"Тамо далеко" у Пекингу на вечери

Председник Народне Републике Кине Си Ђинпинг приредио је у Великом Дому народа у Пекингу вечеру добродошлице гостима и учесницима Форума „Појас и пут за међународну сарадњу“, а којој присуствује и премијер и изабрани председник Србије Александар Вучић.

Свијет 14.05.2017 | 16:22
"Тамо далеко" у Пекингу на вечери
На гала вечери кинески оркестар је, између осталог, одсвирао и српску песму Тамо далеко, коју су слушали Владимир Путин, Реџеп Тајип Ердоган и други светски лидери.

Пекинг је ових дана економски центар света због форума „Један појас – један пут“, улице главног града Кине су умивене и максимално украшене, а по оцени многих град никад није био лепши. 

Све изгледа гламурозно, а ништа мање луксузно није ни унутар одаја у којима се окупљају политички и економски лидери света.



Кинези ништа не препуштају случају – сваки тањир на гала вечери има посебан вез, свака кашика, виљушка, нож постављени су милиметарски прецизно, сразмерно једни удаљени од других.

Колико гостију, толико и конобара на услузи за сваког госта, спремни да испуне жеље. Ту су и незаобилазне кинеске скулптуре које украшавају столове у сали.

Домаћини, међутим, нису открили колико сав гламур кошта.



После вечере организована је спектакуларна кинеска опера, која ће бити одржана у Дому народа.

Премијер Вучић, другог дана посете Кини присуствовао је отварању Форума и имао разговоре са великим бројем државника међу којима и са Си Ђинпингом, председником Руске федерације Владимиром Путином...

Вучић је такође имао и низ састанака са представницима великих кинеских компанија заинтересованих за инвестирање и економску сарадњу са Србијом, а присуствовао је и потписивању више споразума међу којима и Меморандуми са ЦРБЦ о изградњи дела Коридора 11 и „Фрушкогорског коридора“.



У делегацији коју предводи премијер су и потпредседница Владе и министарка за грађевинарство, саобраћај и инфраструкуру Зорана Михајловић, министар привреде Горан Кнежевић, министар пољопривреде и заштите животне средине Бранислав Недимовић и министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић и градоначелник Београда Синиша Мали.



Извор: Агенције

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

аа

14.05.2017 14:38

Од кад је свијета и вијека владари су били владари а поданици поданици, и тако ће и бити... Погледајте само ту раскош. И свугдје је исто само што код њих просјечан човјек има мало више од нашег и уредјенији су системи

ОДГОВОРИТЕ
Name

Видимо

14.05.2017 19:03

Сад да тразим старијег Кинеза.

Name

дзони

14.05.2017 14:38

Имао сам пословни позив да одем у Кину прије неколико година,пропустио сам и немогу то себи опростити!

ОДГОВОРИТЕ
Name

+++

14.05.2017 15:51

И шта би кад се пробуди такав неписмен.

Name

нн

14.05.2017 15:56

Част је бити дио ове свечаности.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоран

14.05.2017 17:17

И јесу тамо далеко и нека остану далеко

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сигурно

14.05.2017 17:43

Е то би било најбоље али ништа од тога, него им је добро дошао пут у Кину на државни трошак и успут ће купити повољно кинеских мобилних телефона без царине и добро. Ем дневнице ем зарада

Name

Романија

14.05.2017 18:20

Па кад их има ко мрава, само се прцају на сваком цоску.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милина

14.05.2017 19:01

Чудно да се оне жентураче и бабе из Српске Сребренице нису побуниле

ОДГОВОРИТЕ
Name

Асад

14.05.2017 20:04

Неко је са њима манипулисао а оне су то вјероватно радиле за новац.Једно вријеме је то палило али и оне су сватиле даје су претјерале.