Оставка министра у влади Хрватске

Министар иностраних и европских послова Републике Хрватске Давор Иво Стиер поднио је оставку на ту функцију.

Регион 12.06.2017 | 17:49
Оставка министра у влади Хрватске
Успоставили смо оквир за вођење самосвјесне спољне политике, сад долази нова фаза", казао је на почетку изјаве Давор Иво Стиер.

"Велика је част представљати РХ у свијету, али сад је важније овдје живјети демокршћанску опцију. Зато сам тражио да премијер још прошлое седмице изабере нову особу која ће водити Министарство. Званично сам данас поднио оставку нас мјесто министра, обнашат ћу дужност до именовања новог министра."

Подсјетимо, Нови лист је у суботу, позивајући се на незваничне информације, објавио да је Стиер дан након другог круга локалних избора кувертирао своју оставку на мјесто потпредсједника Владе и министра спољних послова те дужност политичког секретара ХДЗ-а, незадовољан што је премијер и предсједник ХДЗ-а Андреј Пленковић договарао формирање нове парламентарне већине с ХНС-ом, односно улазак те странке у Владу, након што је пропала сарадња ХДЗ-а с Мостом.

Стиер је био заговорник сарадње с Мостом и након што је дошло до разлаза, изразио је жаљење због тога те додао да се он у странци заузимао за нове изборе.

Након што је објављена информација да је Давор Иво Стиер поднио па повукао оставку на све позиције, министар спољних и европских послова те потпредсједник Владе за Н1 телевизију је о спекулацијама да напушта Владу, поручио да ће изјаве дати у понедјељак.

''Пленковићу Стиерово понашање није добро сјело, а нисам сигуран ни да га је одговарао од оставке'', коментарисао је извор упућен у збивања у најужем премијерову кругу за Вечерњи.

(Н1)

Коментари / 0

Оставите коментар