Потребни нови људи и визије

Гостујући у ''Дневнику 2'' БН телевизије, замјеник предсједавајућег Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ Младен Босић истакао је да је на политичкој сцени у БиХ присутна све дубља криза, а да је једино рјешење промјена садашње власти и катастрофалне политике Милорада Додика.

Република Српска 23.07.2017 | 20:31
Потребни нови људи и визије
Босић је истакао да је једини излаз из кризе промјена неодговорне и лоше политике коју проводи садашњи предсједник Републике Српске Милорад Додик, а да је главни задатак опозиције да грађанима понуди нову визију.

„Политика Милорада Додика и СНСД-а у протеклих 11 година резултирала је економском катастрофом и великим задуживањем РС, а за излазак из те кризе потребно је прије свега промијенити актере кризе, јер нико од њих није одговарао за лоповлуке у којима је Српска оштећена за стотине милиона марака. Потребно је поставити нове људе који ће имати визију и основни задатак опозиције јесте да понуди своју визију и излаз из катастрофалног стања у којем се налазимо'', изјавио је Младен Босић, заменик председавајућег Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ, гостујући у „Дневнику 2" БН телевизије.



Коментаришући све интензивније партнерство лидера СНСД-а и ХДЗ-а Милорада Додика и Драгана Човића, Босић је поручио да је везивање застава са ХДЗ-ом увод у кампању која ће бити усмјерена искључиво на конфликт и продубљавање кризе. Опозиција треба веома брзо да предложи кандидата за председника РС и кандидата за српског члана Председништва БиХ, који ће кроз активност у наредних годину дана објашњавати народу шта нуде, рекао је Босић.

''Како тврде Додик и Човић, њихов партнерски однос је изграђен на заједничким циљевима. Основно питање је шта су то заједнички циљеви. Убјеђен сам да је заједнички циљ продубљивање политичке нестабилности у БиХ, јер су то двије странке које заговарају промјену Дејтонског мировног споразума. Са једне стране, Човић заговара реконструкцију дејтонског споразума и трећи ентитет, а с друге стране, Додик се већ дуго игра са референдумом о независности РС. Ризикују да уведу цијелу БиХ у зачарани круг из кога БиХ неће моћи изаћи'', истакао је Младен Босић. 

Босић је истакао да ће се политичка криза наставити, те да је потребно договором рјешавати проблеме у БиХ. 

''Уколико нема договора, имамо Дејтонски споразум, који обезбеђује мир и главне полуге функционисања", закључио је Босић.

Коментаришући казну бившем главном тужиоцу Горану Салиховићу, којом је премештен са те функције на место тужиоца Тужилаштва БиХ, Босић је рекао да је та одлука скандалозна.

Како истиче Босић, потребно је успоставити правну државу и направити реформу система. Јер, у супротном, не можемо очекивати напредак, закључио је Босић.



БН телевизија

Коментари / 20

Оставите коментар
Name

А тужилаштво

23.07.2017 18:44

Гледао сам интервју са Босићем.Између осталог се говорило и о правосуђу у БиХ.Надајмо се да ће у парламентарној скупштини доћи до измјена закона о ВСТС.Тај тужилачки и судски отуђени центар моћи је прешао све границе безакоња

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кандидат

23.07.2017 19:37

Младене буди кандидат за предсједника Републике Српске!

Name

несо бл

23.07.2017 20:42

И ја те молим буди кандидат.

Name

Никола

23.07.2017 18:57

Ријетко нормалан и паметан цовјек!

ОДГОВОРИТЕ
Name

доменгини

24.07.2017 04:35

Добро си рекао.."ријетко нормалан цовјек"..

Name

С

24.07.2017 06:19

..и веома постен!

Name

Лука

23.07.2017 18:58

Стета сто јос нема оваквих реалних и пристојних људи.Само напријед Младене,вријеме це показати да нам требају одмјерени и пристојни људи!

ОДГОВОРИТЕ
Name

карењо буста

24.07.2017 04:36

Само се пријави на изборе..као и досад :)

Name

Неко Ко Зна

23.07.2017 19:18

Опозицији треба неколико Младена...да несто направе... Ово је паметан човјек...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко

23.07.2017 20:30

Цувајте се да вам не убаци своје људе... Вец их има.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина!

