Почиње рат свијетова, Барса је спремна!

Брутална замена за Нејмара! На крају губи Реал?! Иако чине све што могу да га задрже, Каталонци као озбиљан клуб имају и Б варијанту која ће нанети штету великом ривалу.

Фудбал 22.07.2017 | 23:30
Почиње рат свијетова, Барса је спремна!
Тектонски поремећаји се очекују на фудбалској пијаци акоНејмар пошаље сигнал Пари Сен Жермену да је преломио. А близу је те одлуке... Тако нешто је јутрос наговестио и Унај Емерипричом о довођењу једног од пет најбољих играча на свету. 

То одмах значи активацију откупне клаузуле од 220.000.000 евра и Барселона ће у целој причи бити немоћна. Али не и неспремна за одлазак једне од највећих звезда и играча који је планиран да наследи Месија као прва звезда тима.

Пре свега, треба рећи да Барса и даље покушава да задржиНејмара и наговара га да не прихвати понуду из Париза. Али му не нуди конкретне аргументе у виду повећања уговора или довођења неких од његових пријатеља попутПаулиња, Коутиња или Лиме. Ако Барса не успе да наговори Нејмара, а он реши да пређе на Парк принчева онда је јасно да Каталонци морају да вуку потезе на фиудбалској пијаци које нису планирали.

Са 220.000.000 евра од продаје Нејмара, Барса би добила бруталан буџет за појачања. Одмах би узвратила ударац Парижанима довођењем Вератија. Иако је нови Вератијевменаџер Мино Рајола добио директиву од свог пријатеља Ал Келаифија да наговори младог Италијана на продужетак сарадње, то се неће десити док не буде познат епилог саНејмаром.

Са куповином Нејмара, Свеци би лакше поднели губитак Вератија јер би Барса без проблема искеширала између 80.000.000 и 100.000.000 евра за италијанског везисту. Али то није све! Права бомба би била довођење Нејмарове замене, а у последњим сатима све више циркулишу информације да је први кандидат Килијан Мбапе!

Суперталентовани Француз је жеља Пари Сен Жермена и Реала. ПСЖ би куповином Нејмараодустао од Мбапеа, па би тако Барселона осим адекватне замене за Нејмара, успела да нанесе велики ударац и љиутом ривалу из Мадрида.

Реал је пројектовао Мбапеа као следећег Галактикоса. Продајама неких резервних фудбалера је заокружио буџет за довођење Мбапеа, а одласком Морате се отворило и место у нападу. Играч је због Реала одбијао преговоре са премијерлигашима и Пари Сен Жерменом.

Али уласком Барселоне у трку се мења цела прича. Како одбити шансу да играш са Месијем иСуарезом?

Барса ће глатко моћи да издвоји близу 140.000.000 евра за Мбапеа. На тај начин би некако започела и процес реконструкције тима и упумпавања свеже крви јер су до сада дошли само повратник Деулофеу и дефанзивац Семедо. Појачања попут Вератија и Мбапеаби пробудила нови ентузијазам и обезбедила каталонском тиму два суперпроспекта на дуже стазе.

Такође, Мбапеу би се указала боља шанса за минутажу у Барселони него у Реалу. Дошао би на Нејмарово место док би у Реалу има недефинисан статус и делио би минутажу саБенземом. Сада Реал више нема времена да оклева као што је планирао. Опција да КупиМбапеа и остави га на позајмици у Монаку није релна ако Барса уђе у причу. Краљевски клуб мора што пре да започне операцију двођења Мбапеа или ће га изгубити као што је то биоло када му је Барса преотела Нејмара.

Мишљења су подељена, али многи сматрају да ће Барса чак и добро проћи ако уместоНејмара доведе Вератија и Мбапеа. ПСЖ би коначно добио једног од пет најбољих играча света, а једино би на губитку био Реал који је планирао Мбапеа као следећу велику ствар у белом дресу. 

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар