Херојски наступ Иване Шпановић

Ивана Шпановић заузела је друго место на митингу Дијамантске лиге у Лондону, са резултатом сезоне (6. 88).

Свијет 09.07.2017 | 16:58
Херојски наступ Иване Шпановић
Наша најбоља атлетичарка је претходно у Лозани тријумфовала скоком 6.79 у четвртој серији, чиме је освојила максималних осам бодова и обезбедила пласман у финале, а на крају је преломила да наступи у Лондону.

Дилеме је било јер је доживела малу повреду стопала због неодговарајуће даске, али је након консултација са лекаром дато зелено светло за наступ.

Већ у првој серији, Ивана је као последња скакачица доминирала са 6.88, рекордом сезоне, а иза себе је оставила Тијану Бартолету са 6.64. Ипак, Ивана је очигледно под великим напором дошла до маестралног учинка, повреда је оставила велики траг, па је уз болну гримасу напустила стазу.

После тоога није била у стању да наступи у другој серији, али њен резултат ни после тога нико није могао дуго да надмаши. Приближила се само Брук Стратон са 6.79, док је Бартолета забележила тек нешто бољи резултат за треће место са 6.71.

Ипак, у петој серији је Тијана Бартолета додала гас, достигла скок од 7.01 и спустила Ивану на друго место. То је донело и коначни поредак после шест серија.

(Телеграф.рс)

Коментари / 0

Оставите коментар