Зоран Талић напустио ПДП, а ево и зашто!

Зоран Талић, одборник ПДП-а у Скупштини града Бањалука, потврдио је за медије да је напустио ту странку.

Република Српска 14.02.2017 | 22:59
Зоран Талић напустио ПДП, а ево и зашто!
Он је обављао  функцију предсједника бањалучког  градског одбора ПДП-а, а поводом свог изласка из странке написао је писмо у којем објашњава разлоге за своју одлуку.

Писмо преносимо у цијелости:

Драги суграђани,

Желим да вас обавијестим да од данас више нисам члан ПДП-а.

Ову одлуку нисам донио исхитрено и нагло, напротив, веома дуго сам о томе размишљао јер моје незадовољство у поменутој странци траје неколико година уназад. Вјерујте, није било лако донијети одлуку да нешто напуштате након што сте 16 година на томе вијерно и предано радили вјерујући у неке идеје за које се, нажалост, испоставило да се у ПДП-у неће моћи остварити. Није било лако бити опозиција и актуелним властима и у својој партији. Имао сам двоструку борбу.

Око свог изласка нисам желио правити магнет за медијску пажњу.

Са моје стране било је довољно само обавијестити своје бираче да више нисам тамо гдје сам био, али с обзиром на околности наметнула се потреба да треба јавно да образложим своју одлуку.

Ових дана сви сте имали прилику чути разне шпекулације и дезинформације, иако сам ја цијело вријеме ћутао. Док сам покушавао неке ствари рашчистити у миру прво са самим собом, та тишина је постајала све гласнија.

Да бисте боље разумјели моју одлуку, желио бих да чујете и мој осврт на све што се догађало.

Као што сам већ навео, члан ПДП-а сам био око шеснаест година. Као партијски активиста прошао сам готово све организационе нивое  странке, од активисте у мјесном одбору, предсједника младих ПДП-а, до предсједника Градског одбора  Бањалука и члана Главног одбора и Предсједништва странке.  Три пута сам биран за одборника у Скупштини  града Бањалука. Политиком се бавим онолико колико ми омогућава  да се кроз њу борим за остварење оних општих интереса и циљева који се идеолошки и политички могу сврстати у простор гдје се идеолошки налазио ПДП. То је уједно одговор зашто сам  се у свом политичком раду управо везао за ПДП шеснаест година.

Почетно идеолошко опредјељење ПДП-а у фокус ставља пуну демократичност односа,  пуни демократски дијалог без ограничења, толеранцију, људска права и слободу, јаку социјалну државу, друштво које свој развој базира на реалној економији, на свом раду, веома развијени и јак средњи слој пољопривредника, радника и интелигенције,  континуиран и стабилан раст економије.

Да би странка могла да одговори својој друштвеној улози она у организационом, функционалном, кадровском, образовном, демократском и сваком другом смислу мора да има адекватну инфраструктуру. Мора бити тако профилисана и изграђена да буде водећа снага горе наведених идеја у нашем друштву. Она то мора да буде без обзира била носилац власти, била коалициони конститутивни дио власти, била у опозицији или коалициони опозициони партнер странкама у опозицији.

Када  се направи ретроспектива ПДП-ове политике посљедњих 15 година у односу на поменуте идеолошке принципе, са жалошћу се мора констатовати да су унутар странке превладале оне снаге и појединци  који су странку повукли у правцу јефтиног популизма  са искључивим циљем да остваре личне и појединачне политичке интересе. Овоме су подредили интересе странке и  њену друштвену  улогу. Ово је кулминирало на задњим локалним изборима.

По мом дубоком убјеђењу ПДП због овакве политике данас живи као политичка љуштура бившег ПДП-а  само захваљујући чињеници што његови поједини функционери у политици фукционишу као одраз покрета Савеза за промјене који је народ Републике Српске на власт довео 2014. године гласајући против актуелне власти и за промјене. Илустрације ради, партија се данас доживљава као аутобус, која има возача и кондуктера, остали су путници (чланови), на једној станици уђу и возе се неко вријеме и изађу, питање је само колико ће трајати њихова вожња.

Градски одбор ПДП-а преузео сам у веома лошем стању средином 2015. године од Бранислава Бореновића, садашњег предсједника ПДП-а. За нешто више од годину дана успио сам заједно са новим тимом људи зауставити процес „распадања“ ПДП-а у Бањалуци. Отворен је процес кадровске консолидације странке, извршена је организациона и функционална  модернизација на начин да је ПДП постао  препознатљива странка у Граду и да је у цјелини значајно  подигнут  ауторитет странке међу грађанима Бањалуке. Странка је значајније кадровски иновирана, значајније се окренула према својим базним идеолошким принципима. У цјелини би се могло рећи да су се почели појављивати нови људи са новим идејама и да се у даљини назирао почетак процеса смјене генерација и кадрова.

Све ово је био сигнал  да је на помолу крупна промјена у ПДП-у, њена трансформација од партије више или мање јаких појединаца на врху партије у партију јаке, чврсте и  идеолошки  конзистентне организације. Ефекат ових промјена се видио већ на импресивној Конвенцији Градског одбора ПДП Бањалука, одржаној пред препуном двораном Обилићево крајем априла 2016. године када смо грађанима представили програм и нашу визију будућности Бањалуке.

У градској организацији ПДП-а  све је више долазио до изражаја утицај организације на функционисање партије  и утицај партије се све више манифестовао кроз њен рад на терену, кроз њен живот као организације умјесто дотадашње превлађујуће праксе да се њен рад углавном одвијао кроз иступања партијског врха.

Овај процес све је више пратио пораст утицаја, угледа и ауторитета странке у Граду међу грађанима.  ПДП је у Бањалуци почео словити и функционисати као „окосница опозиције“ (без обзира на величину и ауторитете других странака). Међутим, дијелу људи из самог врха партије почела се палити црвена лампица да се у бањалучком одбору дешавају промјене које нису под њиховом контролом и које нарушавају њихову успостављену политичку синекуру у којој је партија ту да служи њима и њиховим политичким интересима, а не да они служе партији.

