У срцима да васкрсне добро

Више стотина вјерника окупило се јутрос на традиционалном уранку код новог храма Васкрсења Господњег у Српцу, гдје су присуствовали светој литургији поводом најрадоснијег хришћанског празника Васкрса.

Република Српска 16.04.2017 | 18:51
У срцима да васкрсне добро
Богослужење су обавили протонамјесник Жељко Сарић и свештеници Александар Кустурић и Петко Вуковић, који су причестили присутне вјернике и свима на симболичан начин подијелили васкршња јаја.

Васкршњу посланицу патријарха српског Иринеја прочитао је протонамјесник Жељко Сарић, наглашавајући притом на посебно упозорење господина Иринеја у којем се каже „да у Србији сваке године умре један велики град због смртности, много веће него што је рађање, због чега данашњи свијет не иде путем васкрсења, већ више путем смрти и безнађа“.

На исту тему осврнуо се и србачки протонамјесник Жељко Сарић, изражавајући забринутост што сваке године у овој општини премине око 100 људи више него што се роди. Он је апеловао на повећање наталитета и поновио ријечи патријарха Иринеја, који у посланици каже: „Нека радосни плач новорођене дјеце надјача беспомоћне крике смрти, нека Србија и сав свијет поново постане велика колијевка. Вратимо се вјери у живот, вратимо се васкрсењу“.



„Желим да у вашим срцима, душама и домовима васкрсне све што је добро“, честитајући најсрећнији хришћански празник рекао је протојереј Жељко Сарић.

Свете литургије поводом Васкрса служене су у свим храмовима србачке општине у којима се, осим старијих вјерника, окупио и велики број младих који се на најбољи начин враћају вјери и својим обичајима.

(БН телевизија/ С. К.)

Коментари / 0

Оставите коментар