Ирак прогласио побједу над ИД

Премијер Ирака Хајдер ел Абади и званично је прогласио побједу над милитантима "Исламске државе" у Мосулу, пренијели су медији у Ираку. Абади је побједу прогласио у оперативној соби Сервиса за борбу против тероризма, чија је елитна јединица прва ушла у Мосул у новембру.

Свијет 10.07.2017 | 22:03
Ирак прогласио побједу над ИД
"Данас проглашавам крај, пораз и колапс лажне терористичке државе коју су терористи 'Исламске државе' прогласили управо овдје, у Мосулу", рекао је Абади.

Ирачки премијер је напоменуо да, упркос чињеници да је Мосул ослобођен од милитаната, Ирак сада има нову мисију, а то је да се успостави стабилност, да се поново гради и да се униште ћелије "Исламске државе".

Абади је додао да наредна мисија захтијева обавјештајне и безбједносне напоре, а највише јединство, које је и омогућило борбу против "Исламске државе", преноси Би-Би-Си.

Из коалиције предвођене војском САД потврђено је да постоје и даље дијелови Старог града из којих треба уклонити мине и одакле треба протјерати милитанте који су се можда сакрили, али да ирачке безбједносне снаге ипак чврсто држе Мосул под контролом.

(Срна)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Зоки

10.07.2017 20:51

Све цеститке на побиједи над екстремистима.Најаци савез це бити РУСИЈА,КИНА,ИРАН,ИНДИЈА,ТУРСКА И БЈЕЛОРУСИЈА.ДА Русија се није уплела у рјесавање ИД,никад их неби побиједили Амери и њени савезници.

ОДГОВОРИТЕ