Кајгана од 5.005 јаја у Д. Жабару

У амбијенту лијепо уређеног језера Жабар, компанија „Агрекс“ са сједиштем у општини Доњи Жабар, регионални лидер у перадарској производњи, приредила је другу привредно-културну манифестацију „Јаје фест“ којој су присуствовале политичке и привредне делегације из више градова у БиХ, Македонији, Црној Гори и Хрватској.

Република Српска 11.06.2017 | 20:34
Кајгана од 5.005 јаја у Д. Жабару
За њих и све учеснике понуђена је кајгана припремљена од 5.005 јаја.

„Као друштвено одговорна компанија на овај начин желимо да се захвалимо суграђанима из наше и сусједних општина, као и пословним пријатељима и сарадницима земаља региона. Прошле године смо припремили кајгану од 3.000 јаја, ове године смо понудили већу, а вјерујемо да и у томе има симболике која ће пратити укупно повољнији амбијент за развој и напредак и компаније, и заједнице у цјелини“, рекао је члан Управе „Агрекса“ Бојан Миркић.

Доњи Жабар је према званичним статистикама највећи произвођач конзумних јаја по глави становника у Европи, а организатори „Јаје феста“ су најавили да ће наредних година оборити португалски рекорд и уписати се у Гинисову књигу с највећом кајганом на свијету.

БН телевизија

Коментари / 0

Оставите коментар