Свјетлост васкршња нека уђе у срца

Његово преосвештенство епископ зворничко-тузлански Хризостом поручио је поводом Васкрса да у срце човјека треба да уђе свјетлост и радост Васкрсења, а ум њихов да се просвијетли.

Република Српска 12.04.2017 | 12:41
Свјетлост васкршња нека уђе у срца
"Нека сам Христос постане свјетлост наше свјетлости и живот нашег живота", поручио је владика Хризостом данас у васкршњој поруци.

Владика Хризостом је истакао да свако ко је кроз историју покушао да доведе у питање Васкрсење Христово и Христа Господа "разбио се о њега", што је историјско искуство Цркве Христове.

Он је истакао да човјек себе, као и све око себе мора мјерити васкрслим Христом, те да ће само тако моћи да схвати тајне Васкрсења и личности васкрслог Исуса Христа.

Владика зворничко-тузлански је поручио да Христа Господа не треба мјерити ни са собом нити са било ким, а само на тај начин човјек ће бити сачуван од могуће саблазни "којом су се синови Израиљеви саблазнили и одвојили од Христа васкрслога - Спаситеља и искупитеља свијета".

"Христос васкрсе и покида власт: ђавола, гријех и смрт, који су чврсто држали у својим оковима човјека и цио свијет. Васкрсли Господ све то раскида и дарова слободу свима који вјерују у њега", рекао је владика Хризостом, честитајући предстојећи празник најрадоснијим поздравом: "Христос васкрсе - ваистину васкрсе!"

(Срна)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Добронамјерни

12.04.2017 13:55

Свака част и алал вјера. Већ сам се побојао да ће се пастви вјерујућој и већинској невјерујућој у РС/БХ-а, поводом Васкрса, обратити онај ноторни атеиста што администрује на трону митрополита сарајевског и дабробосанског. Одахнух начисто. Нека ти је и слава и хвала часни Хризостоме наш....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Небојша

12.04.2017 18:28

Добронамјеран, а имаш предрасуде према атеистима? Зашто?

Name

Добро размисли

12.04.2017 18:50

Атеисти су људи који мисле својом главом,за разлику од тебе!

Name

Добронамјерни

13.04.2017 13:10

Ејвала и аферим..