У магли трезорски начин пословања

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Драган Богданић разговарао је са представницима 10 домова здравља о преласку тих установа на трезорски начин пословања.

Република Српска 12.04.2017 | 21:19
У магли трезорски начин пословања
Иако у Министарству сматрају да ће тај модел допринети контроли и транспаретности рада домова здравља, многи директори, али и начелници општина су скептични.

У домовима здравља у 10 општина трезорско пословање би требало да буде уведено као "пилот пројекат", каже министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Драган Богданић. За провођење пројекта ће бити задужена радна група.

Све је то још прилично недоречено, сматрају неки од директора домова здравља.

Начелница Источног Дрвара Милка Иванковић каже да би увођење трезорског пословања могло бити добро у одређеном сегменту пословања, док градоначелник Бањалуке Игор Радојичић истиче да је много отворених питања у вези са том идејом.

У Фонду здравственог осигурања су раније рекли да је економском политиком Владе за ову годину предвиђено да се првобитно уведе трезорски систем пословања у домове здравља, тако да јединице локалне самоуправе, као оснивачи домова здравља, преузму одговорност и за управљање и за фискалну дисциплину домова здравља.

Фонд би требало да доставља средства на трезор локалних заједница, а домови здравља ће бити нижа потрошачка јединица тих локалних заједница.



БН телевизија

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Нога

12.04.2017 19:39

Богданић и даље јаше умјесто да сјаше са грбаче народу. Радојчић ту једино паметно мисли и говори

ОДГОВОРИТЕ
Name

трезор

12.04.2017 20:07

Луд збуњенога...

ОДГОВОРИТЕ