ФСС: Регуларност повјерена Драгиши Бинићу!

Драгиша Бинић и Младен Крстајић нови су чланови Извршног одбора ФСС, а потпредседник Саво Милошевић ће у одсуству Славише Кокезе имати ингеренције председника.  Враћа се бараж за попуну Суперлиге Србије.

Фудбал 15.06.2017 | 20:15
ФСС: Регуларност повјерена Драгиши Бинићу!
Прослављени фудбалер Црвене звезде, затим функционер у Обилићу и Напретку из Крушевца, Драгиша Бинић, биће убудуће задужен за регуларност такмичења (претпостављамо у Суперлиги и Првој лиги Србије, пошто на сајту националног Фудбалског савеза то није прецизирано).

Та улога додељена му је седници Извршног одбора ФСС, одржаној у четвртак 15. јуна.

Међу усвојеним предлозима је и тај да потпредседник Саво Милошевић, у одсуству председника Славише Кокезе, има ингеренције првог човека Фудбалског савеза Србије.

Оставку на место потпредседника ФСС поднео је Новица Тончев, који је постао нови члан Одбора за хитна питања ФСС, док су нови чланови руководства ФСС постали Младен Крстајић и Милутин Баштовановић (није наведено на којим функцијама).

"Одлуком Извршног одбора ФСС именована је нова Судијска комисија у саставу Раде Ђуровић, Милан Караџић и Дејан Филиповић, под чијом надлежношћу ће бити Суперлига, Прва лига, женске лиге, футсал лига, односно кадетска и омладинска лига Србије", наводи се такође у саопштењу.

Усвојена је и одлука о промени пропозиција такмичења у Суперлиги и Првој лиги Србије. Од сезоне 2018/19, број клубова најјачег ранга српског фудбала ће остати исти, али ће четрнаестопласирана екипа играти бараж мечеве са екипом из Прве лиге.

"Две првопласиране екипе из Прве лиге обезбедиће директан пласман у елиту, а трећа, четврта, пета и шеста екипа на табели играће по систему 3-6, 4-5 за финале баража и победу која ће обезбедити дуел са 14-пласираном екипом Суперлиге у великом баражу", објашњено је у саопштењу.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар