој од држава тзв. региона да замислите богатог доктора наука, инжињера, научника, уметника? Можете ли?! Покажите ми човека који је цркао учећи, који у малом прсту има све знање овог света, а који од своје плате овде може да живи животом достојним човека? Па, нема га! Нема таквога! - рекао је и додао:



- Људи са знањем и талентом овде углавном немају кинте! Уместо да се баве својим послом, доктори наука са дипломама које нису купљене или украдене, данас раде као кондуктери, као таксисти, продавци... Или поправљају телевизоре. Капитал се слива на другу страну.

По томе где и коме новац иде, лако можете закључити у каквом друштву живимо, за које се вредности залажемо, шта се цени. А цени се Дара Бубамара, јеби га! Она напуни коју год хоће халу кад год пожели! И пуна је лове! Вероватно има и неке додатне активности, али, боже мој! Ово је свет силиконских сиса и дупета. У њему је Дара Бубамара закон, не ја!

(Ало)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Браво

31.07.2017 10:00

Свака ти је тачна. Јадан је народ, ко му је данас Шекспир. Али рекао си у бобу тачно. Битније је шта ради Анастасија, Цецина кћер, него имају ли пара платити струју? Нека, стаду боље И не треба, нека пуни џепове Цеца, Лукаса И осталих умних глава.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Офуцане

31.07.2017 10:04

Лијепо ме обрадова што неко дотаче српксу мајку. Јежим се од тог израза, а оном ко га је створио И прилијепио дотичној, желим све најгоре. Обрукао ми је покољења, моје дивне прабабе, бабе, мајку...жене, које су држале куће, одгајале дјецу, која су учила, нису позирала по интернет, уписивала у Бања Луци факултет, поред Београда И сл. И наравно, нису биле с криминалцима, дувале сисе, усне, надограђивале косу, нокте, пушиле И сл.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

31.07.2017 10:11

У том, вишедеценијском, бомбардовању друштва кичом, шундом, турбо-џихадом, БН има запажену улогу. Ако не и водећу, бар на простору РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ма

31.07.2017 10:45

Ста прицас, цуј Цеца и Дара? Па Дара је највеца простакуса на естради, ма и њено це проци брзо, а Цеца, како се свак за ну пеца, цудне ли само прице сто на глупости лице.

Name

Оља

31.07.2017 11:45

Да, Драгане, бас тако.