Од њих је кренуо бојкот  градске организације ПДП-а. Први такав показатељ је био да након  освајања власти 2014. године и након мог именовања за предсједника Градског одбора ПДП Бањалука, руководство Градског одбора и организација ПДП-а Бањалука било је потпуно искључено из процеса имановања кадрова ПДП-а  на функције у заједничким органима БиХ и њеним институцијама и агенцијама која су по коалиционом споразуму Савеза за промјене припадала ПДП-у.

Они  су  на свој већ устаљени начин и праксу  провели  и проводе  кадровску политику ПДП-а искључиво  према уским личним и појединачним интересима без консултације органа ПДП-а. Такав приступ је одмах у старту искључио полазне, базне принципе (као што су стручност, компетентност, морал, поштење, демократичност, отвореност, јавност рада  итд.) на којима је градска организација у политичкој јавности  и партијској организацији уопште заснивала процес враћања повјерења јавности да политика ПДП-а у Бањалуци није само голи „политички вербализам“ него стварни процес промјена коме се може вјеровати и дати му пуно повјерење.

Када је изборна листа у Бањалуци направљена као резултат широке партијске расправе градске организације ПДП-а, а не као резултат  до тада устаљене праксе  путем  директиве партијског врха ПДП-а, у тим структурама је донесена одлука да на изборима 2016. у Бањалуци бојкотују властиту партију.

Штавише, на многим сегментима предизборних активности у Бањалуци радили су за кандидате других странака, а не за  кандидате ПДП-а које су „шифровано назвали Талићевим кадровима“.

Од бројних примјера и детаља  бојкота , само илустрације ради, споменућу  неке:   поједини најистакнутији појединци из врха партије су се у изборну кампању у Граду јавно укључили тек у завршници и истовремено цијело вријеме кампање нису радили на кампањи ПДП-а као организације, него на личној кампањи од њих изабраних и пројектованих  појединаца  са којима имају испреплетене личне интересе. За кампању градској организацији ПДП-а одвојили су из буџета ПДП-а веома скромна средства.

Међутим, без обзира на горе поменуте препреке, резултати ПДП-а у Бањалуци показали су неколико ствари:

Радом градске организације ПДП-а заустављен је пад популарности и остварен је благи раст гласача ПДП-а у Бањалуци у односу на изборе из 2014. године.

Број мојих личних гласова у Бањалуци је највећи које су кадрови ПДП-а у Бањалуци икада остварили на локалним изборима и истовремено знатно већи од гласова које је актуелни предсједник ПДП-а добијао у Бањалуци.

Постигнути резултат је њима показатељ да је у Бањалуци и Републици Српској могуће постојећи  модел управљања ПДП-ом замјенити озбиљним, изворним идеолошким моделом модерне, ефикасне, перспективне, организоване, савремене партије са свим атрибутима и садржајима које сам навео.

ПДП је у Бањалуци са новом подмлађеном листом  освојио  исти број мандата  као и на изборима које су водили ови кадрови. Био је то сигнал да је процес кадровске обнове и промјена у ПДП-у међу грађанима и чланством ПДП-а добио своју изборну и политичку верификацију.

Када су завршени избори, Предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић и његови најближи сарадници из врха странке отворили су унутарпартијску и јавну кампању  да се ради о „изборном поразу“ и да треба повести  „темељну анализу пропуста који су у бази направљени“. Наравно, како се то у недемократским и аутократским  политичким главама у правилу дешава, анализа се не води широким демократским дијалогом кроз органе странке у процедурама предвиђеним Статутом.

Штавише, доноси се одлука о суспензији  статутарних органа и именују се нестатутарни облици и форме „ад хоцк“ радних група на чије чело и у њихов састав именују управо  себе. Суштински, бар  када се ради о градској организацији ПДП-а Бањалука, партијским Статутом градска организација је распуштена, а даље управљање преузео је нестатутарни, октроисани орган кога је именовала ова структура људи.

Након распуштања градске организације, наредни корак  ове групе људи  јесте давање политичких оцјена  о  наводном „изборном поразу“. Ове оцјене неће произаћи као резултат демократских расправа у широкој партијској бази по мјесним одборима, него ће те оцјене бити моделиране према уским и личним интересима  ове неколицине људи из најужег врха странке и биће „спуштене одозго“.  Адекватно тим оцјенама извршиће се „кадровска чистка“ у партији која треба  овој ужој партијској структури људи да осигура враћање на стање  у коме партијска организација ПДП-а је ту да служи њима, а не да они служе партији и преко ње грађанима.

Демократски дијалог унутар ПДП-а  је практично „умртвљен“.  Иступањем  неколицине појединаца из врха странке у политичкој јавности ствара се дојам да је ПДП жив и да функционише као организација.

Умртвљавање странке, прелазак на форумско дјеловање  и  појединачно и индивидуално иступање  ових појединаца у име странке, суспензија статутарних органа и процедура странке има само један једини циљ. То је да се спријечи да се кроз демократски,  унутарстраначки дијалог догоди евентуално преиспитивање одговорности управо тих појединаца из самог врха странке за остварени изборни резултат и што је још горе и теже за  посљедице које су наступиле по Републику Српску, заустављање процеса прихваћених, изгласаних и политички верификованих  промјена на изборима 2014. године.

Уосталом, сами ти појединци из највишег врха  ПДП-а јавно су изрекли оцјену  да је њихово недјеловање или неадекватно политичко дјеловање од 2014. године одразио се на изборни резултат на локалним изборима 2016. године. Сами су дали оцјену да  је актуелна власт у Републици Српској наметањем политичких тема и процеса, политичке токове промјена из 2014. године, користећи несналажење партија Савеза  промјене, преусмјерила на свој млин.

Ситуација у Републици Српској драматично се усложњава до нивоа озбиљног угрожавања њеног опстанка у многим виталним елементима. Опозиција, уљуљкана у лагодни, добро плаћени конформизам политичког ухљебљења њених елита, свој политички активизам исцрпљује на пуко политичко реаговање  на теме и процесе које јој актуелна власт подмеће  и кроз то троши нужно потребну енергију за неопходне промјене.

Предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић и његови најближи сарадници наспрам тешког и сложеног политичког тренутка у коме се налазимо се исцрпљују ситним и неважним  странчарењима  која требају само да сачувају њихову личну позицију. Ово је размеђа на којој  тим људи, међу којима се налазим и ја, не могу ићи даље са овим људима.

Што се тиче мојих даљих корака. Наставићу радити као што сам и до сад радио, одговорно и савјесно, даваћу приједлоге и идеје, бити конструктиван и дјеловати само у интересу грађана, а то значи да ћу бити највећи противник свему што је лоше, а своју подршку ћу дати свему што је добро. Тако може радити само онај ко је непоткупљив и независан, све остало су злонамјерне шпекулације и дезинформације.

(Агенције)

Коментари / 160

Оставите коментар
Name

пресједник педјица

14.02.2017 15:09

Ма јели могуце!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

трамп

14.02.2017 15:39

Трамп је поруцио да је то добар потез. Поздравио је Славка опет.

Name

Нико више не састави

14.02.2017 17:47

Колико одборника ПДП-а је остало у Требињу, нико и не говори бар до сада! Важно да су Анђушић и Лазар уз Славка! Трио који говори више од броја и ријечи!

Name

НИСТА ЦУДНО

14.02.2017 19:02

ОВИ ТАЛИЦИ СУ ВЕЛИКИ КРИМИНАЛЦИ И ПРЕЛИВОДЕ, А НАЈГОРИ МЕДЈУ ЊИМА ЈЕ ГОРАН ТАЛИЦ.

Name

Бранка

14.02.2017 19:05

Подрска Талицу,добар потез превисе си ти искрен и добар да би наставио са њима.

Name

Сања

14.02.2017 19:09

Па не мозе он да ради са Дроњком и Станивуковицем,свака цаст Талицу било је и време да окренес нови лист.

Name

Јелена

14.02.2017 19:11

Потписујем сваку ријец коју је Зоран написао,овакво је стање у ПДП-у,и требао је да изадје није он за то,он је постен цовјек.

Name

Добар потез

14.02.2017 19:16

Добар потез, опозиција је склепана с коца и конопца од корумпиране врхушке и политичких шарлатана, са свега неколико образованих људи. Јадно, и безидејно и имаће велику борбу за цензус у наредном периоду

Name

Србац

14.02.2017 22:02

Пуна подршка Зорану Талићу из Српца. Слажем се с њим и нисам једини који таки мисли. Све је у праву- ПДП постоји због мале групице људи из врха а ми остали смо потрошна роба, неопходни гласачи и пуки послушници,али видјећемо докле.

Name

Горан

15.02.2017 07:23

Не, најгори је ипак Ненад Талиц.

Name

оса

15.02.2017 09:29

Ко мисли својом главом.Па и он вам је сад папак.

Name

Б.Лука

15.02.2017 09:35

Надам се да се Талиц неце сврстати медју отворене папке типа Стевандица,Умицевица И других.С друге стране,ПДП је изузетно дволицна странка И ако је Талиц искрен,није ни цудо сто их напуста.Иваниц је 2004.довео Милу на власт,на Протесту у Парку просле године га је спасао.Црнадак најобицнији надувенко И каријериста који гледа само себе.ПДП је добијао несто гласова на изборима док им је прелетац Умицевиц био цлан И тјерао своје робове из Беме да гласају,као сто их сад тјера да гласају за снсд.У сваком слуцају,ПДП треба да нестане,посто су својим дјеловањем само баласт опозицији И раде у корист Миле,а не народа.

Name

А власт није

15.02.2017 16:10

А у власти нису каријеристи:Жељка Цвијановић.Небојша Радмановић,Никола Шпирић итд.Па добро би било да да било ко дође на власт па ћемо их за годину и по прозивати ако не буду добри

Name

Генадиј

16.02.2017 11:55

Јадан је тај ПДП кад је дозволио да један Брчкало буде генерални секретар странке.

Name

коки

16.02.2017 16:00

Талићу па зар је у другим странкама другачије.

Name

ПДП

14.02.2017 15:10

Па то је само један Члан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

14.02.2017 15:35

Ако ниси упознат у БЛ имате три одборника. Два одборника су изасла из странке. Остао је само млади Станивуковиц.

Name

Само један!?

14.02.2017 15:54

Талић је предсједник бањалучког градског одбора ПДП-а, један од 3 ПДП-ова одборника у Градској скупштини. Питање је колико ће чланова пратити Талића, јер и друга одборница Татјана Чичић-Оџаковић такође је напустила ПДП. Док Црнадак зуји по бијелом свијету, Бореновић се слика по ходницима са бриселским бирократама, странка им се распада. Иванић је то видио на вријеме.

Name

Реци Истину

14.02.2017 17:00

Хвала Богу, отисли су лоси људи. Самозиви Талиц је све протекле године радио само за себе, а никад за партију.Партија му је дала све, а ПАПАК се продао за ситно, срецан му пут, а и господји која је постала одборница са 300 гласова.Срам их било

Name

боокси

14.02.2017 17:34

Чичићева је морала напустити ПДП због притисака на радном мјесту.

Name

Ре Пдп

14.02.2017 17:40

Е ТАј ЈЕДАН ЦЛАН ИМА ОГРОМНУ ПОДРСКУ И НИЈЕ БИО ДОДИКОВ МИНИСТАР

Name

РЕ Реци Истину

14.02.2017 17:51

Јој сто волим ове флоскуле 'партија му је дала све'. Мозес ли колега набројати несто сто је дотицни добио од партије? Стан, куцу, кеш, посао? Ништа од наведеног. Тако сам и мислио.

