Ухапшен бивши посланик у Београду

Бивши румунски посланик ухапшен у Београду јер је осумњичен за злоупотребу повјерљивих информација, мито, куповину утицаја и уцјену.

Србија 14.04.2017 | 10:48
Ухапшен бивши посланик у Београду
Бивши посланик Румуније Себастијан Гица лоциран је и ухапшен у Београду у ноћи између четвртка и петка, саопштило је румунско МИнистарство за нацоналну одбрану.

"Као резултат комплексних истражних активност и информација које су доставиле Дивизија за специјалне операције и Директорат за криминалне истраге румунске полиције, Себастијан Гица је пронађен и ухапшен у Београду током ноћи. Када је пронађен, оптужени је на увид дао лажна идентификациона документа једне европске државе. Правна процедура за такве ситуације је покренута", наводи се у саопштењу, преноси Ађерпрес.

Апелациони суд Плоиести одбацио је 3. априла жалбу коју је поднио Гица због новог налога за хапшење који је издао суд Прахова.

Званично је осумњицен за злоупотребу повјерљивих информација, мито, куповину утицаја и уцјену. Суд је наредио привремени притвор Гици због оснивања организоване криминалне групе.

Према одлуци објављеној на порталу суда, судије су одбациле Гицину жалбу, рекавши да нема основа.

Како наводи портал Б92, Гица је контроверзни бизнисмен и власник ТВ куће, а био је под истрагом у више случајева у Румунији.

Нестао је након што му је изречена забрана напуштања земље у оквиру истраге о корупцији.

Његова имовина процијењена је на око 100 милиона евра, а прије Београда виђен је у Истанбулу.

(Тањуг)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

борац ВСС

14.04.2017 10:55

Ех колико це их тек бити хапсено по Београду због криминала и корупције поријеклом из Републике Српске. Од Београда, Беца , Париза до Осла И Москве. Ниција није до зоре...

ОДГОВОРИТЕ