Чланство у ЕУ стратешки циљ БиХ

Предсједавајући Савјета министара БиХ Денис Звиздић поново је данас истакао да је чланство у ЕУ најважнији спољнополитички приоритет и стратешки циљ БиХ, те да перспектива чланства у ЕУ наставља бити покретачка снага за позитивне промјене у БиХ.

Босна и Херцеговина 04.05.2017 | 12:20
Чланство у ЕУ стратешки циљ БиХ
Звиздић је, у одвојеним сусретима са амбасадорима Италије и Бугарске у БиХ Николом Минасијем и Августином Цветковом, нагласио да је БиХ опредијељена за очување позитивног момента процеса реформи и добијање статуса земље кандидата за чланство до краја ове године, саопштено је из Савјета министара БиХ.

Он је упознао новоименоване амбасадоре о економској и политичкој ситуацији у БиХ.



Минаси и Цветкова рекли су да Италија и Бугарска снажно подржавају пут БиХ ка ЕУ. Они су изразили спремност да добри односи буду искоришћени и за конкретне економске пројекте, да би у будућности трговинска размјена између земаља била на знатно вишем нивоу.

"БиХ и Италија имају развијену економску сарадњу. Италија је један од најзначајнијих спољнотрговинских партнера БиХ. По укупној спољнотрговинској размјени, Италија се налазила на другом мјесту", рекао је Звиздић током сусрета са Минасијем.

Звиздић и Цветкова разговарали су о могућностима унапређења сарадње БиХ и Бугарске.

Обострано је исказана жеља за унапређењем укупних билатералних односа континуираним радом на проширењу сарадње у области економије, културе, образовања, те на подстицању непосредних контаката грађана двије земље.

На састанцима је потврђено да између БиХ, Италије и Бугарске не постоје отворена питања, те да има простора за унапређење билатералних односа на свим нивоима.

(Срна)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

питам се

04.05.2017 10:46

ШТА КАЖЕ МИЛОРАД , ДАЛИ ЈЕ ТО И ЊЕГОВ ЦИЉ ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ср

04.05.2017 11:36

У праву си, Милорад се пуно пита!

Name

Драган

04.05.2017 13:39

Да ли се неко питао шта о том циљу мисле грађани?

ОДГОВОРИТЕ
Name

цане

04.05.2017 14:27

Јебо те тај циљ......

ОДГОВОРИТЕ