Name

Ре: Реци Истину

15.02.2017 12:57

Иза твог имена се вјероватно крије онај Брчкало. Свака партија има свог потрчка и улизицу који воли "вођу" више од себе и за њега би живот дао све док од тога има користи,такав је у ПДП-у тај брчкало. Одмах је потрчао да брани "вођу" а напада овог Талића. Мислим да је талић из ПДП-а добар и поштен човјек али "залутао у демократију и вишестраначки систем". Није то за њега ,то је терен за његове партијске шефове и шефове свих других партија, јер " партија односно странка , то сам ЈА". Није он као што ти кажеш лош човјек ,већ напротив. А да те питам ,колико је онај Шукало добио гласова? Он не сједи у градској Скупштини ,него што је још горе у Републичкој.

Name

А гдје ради госпођа?

15.02.2017 16:39

А гдје ради госпођа Чичић-Оџаковић?

Name

кога брига

14.02.2017 15:15

Збогом :п

ОДГОВОРИТЕ
Name

Раде

14.02.2017 17:29

Да си шта вриједио завршио би државни факултет а не Апеирон говорили су му СНСД-овци у кампањи. Шта ли сада мисле о њему? Па и није тако лос...

Name

Киц

14.02.2017 15:15

Предугацко објашњење.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре КИЦ

14.02.2017 17:00

МОГАО ЈЕ ОН ОБЈАСЊАВАТИ РАЗЛОГЕ ДО ДЈУРДЈЕВДАНА АЛИ МЕНИ СЕ ЦИНИ ДА ЈЕ ОН НОВИ ПАПАК

Name

Оља

14.02.2017 15:16

Ралицу,не млати.И ти си један од папака.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бањалука

14.02.2017 15:31

Није ралиц него талиц сто си узбудјена толико?

Name

Логика

14.02.2017 16:03

Наравно да је папак. За пар мјесеци ће да васкрсне просвијетљен и крштен од његовог преосвештенства владике свесрпског Додикомила.

Name

хм

14.02.2017 16:05

Оља ватај се посла у куци. Не млати глупости по интернету.

Name

киви

14.02.2017 16:24

Оља--Кувај руцак мијеси хљеб прави

Name

Јохан

14.02.2017 17:53

Оља, јел ти то комсиница у повјерењу рекла.

Name

Последњи кинески цар

15.02.2017 13:05

Ре Оља: Не слажем се са твојим коментаром ,али поштујем твоје мишљење. Разлог због којег ти пишем ову реплику је што желим да те подржим да и даље пишеш без обзира на негативне коментаре које си добила и који у правом свјетлу показују статус и положај жене у нашем друштву. То што си умјесто "Т" написала "Р" није разлог да те неко по кратком поступку "смјешта у кухињу" и забрањујете ти да изнесеш свој став и мишљење. Већина жена је ионако свакодневно у кухињи. Поздрав Оља!

Name

ре Последњи кинески цар

17.02.2017 11:21

Реци цовјеку да је папак и није неко мисљење висе вриједјање али то је тај ниво.

Name

Посао за новинаре

14.02.2017 15:17

Треба испитати кога је све Црнадак уз договор са Бореновићем, запослио у дипломатско-конзуларна представништва БиХ у задње двије године. Шта очекивати од министра вањских послова коме је једина референца било то што је био радијски водитељ. Док је Бореновић роб своје велике амбиције и скромних капацитета, показаних кроз вођење бутика којег је затоворила пореска.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бл

14.02.2017 17:41

Тако је Треба видети све докиће и остале

Name

Имена

14.02.2017 19:43

Ваљда дође вријеме да се објаве спискови ухљеба! Наравно да није дошао на градски одбор да се предложе кадрови који су способни и који су заслужили да буду јавно предложени! Ухљеби се рјешавају испод жита од Сарајева до Чешке!

Name

Љубо

14.02.2017 20:35

Ако кренемо испитивати ко је кога гдје ухљебио на свим нивоима власти прво цемо морати кренути од СНСДа и његових сателита, па за једно пет година, колико нам најмање треба за тај посао, моземо доци и до СзП. Био би ред да са тим именима и поцнемо па цемо доци и до ових поменутих. Да кренемо од Спирица, браце Мајкиц, Радмановицевог зета, прије Сеније-Секе , Тегелтијиних зетова, Радојицицеве зене , ако наставим потросицу батерију на телефону. Црвени кмери, када прозивате некога немојте се понасати као да су сви ретарди неписмени као васи гласаци да им мозете продавати јефтине форе.

Name

РЕ ЉУБО

14.02.2017 21:09

Заборавио си Предрага Гргица. Он је цлан СНСДа ухљебљен на позицију амбасадора од стране ПДП. И онда нека ми неко казе да се власт и опозиција мрзе.

Name

Неко овдје није информисан

15.02.2017 08:17

А откуд вам то да Предраг Гргиц има цланску карту СНСДа? И гдје га мозете повезати са СНСДом? Само измисљате и баналним стварима покусавате да замаскирате истину која мозда не смета вама, али васој дјеци це... Јако залосно

Name

Информисан

15.02.2017 18:17

Грга, ста има у Бриселу. Наравно да имас цланску јарту СНСДа јер си је јавно показивао. Није ваљда да је била фалсификована?

Name

смрди

14.02.2017 15:18

А 'оцес сад код Додика?

ОДГОВОРИТЕ
Name

бл

14.02.2017 15:51

Само мозе Додик код њега :)

Name

Миско

15.02.2017 14:30

Дроњак , ти си баш упоран. Олади мало друзе.

Name

Јао Како Је Теско Талицу

14.02.2017 15:19

Управо сад сам се толико стузио,да сам мјесто марамица,морао узети повеци пескир не бих ли се након процитане и теске судбине госн Талица,исплакао као никад.Болан млади господине вјерујем да у зивоту никад ниста озбиљно радио ниси,искрен био ниси јер цим си тако млад загазио у политику,вец си упрљан,а истовремено оцекујес разумјевање.Болесни младицу за разлику од тебе угладјеног опозиционара,а не сумњам ускоро,угладјеног позиционара,овај народ зиви сваки дан пати се бори се,немастиња га нагриза горе нег и један канцер,а опет то подноси храбро и достојанствено са много гњева.Зато мали не дирај у нас гњевње људе који гледамо тебе и такве фолиранте,такве људске сподобе,такве моралне минимизирајуце кретене,зато једно велико ти лицно поруцујем.Цути цути јер у теби не постоји ниста сто се мозе окусити пробати и дати,зато цути супљино једна покварена,салмонело духовна безвриједна..

ОДГОВОРИТЕ
Name

блука

14.02.2017 15:44

Није ни теби лако. Јадо.

Name

мала порција

14.02.2017 15:46

Ако не разумијес написано не би требао ни да коментарисес.

Name

Боxон

14.02.2017 15:58

Какав болестан коментар.

Name

Брабоњак

14.02.2017 16:44

Е мој Никола Дроњак увијек цес бити и остати Дроњак

Name

стојан

14.02.2017 16:54

Свака цаст,на оваквом исцрпном и тацном обавјестењу,у вези тог пдп борца,који се повлаци а ни зедан нити гладан.како ли је нама талке ааааа талке,обицном нормалном свијету..теска је као сто ти рекао трула духовна салмонелаааа...вец и помало црвава.

Name

Мискони

14.02.2017 17:54

Дроњак друже, није ни теби лако. Само твоја глава је могла ово смислити.

Name

Без вријеђања

14.02.2017 18:07

Тешко је свим искреним члановима ПДП-а ! Није ово Талићева прича већ само ренгенска слика стања унутар странке тренутно и зато вјерне чланове странке ово БОЛИ! Ово је прича огромног броја чланства који нису били у прилици или нису имали смјелости и снаге да јавно проговоре, да се обрате и кажу ово што је рекао Зоран Талић! Професор Иванић се окружио кадровима које је сам одабрао он зна по којим критеријумима и зашто! Гдје су се успут изгубили сви силни ауторитети, људи од угледа и успјешни стручњаци у својим занимањима. Гдје су се изгубили људи који су у стању супротставити критичан став макар се он не допадао многима! Откуд одједном читава структура врха странке без људи са снагом личног става??? Нажалост ово још може горе јер овима се не могу ни предпоставити приземности које могу досећи!

Name

Јао Како Је Теско Талицу

14.02.2017 18:17

Хахаха јесте дроњак ста цес сада..Без обзира сто нисам дроњак,ал ти и талиц мали бањалуцки блеферцици немате образа,то су дјонови,па кад вец хоцете да се ухлебите у снсд идите у бему продајте образе,посто умицевиц ради ципеле за трампа лицно,хахаах мозда и цијена буде добра.

Name

Миско

14.02.2017 19:02

ипак си ти Дроњак. Ссмо ти си овако неписмен.

Name

Леват

14.02.2017 15:24

И ПДП Стевандића за трку имаде...

ОДГОВОРИТЕ
Name

бањалука

14.02.2017 19:02

Ни близу слуцајеви

Name

Миркан

14.02.2017 22:03

И ја мислим да није ни близу, Стевандица це увијек негдје бити, а овог папцица је створио ПДП, а Радојициц це га потросити до краја одборницког мандата и пустити низ воду. Зар Талиц, папциц са куповним факултетом мисли да це му бајини било ста дати када им не буде требао.

Name

Хаха

14.02.2017 15:24

Јос један папак

ОДГОВОРИТЕ
Name

бањалука

14.02.2017 15:30

Није он папак већ папчић

Name

мсм

14.02.2017 15:26

А Бореновиц се смуца по Спанији. Партија у распаду. Једног одборника имају у БЛ, тренутно Драско Станивуковиц.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко

14.02.2017 17:01

Драско Станивуковиц вриједи за 10 одборника!!!!

Name

Јована

14.02.2017 17:29

Нека се твој Милорад Додик или било ко из позиције просета било гдје ван РС.

Name

@МАРКО

14.02.2017 17:56

Браво Драско, ако неце нико да те похвали, похвали се сам. Партија је само ојацала одласком своје одборника, сад цес ти да растурис градску власт док трепнес.

Name

Ре Јована

14.02.2017 18:18

Ај се ти Јована до мене просетај. Писаце новине о том сусрету.

Name

Коле

14.02.2017 15:26

А Црнадак се неко вече прави луд кад га Мате пита, брод тоне а ви видите нешто друго

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миско

14.02.2017 15:27

Том младом цовјеку зелим сваку срецу. Надам се да це се и даље слусати његове аргументоване критике у градској скупстини. Његове разлоге разумијем у потпуности. Мислим да је данас ПДП изгубио сваку сансу да се трансформисе и постане права партија.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ало људи

14.02.2017 15:53

Свако нормалан види да се ниста не мијења, ови како су се доцепали Сарајева ниста не раде као опозиција у РС. Не само ПДП вец сви. Миле им прави игранку они се увалили у комфор и цуте а народу продају прицу опоyициону. И једни и други су олос бјелосвијетски и вријеме је да се несто ново прави.

Name

Како мисле пдповци

14.02.2017 16:08

Црнадак је прије мјесец дана гостујући у емисији ПУЛС најавио да ће промијенити уређивачку политику РТРС-а.И то каже да ће то учинити сигурно!!?До краја године не уради ли то нека поднесе оставку

Name

наполеон

14.02.2017 16:16

Апсолутно се слазем........пораз ПДП, није препознао квалитетан кадар .....али у политици сви цувају своје позиције---какви јадници!!!!!

Name

ЕЕееее Мој Миско

14.02.2017 17:03

Ала га ти нахвали, а он обицна ПАПЦИНА. Тек цес ти да видис ста је Талиц-лос цовјек

Name

Миско

14.02.2017 17:58

А засто је лос, мозес ли ми мало појаснити?

Name

бањалука

14.02.2017 15:30

Чуј преузео странку у лошем стању а био потпредсједник партије у БЛ и шеф клуба,све му партија дала а сад у папчиће

ОДГОВОРИТЕ
Name

бл

14.02.2017 15:55

Па ваљда у тренутку кад је преузео није био раније. Мислим логицно. Ста све људи пису...

Name

Црногорац

14.02.2017 15:31

Оволико писмо а није рекао какав це му бити став према Радојицицу и СНСД-у...да видимо је ли стварно незадовољан ПДПом, али наставља битку против резима или је само један мали, јадни папак...

ОДГОВОРИТЕ
Name

нада

14.02.2017 16:51

Па лијепо је човјек написао да је независан?

Name

Црногорац

14.02.2017 23:19

Ре Нада ... видјецемо како це независни гласати на наредним сједницама...

Name

бањалука

14.02.2017 15:33

Оцекивано. Момка су напали са свих страна јер је поцео да смета врху странке и дроњцима око врха. Најлаксе би вам билод а оде у СНСД јер би онда могли да прицате како је узео лову. Проблем вам је када не оде нигдје.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Врати Мандат

14.02.2017 15:36

јесам гласао за тебе .и врати мандат .ако си тако постен.свака цаст докази да јеси .врати мандат ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

бања лука

14.02.2017 15:48

А ста цес са људима који су гласали за њега а не због странке.

Name

Јово Јовиц

14.02.2017 17:25

Зашто би враћао мандат ако га је добио на отвореној листи? Онај ко је гласао за њега дао је повјерење њему лично.

Name

Јован

14.02.2017 18:00

и ја сам гласао за њега. Али мој глас не дам ПДПу. Зато нека не враца мандат.

Name

Размислите мало

15.02.2017 08:25

Вецина његових гласова нису његова као сто нису ни од господје Цициц-Одзаковиц, то су гласови које су људи дали на партију, а не на њега појединацно, јер тако фукнционисе отворена листа. Као носилац први добија вецину гласова када се гласа само за партију. Зато је и господја Цициц-Одзаковиц и добила мандат. Зато требају да их врате. Једини је ту Драско постено добио своје гласове јер је све Талиц у страху смислено одрадио...Тиме доказао да ради за себе и да је у прослости само за себе радио, а никада за колектив... И не треба се хвалити резултатом када то није његов лицно..

Name

Информисан

15.02.2017 13:44

@Размислите мало Мислиш тата (ФИНАНЦ) је то Драшку купио. Па он је једини и мимо свих других кандидата партије узимао билборде по граду. А је ли и тетак (Црнадак) шта помогао? :-)

Name

Размислите мало

15.02.2017 14:30

@ Информисан Не видите вецу слику свега мислите да се кампања добија билбордима? Грдно се варате, кампања се добија радом и трудом. Свака Вама цаст ако це вам је то једини аргумент... Због таквих људи као ви ова дрзава це нестати. А поента свега није било то вец да њему нису могли доци гласови који су исли само партији бас због Талицеве листе коју је саставио да би поново истакао себе.

Name

Генерал

15.02.2017 18:22

Браво Драско, нека си им рекао истину. Билборде си стампао из зезе. А и Чаву си потпалио ватрометом само из забаве.

Name

Врати Мандат

14.02.2017 15:36

јесам гласао за тебе и врати мандатако си тако постен.свака цаст докази да јеси .Врати мандат ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

талицииии

14.02.2017 16:28

Е не дам мандат.То је моје Разумијес цовјеце ---моје

Name

Рика1

14.02.2017 20:57

Вама опозицији нико не ваља!!!

Name

даница

14.02.2017 15:46

Једном отисао са Радојицицем у Бец и вец промијенио плоцу. Овај је гори од Стевандица. Успут сва опрастајна писма су срцепарајуца и искрена. Сад це он лагано да се бори за интерес народа и градјана тако сто це гласати за конструктивне приједлоге Радојицица. Приватни факултет заврсио и мисли да је паметан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стета

14.02.2017 16:00

Сконтаце И Талиц какав је лицемјер Радојициц али касно...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пеле

14.02.2017 16:02

Зар и ти сине Бруте. Зар и ти постаде ПАПАК. Нисмо за тебе гласали што си Зоран Талић, већ што си Зоран Талић и члан ПДП-а.Срам да те буде.Ђубре једно.Колико си узео.

ОДГОВОРИТЕ
Name

НН

14.02.2017 16:10

Ипак је код Доде висе лове

ОДГОВОРИТЕ
Name

Романија

14.02.2017 16:21

Ријетко одвратан цовјек.

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

14.02.2017 16:23

Кад си видио како Игор Додик зарадјује згадило ти се у опозицији нови папак.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лијевцанин

14.02.2017 16:41

Био сам и ја некада цлан ПДП-а,сада нисам ни у једној партији јер сви су исти,тако да колега Талицу нецес ниста постици ни сто си изасао,ако зелис уистину несто висе онда напусти политику одмах послије садасњег мандата

ОДГОВОРИТЕ
Name

Подрињац

14.02.2017 16:41

људино кад напустис партију а ти фино врати мандат.Научили сте се неким стварима које су веома лосе.Коалиције се праве пре избора а и ти си све знао .Засто ниси поднео оставку пре избора.Мислим да свака коалиција формирана послеизбора крси изборну вољу градјана .Лично немам за кога гласати.Када вас видим какви сте згадите ми се.На тај нацин од ове републике неце бити ниста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

труе

14.02.2017 17:08

Балкану земљо јефтиних политичара,добићеш сицу, док Баја узима милионе.Срамота врати мандат буди човјек.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Упуцен

14.02.2017 17:22

Прави Радојициц вецину себи без Додикових оборника његови плус независни клуб који це се формирати а напустања це бити јос видецете

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мали Броз

14.02.2017 19:01

Мозе опозиција и без Талица. Боље сад да је отисао него за годину дана.

Name

бања лука

14.02.2017 21:08

Опозиција је показала колико мозе и са Талицем и без Талица.

Name

кио

16.02.2017 11:09

Боље речено показала колико не може.

Name

xy

14.02.2017 17:24

Могло је пуно краце. Добио сам висе па одох.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПДП БЛ

14.02.2017 17:25

Оста само мали СТАНИВУКОВИЦ да се бори против криминала смијесно па ови нас зајебавају из вилела кабролета

ОДГОВОРИТЕ
Name

бања лука

14.02.2017 19:23

Тако сто гласа за Лубурица?

Name

Информисан

15.02.2017 13:52

@ПДП БЛ Оста мали Станивуковић :-) ? Па читав врх ПДП га је гурао и лобирао (тетак Црнадак, тата Финац, Лубурић...) Све сами пролетери и гомила кеша. Пита ли ко како то да је преко 15 ухљеба испред квоте ПДП Бањалука угурано у институције на нивоу БиХ, а да за њих и дугогодишњи чланови ПДП не знају ко су? Од тога трећина је из СНСД. Не треба врху ПДП-а неко ко мисли својом главом и има значајну подршку базе. А овом Талићу је највећи "гријех" што је освојио више личних гласова од било ког другог ПДП фукционера у Бањалуци икада. Исти "гријех" је имао и Маринко Умићевић на изборима 2012 (више личних гласова од Бореновића), Раденко Ђурица (више гласова од Иванића у Бањалуци) и тако могу до сутра. Предугачка је листа људи који имају неку тежину а отишли су из ПДП. Битно да су дошли дроњци, рециклирани СДП-овци Поповић, људи од конкретних достигнућа у животу Бореновић, Брчкало, Црнадак... Има ли тог "трећег блока" на видику?

Name

папак

14.02.2017 17:29

И ста реце са овим ниста,он необјасни засто и за колико је купљен знаце се.

ОДГОВОРИТЕ
Name

јоца

14.02.2017 17:30

Ниста ово ново није. Суска се да се и у Бијељини ПДП-у спрема несто слицно. За сада један је близу напустања, а могуце је јос један. Казу не мозе СДС да дозволи да ови ојацају до те мјере да их озбиљно угрозе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Купујмо домаће

14.02.2017 17:52

И шта на крају рече, зашто напусти, који разлог, јер када сам пети пут у три реченице прочитао да је непуних 16 година члан, ... више нисам ни читао. Ђе пређе, ако није тајна? У СНСД-е, не вјерујем, човјек је од ријечи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мири

14.02.2017 18:34

Ајде цовјеце процитај поново ста си написао а ја сам два пута процитала и измедју редова си све рекао а вријеме це показати само то да ли си уцјењен или си кес одмах добио преко рацуна зато не лупај глупости ваљас се у својим глупостима

ОДГОВОРИТЕ
Name

олег

14.02.2017 18:34

Нека господин врати мандат, као и остало сто је стекао кроз привилегије које је имао. После тога нека се запосли негдје у реалном сектору ако зна несто да ради.

ОДГОВОРИТЕ
Name

хахаха

14.02.2017 21:10

Види се да си упуцен.

Name

ГЛАВНИ КРИВАЦ ЗА РЕЗУЛТАТ

14.02.2017 18:57

Па врапцима на грани је јасно да је за резултат ПДП-а у Бања Луци најодговорнији прво Бореновић као предсједник, па редом Црнадак, секретар Генерални Брчкало и тако би се могло набројати приличан број! Умјесто да се то каже колико је гласова до сада имао Бореновић колико је сада имао Талић, упореде се цифре и то су једини аргументи, умјесто тога за резултат је крив Талић! Биће занимљиво кога ће потурити да буде крив на наредним изборима када сјиједи дефинитивно приземљење!!! Опет неће бити крив ВРх већ неко ДРУГИ!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зуза

14.02.2017 18:59

Преамбициозно од тебе ако оцекујес да це неко процитати цијели текст...процитао сам до момента када сте се закацили око подјеле радних мјеста након избора и то ми је довољно...код нас су избори лова и ко има висе лове има висе и гласова, а твоје заслуге за број гласова у БЛ су романтицарске...зивио

ОДГОВОРИТЕ
Name

Процитао

15.02.2017 09:58

Ја сам текст процитао од поцетка до краја, занимало ме ста има да казе на сва та пљувања и напад на њега. Ако су мо све то подметало јавно, могу мислити ста су све радили иза кулиса.

Name

Резултат пресједника

14.02.2017 19:17

Зоран Талић је имао словом и бројем хиљаду(1000) гласова више него Бореновић Бранислав на прошлим локалним изборима! Али Бореновић Бранислав је давно пројектована фаца за пресједника.Странка је уложила све своје ресурсе да направи каријеристу од њега и Игора а они се нису помакли! Коме још није јасно прогледаће скоро ствари се по правилу покажу у правом свјетлу!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Расуло

14.02.2017 19:25

Расуло је у пдп

ОДГОВОРИТЕ
Name

Партија Демократског Прогреса

14.02.2017 19:38

Колики је раскорак између назива и стварног садржаја! Докле може досећи негативна селекција кадрова, по дешавањима унутар ПДП-а могли би се штампати билтени како се не би смјело радити демократском добровољном удружењу грађана. Ово је пример како полтронисање може странку да претвори у потпуну супротност али то су психолози објаснили да не дужим!

