"Море људи" против Ердогана

Десетине хиљада присталица турске опозиције окупило се у Истанбулу како би обележили окончање 450 километара дугог марша.

Свијет 09.07.2017 | 20:58
"Море људи" против Ердогана
Тим маршом се протестовало због наводних неправди турског председника Реџепа Тајипа Ердогана.

Како наводи АФП, "море људи" попунило је трг у истанбулском предграђу Малтеп, на азијској страни града.

Протестни "Марш за правду" организовао је лидер опозиционе Републиканске народне партије Кемал Киличдароглу у знак протеста због хапшења посланика те странке.

"Нико не треба да мисли да је ово последњи протест. То је први корак. Сви би требало да знају да је 9. јул нови корак, нова историја, ново рађање", рекао је он окупљенима.

Протестни марш кренуо је 15. јуна из Анкаре, након што је посланик Републиканске народне партије, бивши новинар Енис Бербероглу, осуђен на 25 година затвора због оптужбе да је једном листу одао поверљиве информације.

На великој бини, са које се Киличдароглу обратио присутнима, окачене су фотографије Ататурка на турској застави, као и транспаренти "правда", "марширамо за правду".

"Марширамо за правду, за права потлачених, за посланика у затвору, за ухапшене новинаре, за академске професоре који су остали без посла. Марширамо јер је правосуђе под политичким монополом", рекао је он.

Извор: Агенције

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

МÜНЦХЕН

09.07.2017 21:25

Ови из Бн-а објављују аман вијести у Турској протести и таки то а до сада ама бас нити једном о Сребреницкој трагедији и сутрасњој сахрани и укопу 71 зртве Сребреницког геноцида,али итекако објављују о скупу подрске ратном злоцинцу и то еxтра од стране српске политике да се скуп одрзи 11 јула на дан када је тај исти злоцинац наредјивао да се стријељају хиљаде босњака,инат је то само инат и подрска злоцину .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нови Јорк

10.07.2017 02:06

20 година је прошло Што их све не сахраните и дате људима да коначно смире душу на оном свијету, но их сваке године чувате за исти дан пред камерама? Као да су , боже прости кисели краставци . Колико ки је лажних досад сахрањено...??? Но, на образ вам. Држати мртваце годинама и износити на одређени дан пред камере. Више сте их сами омаловажили но они који их поубијаше.

Name

Куфштајн

11.07.2017 18:10

Питам се и не налазим одговор,зашто уопште пратите БН вијести ако вам је лоше од њих?

Name

море

09.07.2017 22:13

Људи је и против додика бакира и цовица зна се како се диктатори русе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Абу Малик

10.07.2017 20:01

Ако бог да Јорк и Твоји Близни Тако Заврсили . Бог је Један и Све Види и Цује .

ОДГОВОРИТЕ