Интервју - Мркела: Звезда је изазов, рад ме не плаши!

Спортски директор црвено-белих у интервјуу за наш портал причао о актуелном прелазном року, уговору за Боаћија, очекивањима од тренера Владана Милојевића и његовог тима, разлозима доласка у Звезду. . .

Фудбал 22.06.2017 | 23:10
Интервју - Мркела: Звезда је изазов, рад ме не плаши!
Митар Мркела је од недавно поново у Црвеној звезди. Некадашњи везиста црвено-белих (1983-1990), затим функционер у ОФК Београду и Фудбалском савезу Србије прихватио је да буде спортски директор клуба из Љутице Богдана у тренутку када због лоше финансијске ситуације и бројних других проблема многи то не би учинили.

"Седам лепих и успешних година провео сам у Савезу, али Звезда је мој клуб без обзира на ситуацију у којој се налази. Ово је један нови изазов за мене. Не бојим се рада, не бојим се обавеза и верујем у добро сутра", поручио је нови спортски директор црвено-белих у разговору за наш портал.

"Мени је Звезда друга кућа, све људе са којима сарађујем у клубу познајем већ доста дуго. Ми који смо сада дошли, дошли смо са жељом да направимо нешто боље од онога што је било до сада. Надам се да ћемо и успети у томе", оптимиста је Мркела.

Истовремено са њим, у клуб је дошао и Владан Милојевић. Некадашњи дефанзивац црвено-белих, а затим и тренер шампионске генерације омладинског тима, преузео је кормило екипе.

Спортски директор редовно је присутан тренинзима на Златибору.

"Оно што видим, делује охрабрујуће. Добро се ради и баш сам задовољан Милојевићем и његовим сарадницима. Имају одличан и добро уигран систем рада, па су и играчи додатно мотивисани тиме".

До почетка сезоне остало је још јако мало. Свега недељу дана до почетка квалификација за Лигу Европе и дуела са малтешком Флоријаном у Београду.

Поред стучног сектора, одређене промене претрпео је и играчки кадар. Дошли су Марко Гобељић, Филип Стојковић, Рикардињо и Вујадин Савић, али Мркела најављује да ће до краја прелазног рока и августа сигурно бити још нових лица на "Маракани".

"У првом делу довели смо играче на позицијама које су нам биле дефицитарне – десни бек и штопер. Сада ћемо мало сачекати, у плану су још неки доласци, али не по сваку цену. Зависи и од тога ко ће отићи".

Једно од имена које се доводи у везу са црвено-белима је талентовани Немања Радоњић, крилни нападач Роме на позајмици у Чукаричком, којем је одавно предвиђена велика каријера, али никако да испуни очекивања.

"Немања Радоњић је много талентован играч, којег знам из млађих репрезентација Србије. Он је увек занимљив, али разговоре са њим нисам водио", истакао је Звездин спортски директор.

Паралелно са доласцима, пише се и о одласцима. Плавшић, Ристић, Доналд, Ле Талек, Руиз, па и Канга, најчешће се помињу као играчи који стоје у реду на излазним вратима.

"Конкретне понуде имамо само за Плавшића и Ристића, а интересовање постоји за странце Доналда, Ле Талека, Руиза и Кангу", рекао нам је Мркела, међутим, није желео да открије имена клубова који су послали понуде или се само распитују за Звездине играче.

Једна од најважнијих брига клупског руководства тренутно је уговор Ричмонда Боаћија.

Одлични нападач из Гане, иако је по договору имао још годину дана позајмице, постао је слободан играч због банкорта италијанске Латине.

Он ће, ипак, моћи да игра у прва два кола квалификација за Лигу Европе, без обзира да ли ће се претходно обавезати на дужу верност црвено-белима.

"Разговара се о његовом уговору са менаџером и верујем да ће се то завршити позитивно. Боаћи тренутно има уговор до 31. јула, тако да ће свакако моћи да игра против Флоријане", објаснио је Мркела.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар