ЛЕ - Црвена Звезда: Тим за Иртиш је сљедећи...

Пешић игра, само је питање да ли од првог минута? Тренер Владан Милојевић има малу дилему за меч против Казахстанаца. . .

Фудбал 20.07.2017 | 15:45
ЛЕ - Црвена Звезда: Тим за Иртиш је сљедећи...
Тактички - стабилно. У везном реду - некреативно и повремено споро. У дефанзиви - врло добро највише захваљујући Вујадину Савићу! Тако некако је изгледала Црвена звезда у првом мечу другог кола квалификација за Лигу Европе против Иртиша.

Из Казахстана је донела позитиван реми (1:1), али навијачи у сутрашњем реваншу не очекују само пролаз. Него ауторитативан пролаз. Што значи само једно - победа.

Тренер Владан Милојевић и даље мора да ослушкује вести са фудбалског тржишта и да се нада да ће врло брзо имати издефинисан тим. А у ситуацији велике транзиције може само да се ослони на опробан рецепт, на тим сличан казахстанском.

Дакле, ако не буде неких изненађења Црвена звезда ће пред Делије изаћи у идентичној формацији као у Казахстану. Што значи да ће Ричмонд Боаћи бити усамљен у шпицу, а да ће испред Бранка Јовичића и Мичела Доналда играти Гелор Канга , Рикаридњо и Славољуб Срнић. Дакле, Габонац и Бразилац су сачували позиције у стартној постави, иако највише захваљујући њима црвено-бели нису решили питање коначног пласмана у наредну рунду већ у првом мечу. Били су неинспиративни, некреативни, слабашни у дуелу (иако је Канга изнудио пенал).

Баш због тога можда се очекивало да ће Александар Пешић бити упарен са Ричмондом Боаћијем. Међутим, очигледно је да Владан Милојевић не жели да поремети дефанзивну стабилност. И да ће шансу некадашњем младом репрезентативцу Србије дати у другом полувремену.То је потврдио, између редова, на данашњој конференцији за медије, иако је признао да има малу дилему.

„Шансе да Пешић заигра су 50 посто. Ипак, постоје играчи који могу да донесу више са клупе. Посебно, ако нису физички потпуно спремни“, поручио је Милојевић.

Код дефанзивне четворке све је кристално јасно. Поново ће Дамјан Ле Талек бити упарен са Вујадином Савићем. Француз ће имати прилику да покаже како је као централни дефанзивац много кориснији за цео тим... Уосталом, као штоперу екипа му више верује.  Бекови ће бити Душан Анђелковић и Филип Стојковић.

Биће то емотивно вече за Филипа Манојловића који ће се против Иртиша опростити од Звездиног дреса... Још један мотив за изабранике Владана Милојевића да запну.

Када немате много времена, а у солидној сте ситуацији, места експериментисању нема.

Свестан је тога Владан Милојевић па је зато, колико се може чути, одлучио да не мења тим Црвене звезде за четвртак (20.30, стадион Рајко Митић) и реванш другог кола квалификација за Лигу Европе против Иртиша.

Из Казахстана су се црвено-бели вратили са позитивних 1:1, а могли су и до победе да Душан Анђелковић у последњим тренуцима утакмице није направио глупост и играњем руком омогућио ривалу да дође до изједначења и какве-такве наде у Београду.

Да су победили, могуће је да би Звездин стратег и направио неку промену у стартној постави за реванш, овако, очекује се да поново од првог минута на терен пошаље истих 11 играча који су пружили сасвим солидну партију и већим делом контролисали утакмицу.

Није да није било дилема, пре свих да ли се вратити на игру са двојицом нападача и уместо неубедљивог Канге у везном реду придружити Боаћију у нападу Александра Пешића.

Новопридошли центартфор из Тулуза мораће, ипак, да сачека на деби, што је Милојевић и наговестио када је на конференцији за медије говорио о његовој још недовољно доброј физичкој спреми.

Знак питања стајао је и крај Филипа Манојловића због уговореног одласка у Хетафе, али ће млади чувар мреже поново међу стативе највише због тога што је једини и чувао гол у претходне три овосезонске утакмице.

Алтернатива је био искусни Дамир Кахриман, али само за ову утакмицу пошто су црвено-бели уговорили долазак Милана Борјана из Лудогореца.

Што се тиче осталих позиција, штоперски пар Савић - Ле Талек у Павлодару је био на висини задатка, као и десни бек Филип Стојковић који је био на много вишем нивоу него претходно на Малти.

Грешка Душана Анђелковића у финишу и направљен пенал могли би скупо да коштају искусног дефанзивца, који ће у четвртак, упркос добрим прошлосезонским издањима, бити на великом испиту због очекиваног доласка Милана Родића.

Иако већ једном ногом ван "Маракане", Мичел Доналд за сада довољно професионално одрађује свој посао у везном реду, у којем ће му опет најближи бити новајлија Бранко Јовичић. Доскорашњи играч Амкара оставио је одличан утисак пре недељу дана, па се очекује да вуче конце и у реваншу.

На крилима ће опет бити Рикардињо и Славољуб Срнић, а посебна пажња биће упрта у Бразилца за којег се навијачи Звезде надају да ће коначно показати неки потез вредан аплауза.

Прилику да поврати пољуљано поверење у четвртак ће имати и Гелор Канга, који све више навлачи гнев црвено-беле публике. Не због недовољног квалитета, већ због односа према клубу и екипи.

У нападу, од Ричмонда Боаћија очекује се оно што је много пута до сада показао да уме - голови.

Хоће ли сви поменути играчи имати довољан мотив и хоће ли искористити поверење тренера Владана Милојевића, остаје нам да видимо. Евентуална елиминација после 1:1 у гостима била би равна катастрофи...

Очекивани тим Црвене звезде за реванш против Иртиша: Манојловић - Стојковић, Савић, Ле Талек, Анђелковић - Доналд, Јовичић - Срнић, Канга, Рикардињо - Боаћи.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар