Ц. Гора: Мајке већ четврти дан на улици

Више десетина корисница надокнада за мајке са троје и више дјеце из Бијелог Поља дошло је данас возом у Подгорицу да би подржале мајке које четврти дан протестују испред Скупштине Црне Горе.

Регион 05.03.2017 | 21:30
Ц. Гора: Мајке већ четврти дан на улици
Кориснице ове надокнаде, које већ четврти дан протестују испред Скупштине Црне Горе у Подгорици, и данас су поручиле да не одустају од захтјева да им се не умањују накнаде, преносе црногорски медији.

Више мајки је ноћ провело испред Скупштине, а према ријечима члана Координационог одбора Жељке Савковић, ниједна од њих није имала здравствених проблема.

Оне су реаговале на поруку коју им је јуче упутио црногорски премијер Душко Марковић да иду својим кућама.

"Поручио си нам да идемо кућама, ми смо у својој кући, не клечимо на прагу Европске уније, не додворавамо се ММФ-у", поручила је корисница накнаде из Колашина.

Она је навела да је управо премијер ујединио мајке свих националности у Црној Гори и позвала је и студенте и незапослене да им се придруже.

Протестима се јуче придружило и неколико десетина корисница накнаде за мајке са троје и више дјеце из Рожаја, а све су поручиле да ће наставити са протестима.

Усвојеним измјенама Закона о социјалној и дјечијој заштити, накнаде су мајкама са троје и више дјеце смањене са 336 евра на 264 и са 192 на 144 евра.

Министарство унутрашњих послова Црне Горе је протесте у центру Подгорице одобрило на период од седам дана, односно до 7. марта.

Извор: СРНА

Коментари / 0

Оставите коментар