23.07.2017 20:37

Босиц је прави лидер и искрени патриота!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Турбоскара

23.07.2017 20:47

Босиц и Саровиц свјетле тацке у овоме мраку.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ХАНС WАС

23.07.2017 21:09

WИ СРБИ не сватате и само урлате за ДОБИКОМ који вам јос само крв сто не продаје. ЗИВИО БОСИЦ и ваки који мисле за укупан народ,

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вријеме је

23.07.2017 21:10

Опозиција мора скупити 50,000 људи на протестима у Бањалуци. Чим продју ове врућине.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Име

24.07.2017 06:39

Послије врућина , чим продју кише .послије кише чим продје снијег и тако у круг

Name

Е Мој Босицу

23.07.2017 22:37

Ријетко добар и постен политицар, али сто је фулао са кадровима није му раван ни један. Те који су постављени на функције су и упропастили и Босица и СДС. свима отказе дати

ОДГОВОРИТЕ
Name

БиХ 4 алл

23.07.2017 22:45

Босицу репсект за тебе и из ФБИХ,разуман си,паметан и зрео политицар,са веома јасном и реалном политиком,не дајес људима лазне наде обецавајуци им дрзаву рс и независност као додик. једноставно људи треба да схвате да немамо алтернативе него заједно у окивру БиХ напријед к ЕУ,и само са јацом дрзавом БиХ,и ентитети це бити јаци,политика додика је управо супротно,он не зели да идемо напријед...и уводи људе и цјелу рс у конфликт и ризикује много,није ни свејстан ста би му се могло десити,нико га не дозивљава озбиљно...није он глуп али нема петље...продајеxмаглу и лаз и људи то вјерују!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гојко

24.07.2017 06:51

Сви ови респекти и јесу из ФБиХ, то Додик упорно и тврди. Памет у главу

Name

МК

23.07.2017 22:56

ЧУВАЈ ТЕ СЕ БОСИЋУ ОН САД ВЕЋ ПОЧИЊЕ СМИШЉАТИ СТРАТЕГИЈУ ДА МУ ВЛАСТ ОПСТАНЕ А ГОДИНАМА ЈЕ НА ВЛАСТИ САМО ЗАХВАЉУЈУЋИ ВАМА НЕСМИЈЕ ТЕ МУ ДОЗВОЛИТИ НИСКЕ УДАРЦЕ ЗА 2018 СЕ МОРАТЕ ПРИПРЕМИТИ НА СВАКИ МОЧУЋИ СЦЕНАРИО .СНСД ОПСТАЈЕ ЗАХВАЉУЈУЋИ ВАМА .КУСТУРИЦА КАО РЕЖИСЕР ЊЕГОВИХ УЛОГА ЗНА КАКО И КОМЕ ДОДЈЕЛИТИ ГЛАВНУ УЛОГУ И ЗНА КУСТУРИЦА ,ЗНА МАТЕ ,ЗНА ЧОВИЋ А ЗНА И ГАЛИЈАШЕВИЋ КОЈЕ ИМ ЈЕ КУСТУРИЦА СПОРЕДНЕ УЛОГЕ ДОДЈЕЛИО

ОДГОВОРИТЕ
Name

Име

24.07.2017 15:57

РС се мора устројити или це је нестоти.Прегломазан апарат за овакву "економију" скупштина РС се мора укинут или це се сама од себе укинут. Али нико од политичара нема и неце да потегне то питање сви копирају Додика и питају се засто је оригинал бољи од копије? СЗП само прица ста треба и као раде на томе тј. на нечему сто се зове ниста. А за ниста добијеш ниста. Нико нема воље да казе ста стварно је потребно овом народу .Врло једноставно али је јако болно. Али ко смије да то стави на језик а камо ли да казе.? СЗП али које промјене? Нема их нити имају икакав план осим да млате празну сламу. Додик то зна па це их опет ухватити на референдуму јер и овииз СЗП су за ! Или су против! Али не смију јавно реци. Расписивањем референдума је расписивање о одласку РС као ентитета. Додик нема избора.Или он или РС ? Једини је јасно РС це се и послије избора наравно ако не додје до референдума МОРАТ преустројити ако мисли да опстане као Ентитет.Другације је само одгађање а народ це то одгађање најгоре да осјети и да плати.

ОДГОВОРИТЕ