Рације због напада у Лондону

Британска полиција извршила је јутрос рацију у једној кући у Бирмингему у вези са нападом у Лондону и ухапсила неколико особа, јавИо је "Скај њуз".

Свијет 23.03.2017 | 08:16
Рације због напада у Лондону
Наоружани полицајци претресли су једну кућу, а било је затворено пет главних прилаза кући и неколико других рута у Бирмингему, које се налазе у близини те куће.

Како се наводи, иако су улице поново отворене за саобраћај, полиција се и даље налази у том крају.

У полицији нису желели да дају коментар уз образложење да нису спремни да говоре о рацији из "оперативних разлога".

У нападу у близини британског парламента и на Вестминстерском мосту у центру Лондона, убијено је пет особа, а 40 је рањено, саопштили су данас званичници.

Напад се догодио јуче нешто пре 15 сати по локалном времену, а међу убијенима је и један полицајац, пише ББЦ.

Полиција није навела име нападача, међутим шеф службе за борбу против тероризма Марк Роули казао је да полиција зна ко је он, као и да је напад извео подстакнут "међународним и са исламом повезаним тероризмом".

Нападач је колима улетео у гомилу људи, а затим побегао ка британском парламенту са ножем у рукама.
Ту се сукобио са полицијом и убио једног полицајца који није био наоружан.

Наоружани службеници су на лицу места упуцали нападача.
Првобитно, медији су објавили да су четири особе убијене, међутим једна жена је преминула у Сент Томас болници, од последица рањавања.

Након напада у медијима и на друштвеним мрежама је објављено име мушкарца за којег се верује да је извео напад у Лондону.

Наводно се ради о проповеднику из Хекнија који је био познат по ширењу мржње, а његово пуно име је Абу Изадин Тревор Брукс, пише портал Индеx.хр.

Ипак, продуцент телевизијске куће АБЦ изјавио је да је већ разговарао с Изадиновим адвокатом, који му је наводно потврдио да је "Изадин још у затвору па зато није могао бити нападач".

Изадин је наводно већ дуго познат властима због повезаности с тероризмом.

(Тањуг)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Купус

23.03.2017 20:32

Веома цудно ста се десава у свијету.Неко зели да завади хрисцане и муслимане.Ових 2 милиарде оних 1.2 милиарде могли би се медјусобно фино Унистити.Свако ко цита зна да ови исил ниси муслимани.јер пријасњи халифе нису дали дрво унистит без потребе а камоли убијат недузан народ.несто смрди ту

ОДГОВОРИТЕ