Филип Стојковић о разлозима одласка из Њемачке...

Нови десни бек Црвене звезде за МОНДО причао где је "запело" у Минхену, који га је пре само годину дана платио Чукаричком чак 600. 000 евра.

Фудбал 27.06.2017 | 09:00
Филип Стојковић о разлозима одласка из Њемачке...
Лето 2016: Филип Стојковић прелази из Чукаричког у Минхен 1860 за 600.000 евра. Клуб га најављује као велико појачање и нада се да ће допринети повратку у најјачи ранг немачког фудбала – Бундеслигу.

Лето 2017: Минхен 1860 је испао из Цвајте, а Филип Стојковић се вратио у Црвену звезду.

Иако се вратио у клуб у којем је поникао и чије су му боје у срцу, сигурно није очекивао да ће петогодишњи уговор са "лавовима" заправо трајати свега годину дана.

Немачка бајка брзо се претворила у непредвидиву реалност, а како је до тога дошло, питали смо Стојковића да нам објасни у паузи између тренинга на Златибору.

Прво нас је интересовало да ли му је, после свега, жао што уместо у Минхен, из Чукаричког није отишао право у Љутице Богдана.

"Прошло лето није било ничег конкретно што се тиче Звезде, али јесте зимус. Није, међутим, било реално да се тада вратим, јер су у Минхену у том тренутку рачунали на мене. Онда је дошао нови тренер и све се променило...", наговестио је популарни "Жуле" разлог проблема у немачком клубу.

"Не кајем се што сам био тамо, стекао сам велико искуство", додао је.

Стојковић је у новом клубу дочекан раширених руку.

"Одлично сам био прихваћен, али сам дошао повређен, па су инсистирали да се што пре опоравим. Чак су ми и платили да дођем у Београд на опоравак код кондиционог тренера Андрије Милутиновића, пошто је тамо било проблема са њиховим медицинским тимом. У Београду ме је Андра спремио за седам дана, а тамо нису успели за два и по месеца. Чим сам се вратио почео сам да играм и зато сам му много захвалан", присетио се 24-годишњи фудбалер и наставио:

"Играо сам стандардно, три пута сам био играч утакмице. Посебно је значајно било против Динамо Дрездена који је један од најбољих тимова у лиги, али онда је дошло до промене клупског руководства и тренера и читава ситуација се преокренула...".

Иако му је у том тренутку нестао дотадашњи осмех на лицу, Стојковић се брзо вратио позитивним странама своје немачке епизоде.

"Цвајта је изузетно организовано и квалитетно такмичење. Клубови су већином у рангу бундеслигашких. Редовно исплаћују плате, добијеш све што си се договорио, чак и они који нису играли добију бонус, трибине су увек пуне...".

Објаснио нам је потом и шта је конкретно био проблем у Минхену 1860.

"Организација у клубу није била добра. Бивша, актуелна и надолазећа управа бориле су се за власт. Све је било помешано, а одразило се и на свлачионицу и терен, што се види по резултату и испадању из лиге". 

"Без обзира на све проблеме, трибине су до последње утакмице биле пуне", поседно је нагласио Стојковић.

Пошто је раскинуо уговор са баварским "лавовима", млади фудбалер је за нове изазове изабрао Црвену звезду.

Делује да се брзо уклопио и готово је извесно да ће у предстојећој сезони бити први избор на позицији десног бека.

"Немам проблем са адаптацијом, знам тренера, знам већину играча. Најбитније је да се што боље спремимо и да без проблема прођемо ово прво коло које нам брзо долази, а после ће, надам се, све бити како треба".

Са тренером Владаном Милојевићем, Стојковић је већ сарађивао у Чукаричком.

"Познат ми је његов начин рада, али види се да је напредовао у претходне две сезоне и стекао потребно искуство. Он је захтеван што се тиче тактике, не дозвољава недисциплину и на томе ће много инсистирати. Надам се да ће саиграчи то прихватити, јер је све то за добробит тима. Знам да је ишао на додатне едукације и то се види у раду. Надам се да ће се видети и по резултатима", прижељкује нова нада црвено-белих.

САВЕТ МАРКУ ГОБЕЉИЋУ

Ведри и увек насмејани Филип Стојковић брзо се уклопио у екипу Црвене звезде. Каже да је атмосфера међу играчима одлична, а да је за шалу главни искусни Ненад Милијаш. И популарни "Жуле" често засмејава саиграче, што је и учинио када је саветовао Марка Гобељића којег је мучила упала ложе: "Рекао сам му да истрчи и уклиза три пута, па ако не пукне, онда може да 'гази'", испричао нам је Стојковић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар