Дрвопрерађивачи дали рок до петка

Око хиљаду незадовољних дрвопрерађивача Сарајевско-романијске и горњо-дринске регије окупило се данас у Сокоцу да изразе неслагање кадровским рјешењима и радом шумских газдинстава и Јавног предузећа "Шуме Републике Српске". Међу незадовољнима било је и чланова соколачког СНСД-а који траже смјену предсједника Општинског одбора те странке Мирка Чоловића.

Република Српска 18.04.2017 | 20:20
Дрвопрерађивачи дали рок до петка
Незадовољни радници довезли су и камионе на мјесто гдје су протести одржани.Циљ протеста је био да се спријечи именовање Рајка Булајића на мјесто директора Шумског газдинства Романија и прекинути праксу да се шума са ових подручја извози у Федерацију БиХ и сусједне земље док домаћи дрвопрерађивачи затварају погоне и отпуштају раднике.
.
Именовању Рајка Булајића,човјека са 10-ак кривичних пријава који је већ био на челу Шумског газдинства и направио милионске штете,противи се и дио соколачког СНСД-а, које је предводио ратни командант сокочана Милан Јоловић-Легенда, који је однедавно члан СНСД.



,,Имам осјећај да се политичари СНСД-а плаше Мирка Чоловића.Дошао сам да изведем незадовољан народ и незадовољне чланове СНСД-а и да им покажем да не треба да се плаше'',каже Јоловић и тврди да би се на протесту окупило мнопго више незадовољних да им нису пријетили како ће им запалити камионе и бренте.

Јоловић додаје да му је предсједник РС и СНСД Милорад Додик обећао да ће до петка ријешти проблем дрвопрерађивача у Сокоцу.

Тврди да је Додика питао и да ли он од петка преузима општински одбор СНСД-а, на што му је, како каже, одговорио "видећемо".

Петак је и рок који су дрвопрерађивачи дали влади и предсједнику Републике Српске да испуне њихове захтјеве.

Траже да приликом расподјеле дрвних сортимената приоритет имају домаћи дрвопрерађивачи, те да се раскину уговори са предузећима која се баве препродајом и извозом дрвне грађе што је и законом забрањено.

Захтјевају и да се утврди одговорност руководства Јавног предузећа "Шуме" које је својим поступцима довело до,како кажу,хаотичног стања у дрвној индустрији.

Сада је на потезу Влада Српске односно Милорад Додик.

Именовање Рајка Булајића на мјесто директора Шумског Газдинства Романија Соколац је повучено, али му је, како БН телевизија, сазнаје,обећана функција техничког директора.

То је био минимум на који је пристао Мирко Чоловић,али дрворепађивачи и дио чланова СНСД-а Рајка Булајића не желе да виде ни на једној функцији.

Сматрају да Булајићем и Мирком Чоловићем треба да се баве тужилаштва јер њих двојца већ имају 15-ак кривичних пријава.

(БН телевизија)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Зоол

18.04.2017 18:30

Палите камионе и право пред владу РС.Горе вас нико не зарезује ни 2%.Успут да вам се придружују и остали.Бахатост и безобразлук једино се тако може рјешити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рајко б

18.04.2017 19:52

А пита ли се неко, како су дрвопрерадјиваци купили по десет камиона коју костају богатство! То су нај веци криминалце које је одавно требало затворити и похапсити, сви ми то одлицно знамо - питај те њихове раднике

Name

Боба

18.04.2017 18:31

Доста нам је лопова и криминала да ли постоји цовјек способан да помогне јадном народу .Ово је не издрзљиво доста висе Цоловица Сања !!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

18.04.2017 19:05

Људи морају поцети сами од некуд невреди стајати и плакати. Знаци сви са камионима итд пред пресједницку палату јер ту поцињу и лезе сви проблеми. Кабадахија управља са свим ресурсима установама фирмама итд итд.

Name

дзони

18.04.2017 19:10

Само радикално нема друге!!!

Name

Етичка питања

18.04.2017 19:48

Једно питање је изостављено. А мора се поставити, неизоставно. Оно гласи: Шта је са кривичним пријавама против Р.Булајића, шта су тужилаштва и судови одрадили, због чега нису и када ће..??!! Има их 15-так и више, поднесене прије 10 и више година. И није само Булајић, има тога још и на том терену и на осталим дијеловима РС. Пријаве рађене на основу ревизорских извјештаја, али и других сазнања.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБА

18.04.2017 21:40

ОВОМА ИЗ СНСД НИШТА НЕ ВЈЕРУЈЕМ ТО ЈЕ НЕКА ОПАСНА ИГРА ЧОВЈЕК СЕ БОРИ ЗА СВОЈУ ПОЗИЦИЈУ ЈАДАН ОВАЈ НАРОД ТО ЈЕ РАДНИЧКА КЛАСА ОВАЈ СЕ КАО ПРИКЉУЧИО КО МУ ВЈЕРУЈЕ САМО НАИВНИ АКО НЕ ЋЕ БИТИ ПРОТУ МИТИНГ ЈА ЋУ КАО ДА ИМ СЕ ПРИДРУЖИМ И ДА ИХ ПОДРЖИМ ЊЕГОВ ГОВОР ЈЕ СВЕ РЕКАО НА ТО СЕ БУДАЛЕ ПАЛЕ.

ОДГОВОРИТЕ