РУС - Говорит Москва: Спартак ће бити шампион! Краснодар укочио ЦСКА!

Екипа из главног града Русије боље од Уфе – 3:1.  Армија укочена, црвено-бели све ближе титули! Локомотива и даље „вози“ у празно. . .  ЦСКА одиграо 1:1 у дербију 22. кола руске Премијер лиге на гостовању Краснодару чиме је практично препустио шампионат Спартаку.

Фудбал 10.04.2017 | 10:30
РУС - Говорит Москва: Спартак ће бити шампион! Краснодар укочио ЦСКА!
Знате како се постаје шампион? Изађеш на терен и победиш када од тебе сви то очекују. До таквог стадијума је дошао московски Спартак под командом сјајног италијанског стручњака Масима Карере.

Лидер руског првенства је рутински одрадио посао на гостовању Уфи (3:1) и повећао бодовну предност у односу на Зенит и ЦСКА (Армејци поподне играју меч).

Московљани су марширали стројевим кораком до друге узастопне победе. Расплет је најавио искусни Денис Глушков, који је спретно поставио ногу после центаршута Квинсија Промеса.

Холанђанин је поново био најјачи штих московског клуба. Много тога у игри Спартака полазило је од Квинсија Промеса. Ипак, Спартак је поново деловао сјајно као колектив, деловапо је дисциплиновано. Посебно у дефанзиви. Баш онако како захтева већ поменути Карера.

А за решавање дилеме био је задужен Квинси Промес. Он је у 56.минуту реализовао пенал и донео Спартаку довољно залиху за финиш.

Све што је домаћин успео да уради јесте почасни погодак Облакова. Међутим, Мелгарехо је убрзо узвратио и лишио стреса навијаче Спартака.

ЦСКА је све даље од одбране трона у руској Премијер лиги. Популарни Армејци након нерешеног сусрета резултатом 1:1 у дербију 22. кола на гостовању Краснодару сада већ имају поприличан заостатак за водећим Спартаком који је славио рутински са 3:1 против Уфе.

Након првог полувремена, у којем није било погодака у наставку утакмице виђена су два, по један на обе стране. Повела је домаћа екипа, тренутно четврта на табели голом из престрого досуђеног пенала Фјодора Смолова, а у 76. минуту изједначио је шведски интренационалац, Пунтус Верблум и то шутем ван шеснаестерца.

Пошто је и Зенит одиграо нерешено у овој рунди руског шампионата, Спартак је све сигурнији на челу пошто њихови најближи пратиоци, Питеровци и Армејци имају једнак број бодова  - 43, осам мање од водећих црвено-белих.

Од Локомотиве и Ростова се очекивало много више, али практично није виђено ништа (0:0). Нерешен резултат није пријао ни домаћем ни гостујућем тиму, који су пропустили прилику да се додатно примакну четвртопласираном Краснодару.

ПРЕМИЈЕР ЛИГА, 22. коло

Субота

Крила Совјетов - Амкар 2:2 (2:2)
/Бруно 16, Корниленко 32 - Гол 8, Занев 30пен/

Терек - Арсенал 3:1 (2:0)
/Митришев 5, 20, Бериша 90 - Рашић 77 пен/

Зенит - Анжи 1:1 (0:1)
/Кокорин 73 - Јаковљев 21/

Недеља

Уфа – Спартак 1:3 (0:1)
/Облаков 85 - Глушков 38, Промес 56 пен, Мелгарехо 90/

Краснодар - ЦСКА 1:1 (0:0)
/Смолов 58 - Вернблум 76/

Локомотива - Ростов 0:0

Понедељак
14.00 Том - Рубин
16.30 Урал - Оренбург

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар