Фикција или борба против корупције

Народна скупштина усвојила је нови кривични закон и закон о заштити лица која пријављују корупцију. Већина амандмана опозиције није прихваћена па посланици опозиције тврде да се у борби против корупције суштински ништа не мијења. Скупштина је усвојила и информацију о градњи нове болнице у Источном Сарајеву.

Република Српска 15.06.2017 | 16:35
Фикција или борба против корупције
Нови кривични закон и закон о заштити лица која пријављују корупцију су усвојени али опозиција није задовољна јер није прихваћена већина њихових амандмана. Тврде да антикоруптивне законе влада предлаже а већина у скупштини усваја само ради реда и да се суштински ништа не мијења.

Нема процеса који се воде за случајеве корупције а министарство правде неприхватањем већине амандмана у случају два закона саучесник је са онима који скривају корупцију у Републици Српској тврде посланици опозиције.

Скупштина је усвојила и закон о измјенама и допунама закона о платама запослених у Министарству унутрашњих послова, законе о пореском систему Српске, о Националном парку "Дрина и нацрт закона о страним улагањима.

Усвојена је Информација о пројекту "Пројектовање, изградња и опремање нове болнице Источно Сарајево по систему кључ у руке".

(БН телевизија)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Митар М.

15.06.2017 15:02

Нови КЗ РС је радила радна група на целу са проф. Милосем Бабицем. Дотицни је без дана искуства одлуком ВП за БиХ постављен за судију Суда БиХ. Као судија Апелационог вијеца проф. Бабиц се залагао да КЗ БиХ се примјењуе за ратне злоцине. Он је годинама уцио студенте да се закон не мозе ретроактивно примјенити. Зато нови КЗ РС је веома лос.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Критицар

15.06.2017 15:34

Кад Вам закон пису пензионисани професор и ускоро пензионисани судија и његова фрустрирана "другарица" онда добијете то сто је данас усвојено. Сигуран сам да се вец сада пису измјене овог законика. Али, це накнаду за свој рад на писању овог писанија заигурно примити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоки

15.06.2017 15:55

Па које луд да прави и усваја Закон против себе,па тоје смијесно и наивно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јел ови

15.06.2017 16:00

Јел ови да се боре против корупције.Ха,ха,ха.

ОДГОВОРИТЕ