Путин задовољан, као и Трамп

Портпарол Кремља Дмитриј Песков каже да је руски председник Владимир Путин задовољан првим састанком лицем у лице с америчким колегом Доналдом Трампом, који се испоставио као централни догођај дводневног самита Г-20 у Хамбургу. Истиче да је за Путина, Емануела Макрона и Ангелу Меркел неприхватљиво стање у Украјини.

Свијет 10.07.2017 | 07:20
Путин задовољан, као и Трамп
"Ја могу да вам кажем да је Путин задовољан. А, искрено говорећи, ја не познајем председника Трампа, али мислим да је и он био задовољан састанком", рекао је Дмитриј Песков у интервјуу за телевизијски канал Росија 1, преноси Тас.

Истиче да је "апсурдно" покушавати да се одгонетне који је победио у овим разговорима.

"Заправо, после овог састанка, можемо да кажемо с уверењем да су сви победили", рекао је Песков.

Портпарол Кремља је рекао и да председници Русије, Француске и Немачке - Владимир Путин, Емануел Макрон и Ангела Меркел, деле мишљење да је тренутна ситуација у Украјини неприхватљива, "делимично због избегавања Кијева да примени споразуме из Минска".

"Сва три лидера деле мишљење да је ситуација коју тренутно имамо апсолутно неприхватљива. Кијев не примењује споразуме из Минска у великој мери, нарочитио њихове политичке одредбе. То је тешко порећи", рекао је Песков.

Додао је да се тим споразумима предвиђа списак корака које Кијев треба да предузме у политичком смилу, преноси Тас.

"Нико не може да порекне да Кијев то не ради", рекао је Песков говорећи о радном доручку руског председника са Макроном и Меркеловом у оквиру самита Г-20.

Симпатије између Путина и Меланије Трамп


Песков каже да је Путин био у прилици да разговара лично не само с америчким председником Доналдом Трампом, већ и са његовом супругом Меланијом, док су седели једно поред другог на банкету за лидере најразвијенијих привреда и њихове супружнике у Хамбургу.



"Председник је остао задовољан. Разговарали су чак и о агенди Г-20. Мислим да је било одређене симпатије", рекао је Песков.

Додао је да су теме за дискусију током радних сесија укључивале проблеме попут родне неравноправности, као и улогу жена у привреди.

Извор: Агенције

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Генерал

10.07.2017 07:08

Колико би улазак у НАТО знацио за намјенску индустрију. Бар 10.000 радних мјеста би било отворено да се просири производња. Ви се слободно приблизите Русији јер то је њихов главни бизнис и мозете купити од њих док они паре носе у Русију исто као и у Србији. Оде 300 мил долара низаста!

ОДГОВОРИТЕ