Вјероучитељ ошамарио дијете

Родитељи ученика Основне школе у Зовику код Брчког послали су отворено писмо у којем наводе да је прије неколико дана вјероучитељ на часу вјеронауке ударио ученика. Родитељи упозоравају да неће трпјети шамарање деце на настави, а мајка дјетета, којег је ударио вјероучитељ, каже да је пријавила случај полицији.

Република Српска 22.03.2017 | 08:27
Вјероучитељ ошамарио дијете
"Рекли су ми да је свештеник дијете ошамарио када је пришло звучнику да чује пјесмицу коју је пустио. Ја сам све пријавила полицији и рекли су ми да ће извјештај доставити надлежном тужилаштву", рекла је мајка Звездана Јагатић.

Она негира да има било какве везе са отвореним писмом али да очекује да се овакво поступање са дјецом казни.

Према изјави Сенада Османовића, шефа Одељења за образовање у Брчком, директор школе покренуо је поступак утврђивања чињеница и околности под којима се овај инцидент десио.

"Уколико наводи из писма буду тачни покренут ће се дисциплински поступак против предметног наставника", рекао је Османовић.

Родитељи су након овог случаја упутили отворено писмо јавности и надлеженим институцијама.

"Ми родитељи ученика основне школе у Зовику желимо се овим путем обратити Одељењу за образовање, градоначелнику Дистрикта Брчко и инспектору образовања. Не можемо више шутке подносити ово што се дешава у школи. Желимо и јавност информисати о свему", наводе.

Тврде да је прије неколико дана у школи у Зовику наставник шаком ударио ученика. Да све буде још горе тај наставник је вјероучитељ.

"Не дозвољавамо да неко, па макар он био и свештеник и под заштитом католичке цркве, проводи своју силу и физички и безобразно туче нашу децу. Што је још горе, чули смо да се тај исти свештеник хвали тиме што је направио и говори како му не може нико ништа", написали су родитељи.

(Фактор.ба)

Коментари / 16

Оставите коментар
Name

Патриота

22.03.2017 07:55

И треба ако је заслузио, мотка је изасла из раја! Родитељи су криви за све данас су дјеца немогуца, неце да иду у сколу, кад не заврсе ниста, онда родитељи не дају да раде за мале паре, ал не разумију да од дјеце своје праве дегенерике! Да се дјетету ствара радна навика од малена! Тако нам И јест неце нико ниста да ради, а само кукају! Само ви браните васу дјецу!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радиша

22.03.2017 08:46

Ти друже сигурно немаш дјецу и нетебаш да их имаш са оваквим причама,некажем да нетреба дјецу мало по задњици али дали ти волш боље моје или своје дијете ако треба да неко васпитава или удара дјецу то су њихови родитељи а не неко други прошло је то вријеме и ја сам одрастао тамо гдје су други батинали дјецу али се неслажем.

Name

Мама

22.03.2017 09:58

Ре Радиса. Ја имам двоје дјеце и у потпуности се слазем са претходним коментаром. Цињеница је да је данас затајило родитељско васпитање. Дјеца висе не постују првенствено родитеље, па уцитеље и тако редом. Немају елементарног васпитања, нити знају ста је постовање. Сигурна сам да га вјероуцитељ није осамарио без разлога, малац хоце да се понаса у сколи као код куце, е па не мозе! Али, томе су свакако требали куци да га уце.

Name

Е

22.03.2017 11:32

Ал га накитисе, цуј фалио се како је осамарио дијете еееее, те родитеље мокром царапом по глави

Name

атеист

22.03.2017 07:59

Све вјере на Балкану су се одавно претвориле у своју супротност.Потичу на мржњу,продужена рука крвопија на власти....какве вјере и вјерници такви и вјероучитељи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цава

22.03.2017 08:40

Ај не кењај, дјеца су данас избудалила, бас зато сто су и родитељи укинули батину.Мене је мој знао дисциплиновати и зато му хвала.Кад га родитељ посаље у сколу онаквог размазеног, он јадном цовјеку скаце по глави, а овај му не смије ниста.И нека је, кад га нисте знали васпитати код куце.Цуј атеист.:Д

Name

Дјуро

22.03.2017 08:27

Добијао сам сваки дан батине у сколи од уцитељице па ме ево опет зив и здрав. Најгоре је било кад узме стап дебљине прста па туце по рукама. Ви се буните за један самар. Ако је заслузио мали онда подрска вјероуцитељу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па

22.03.2017 08:48

Није га дзабе осамарио, гарант је јахао по глави, као сто јасе родитељима и кад поцне туци родитеље са 15 година онда су наставници криви за његово понасање. Мене је тукло у Основној сколи па ми ниста не фали, камо среце да су јос висе дријесили. Соломон казе: ко зали прут, мрзи на дусу сина свога. Ал сад треба разапети наставника да се даа порука дјеци да буду јос гора!

ОДГОВОРИТЕ
Name

цупс

22.03.2017 08:48

Какав је нацин да удари мало дјете које је беспомоцно. Сутра је могао да удари и старицу на улици. Такве болеснике треба одвојити од друства и нек се иду љецити имају установе за такве.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

22.03.2017 09:32

Са тобом таквим паметним и твојим закљуцивањем окренуо и Канта наопацке, подрска вјероуцитељу!

Name

Ујко

22.03.2017 08:55

Да га је осамараио наставник математике и српског, не би се дигла оволика дрека. Кад се само сјетим колико су нас тукли уцитељи, и нека су. Дјеца треба да дрхте пред ауторитетом а не обратно. Немам појма које је вјере вјероуцитељ, али нека му је одаламио једну иза усију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зељко

22.03.2017 09:48

Ујко, ти си будала.Тебевје оцигледно погодило сто се ради о католицком свестенико, јер ме твоје име на то наводи.Међутим, нема стицања ауторитета батинама.Стице се ставом, знањем, односом.Батине само потицу на мрзњуви анимозитет и према предмету и орема уцитељу!

Name

Ма немој

22.03.2017 11:25

Ко казе да се неби дигла прасина, ти си вјероватно вјроуцитељ. Питање свих питања, ста це попови и ходзе у сколама. Нико не коментарисе директорову изјаву ако се утврди да је "предметни наставник" цуј наставник, поп какав надтавник. Црква је одвојенс од дрзаве, како онда министарство просвјете плаца попове. У цркве и дзамије па тамо дрзите вјеронауке па цете видјети ко це вам доци. Ми да плацамо да ви стварате производ од којег цете сутра узимати паре. Црква је одвојена од дрзаве само по питању пореза, то не плацају. Ово је питање односа да је то уредјено неби сад расправљали ко је коме завалио самсрцину.

Name

Мило

22.03.2017 15:06

Ја подрзавам свестеника дјеца су много распуштана у моје време је било сасвим нормално да наставник ошамари уценика па ста нам фали.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боки

24.03.2017 04:37

Потпуна подрска свестенику. Није мали без потребе добио васпитну мјеру...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Инспектор

24.03.2017 07:19

Добро је да га је ошамарио!Раде они и горе ствари с дјецом!

ОДГОВОРИТЕ