Влада се задужује да би крпила рупе

Обавеза Владе Републике Српске је да испуни обећање које је предсједник Републике Српске Милорад Додик поручио жељезничарима, истакао је економски аналитичар Зоран Павловић, Он је, гостујући у Дневнику БН телевизије, поручио да је срж проблема у Српској што се Влада задужује само да би крпила рупе у буџету.

Република Српска 21.03.2017 | 23:31
Влада се задужује да би крпила рупе
Предсједник Републике Српске има своја права и обавезе дефинисане Уставном, и то што је Додик обећао жељезничарима задужило је Владу Српске, поручио је Павловић.

"То што је он обећао провешће Влада. То ће бити једна озбиљна обавеза Владе да се у једном кратком року заиста ријеше проблеми жељезничара који су дошли у тачку која је постала алармантна", рекао је Павловић.

Жељезничари су очигледно имали повјерење у предсједника, истиче Павловић и додаје: "Сад је питање да ли Влада Српске може да испуни предсједникова обећања. "

Према његовим ријечима, Влада је већ припремила резервни план за измирење тих обавеза; то су ти грантови који су уобичајени према Жељезницама.

"Једноставније, то је поклон који даје буџет да би Жељезнице функциониусале, јер немају довољно прихода за своје трошкове. Тренутно нема довољно новца па је Влада прибјегла одлуци да се комерцијално задужи још 50 милиона КМ и вјероватно ће из тих средстава бити испоштовани радници и обавезе које је предсједник обећао", рекао је Павловић.

Срж проблема је у Српској тај што се Влада задужује само да би крпила рупе у буџету, поручио је економски аналитичар у Дневнику БН телевизије.

Додаје да су позитивна клима за инвеститоре и активне мјере запошљавања излазна стратегија за ситуацију у којој се налази Српска.

"То се лако ради. Ако би из буџета ракли да све уштеде које направимо на платама иду на посебан фонд за регресирање камате коју плате компаније које су купиле опрему, почеле да извозе и запослиле нове раднике, онда би практично створили механизам гдје би свака уштеда морала да буде усмјерена у привреду и то директно", рекао је Павловић.

Истиче да је Српска у ситуацији да свако министарство може да зарађује и поручује :

"Знам случај једног министарства које обављајући техничке послове обезбјеђује довољно прихода за своје трошкове. Морали бисмо да почнемо да се понашамо домаћински, да тражимо уштеде гдје је то могуће, а сигуран сам да памети има довољно, једино што није тамо гдје треба."



(БН телевизија)

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

Милан

22.03.2017 03:24

Засто Додиков син неради за 370 КМ ???????

ОДГОВОРИТЕ
Name

предсједник масала

22.03.2017 05:37

Срз проблема је тај да такав дрзавни и економски нодел није одрзив. РС као и Федерација не могу да агирају као дрзавице када немају ни у лијевој ни у десној. Много богатије (Словенија) има проблема, а БиХ треба неко да дозивотно финанцира.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маца Дискреција

22.03.2017 05:42

Има памети довољно само што ради за себе а не за народ који је изабрао !

ОДГОВОРИТЕ
Name

+++

22.03.2017 05:56

АЈДЕЕЕЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Раде

22.03.2017 06:32

......Шта је са Павловић банком....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дијагноза

22.03.2017 06:43

Немају они повјерење у њега него га се ПЛАШЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

КАКВИ НОВИ ПОЦЕЦИ

22.03.2017 07:11

ОВА СТРУКТУРА ТРЕБА ДА ОДГОВАРА ЗА СВО ЗЛО КОЈЕ ЈЕ НАПРАВИЛА НАРОДУ, А ТО СЕ МОЗЕ УРАДИТИ ПРВЕНСТВЕНО ИСПИТИВАЊЕМ ПОРИЈЕКЛА ИМОВИНЕ, ПА ОДУЗИМАЊЕМ НЕЛЕГАЛНО СТЕЦЕНЕ! А, НОВИХ ЗАДУЗЕЊА НЕ МОЗЕ ВИСЕ БИТИ - С ТИМ ЈЕ ГОТОВО, ЈЕР СЕ НИ ОВО НЕ МОЗЕ ВРАТИТИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

007

22.03.2017 08:42

Зашто сви аналитичари само млате празну сламу.а ништа не желе поправити.Нека се укључе у рад органа,а не само да критикују.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре ОО7

22.03.2017 13:53

ГЛУП СИ КО ОВАН.

Name

да би

22.03.2017 11:08

Задужује се да би крпила рупе Додикових тајкуна којима је реална економија велика мистерија. Навикнути на неолиберални криминал наметнут и подржан од предсједника Додика срљају у задужења како би прехранили своју мегаломанију и мегаломанију драгог нам предсједника Додика.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Каменко

22.03.2017 16:01

А шта це друго влада него се задужити?Шта економски стручњак предлаже?Хокус покус препаратус или цири ба цири бу?

ОДГОВОРИТЕ