Излетом награђени најбољи ученици

Ученици Основне школе "Кнез Иво од Семберије", који су освојили запажене резултате на такмичењима и на најбољи начин представили школу, награђени су дводневним излетом, објављено је на сајту најбројније школе у Српској.

Република Српска 27.05.2017 | 09:16
Излетом награђени најбољи ученици
Педесетак ученика од петог до деветог разреда, најбољих учесника такмичења из математике, физике, српског језика, вјеронауке, француског и енглеског језика, те рукометне и секције Црвеног крста, отпутовали су јутрос у Вишеград, Соколац, манастире Добрун, Рача и Соко Град.

У оквиру пројекта "Учим-упознајем", који су осмислили наставници ове основне школе, награђени ученици ће се упознати са љепотама завичаја и значајним историјским и културним вриједностима.

Циљ овог пројекта је обогаћивање и проширивање знања о културно-историјским знаменитостима у Републици Српској, унапређење знања из историје, географије, биологије, физике, српског језика, вјеронауке, те подстицање ученика на веће залагање у настави и ваннаставним активностима

Реализацију пројекта омогућила је туристичка агенција "Хепи травел", као и други привредници који су схватили значај пројекта.

Најбројнија школа у Републици Српској, Основна школа "Кнез Иво од Семберије" покренула је сајт на коме ученици, родитељи и сви заинтересовани могу да се упознају са активностима у овој образовној установи.

Директор школе Раденко Савић каже да ће покретање сајта много значити ученицима, али свакако и родитељима, јер ће на једном мјесту моћи да се упознају са свим актуелним дешавањима у школи, проблемима и успјесима.

"Наша школа тежи да буде савремена, препознатљива и квалитетна, па смо с циљем унапређења рада и остваривања што бољих резултата покренули сајт у чијем ће раду, осим наставника, бити укључени и ученици", каже Савић.

Савић додаје да ће ученици на тај усавршити коришћење интернета и рачунарских техника, те развити креативност и тако стећи примјењиво знање што ће им омогућити да се ухвате у коштац са свакодневним изазовима.

"Увођењем новина настојимо да побољшамо унутрашњу организацију и услове за рад, да идемо у складу са временом у коме живимо, јер само тако можемо да постигнемо оно чему тежимо", нагласио је директор ове школе. 

(Срна)

Коментари / 0

Оставите коментар