ОДГОВОРИТЕ
Name

српска бања лука

14.02.2017 19:59

Па мора неко поцети правити опозицију у РС!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Питање за пресједника ПДП-а Бореновића

14.02.2017 20:00

Ако је на локалним изборима 2016-е ШЕСТО мјесто у БЛ био неуспјех, ко је крив што је ПДП у БЛ остао са једним одборником? Дакле прецизније , ко је крив што је сада ПДП у БЛ на СЕДМОМ мјесту? Замислите да је Талића странка подржала и уложила дио ресурса који су одабранима на располагању деценију! Истина коју не волите да чујете је да имате Талића и њему сличне у све до једном одбору од Костајнице до Требиња! Алтернативу умним људима не могу понудити ухљеби и камењари!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Крив је он сам

15.02.2017 08:33

Зоран Талиц је имао све сто позели током кампање и сам је правио и листу и организовао митинге.. Он јесте крив за неуспјех.. Говори о свом лицном успјеху, који није у потпуности његов.. Информисте се како функционисе гласање... Формирао је листу сам и видјело се по листи да је у старту хтио да саботира неке људе, то се показало и током кампање... Он је увијек радио за себе, а никада за партију( у свему овоме је ипак и циљ висе одборника из исте партије јер самим тиме имате и вецу подрску) ово је требао давно да уради и да олакса себи и другима јер неце висе морати да сарадјују са таквим цовјеком

Name

Неуспјех

15.02.2017 09:56

Ко је крив сто се пдп срозао на 4.мјесто на дрзавном новоу? Засто и ту нисте правили радне групе, а руководство врха странке да поднесе оставку? Сав свој неуспјех сте покусали да свалите на једног постеног цовјека. Спинери!

Name

БЛ

14.02.2017 20:33

Добро си се сјетио послије три мандата одборника и разних странацких функција да одес, након сто си се добро окористио. Доба папковања се наставља, папак као папак. И љигавац. Бар це сад странка моци на неким идуцим изборима да кандидује неког вјерног цлана, не издајицу љигаву која је себи пут правила.

ОДГОВОРИТЕ
Name

блука

14.02.2017 21:12

Види се колико си и ти упуцен у то окорисцавање.

Name

Ре: блука

14.02.2017 22:42

Цути мрцо и боту Талицев, брату његов папкарски. Фино се накупио и то сви у граду знају, по сест пуних колица вози по Тропику.

Name

Дјецурлија

15.02.2017 01:23

Е дроњак, дроњак, сви знају да ти писес све те "папкарске" коментаре. изадји из мисије рупе.

Name

Рика1

14.02.2017 20:51

Браво Талицу,предји у СНСД

ОДГОВОРИТЕ
Name

Правда

15.02.2017 06:32

Зато што је папак. Нек врати мандат па нек се онда бави политиком.

ОДГОВОРИТЕ
Name

беки

15.02.2017 08:07

Све је то уреду не задовољан па напуста странку слазем се, али остави и мандат странци, није постено напустити странку, апонијети мандат са собом. Тако да је стари систем гласања тако завани затворене листе најпостени. иди ти али мандат остави!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гаврило

15.02.2017 09:33

Човјек схватио на вријеме.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дупеувлакаци

15.02.2017 12:20

Хоцу да имам фризуру као Ненад Талиц.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мацак

15.02.2017 17:23

Ајде болан у коалицији сте са СНСД у колико опстина а не ваља вам Талиц. Л

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мискони

15.02.2017 18:26

не ваља Брцкалу. Бореновиц је рекао да је Талиц ОК. А Брцкало је само путник у аутобусу.

Name

Предшљедњик

15.02.2017 22:16

Чрнадка за предшљедњика. Урааа

ОДГОВОРИТЕ
Name

РАЈНА

16.02.2017 06:06

Поштовани господине Талићу, поздрављам ваше напуштање поменуте странке ПДП, то је странка коју је измислио Иванић и која му служи само , једини и искључиво како би он имао базу за бављење својом шупљом политиком, то је особа за коју се може рећи да није за...о, само оног кога није стигао. На челу странке ПДП је лик који је добар дечко , оде по бурек и цигаре, таман за предсједника који слику своју љуби, ( мали Бане , умишљени мамин син ), онај други, министар у покушају , који није могао изградити ни каријеру спикера на Биг радију , је марионета Иванића ( без господина , јер то богами не заслужује већ годинама) . Значи, ви као паметан и способан лик у ПДП-у нисте могли изградити каријеру, нисте глупи па се не морате великом шефу улизивати, а зато што сте паметни он вас не може послати по цигаре јер он само такве поставља на положаје , да су му при руци у свако доба дана, то значи , да је боље из те странке изаћи јер се зна како се тамо улази и наставити са политичком каријером. Само бих вас замолила , кад наступате , наступајте пуних својих умних капацитета , немојте се бојати ријечи, ријечи су оружје оног ко их изговара , али и тон приликом говора је битан, тон вам говори колико ви као говорник вјерујете ономе што говорите. Сваку срећу вам желим и јако ми је жао што ви нисте Градоначелник , цијеним да вам Конзум не би био у срцу као садашњем Градоначелнику , сваку срећу вам желим.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милија

16.02.2017 07:25

Скидам капу господјо! Све је тацно и прецизно рецено у пар реценица.

Name

Ана

16.02.2017 09:20

То сто вас Талиц плати да писете то и сто сам прица такве ствари говори о њему, немојте лагати народ и говорити да је најпостенији, он је имао прилику да се доказе и показе али није јер је себицан и зато никада није успио у политици, нити це икада, ако се вец бави политиком треба да буде несебицан и да помазе другима, а не да гледа само себе, ни у СНСДу се то не ради тако. Себицност га је довела до овога.

Name

Милија

16.02.2017 10:01

па нормално да нас плаца. Ево рецимо, мени даје хиљадарку дневно. А ко тебе плаца љепотице?

Name

@Рајна

16.02.2017 10:24

Ви сте, господјо Рајна, оцито један од бивсих или садасњих цланова ПДПа који је умислио да га цланска карта и високо мисљење о самом себи квалификује за високу позицију, па када то није уродило плодом онда галамите. Као и овај Талиц и његови сљедбеници који се сломисе коментарисуци. Ето, сада он нека оснује партију па се окупите око њега и видјецете који су вам домети, мада ми се цини да је ипак крајњи домет струцњака са Упериона да буде скутоноса Мудрог Црногорца.

Name

РАЈНА

16.02.2017 12:49

Људска љубомора је чудо, нарочито на љепоту и памет. Кад је неко лијеп и паметан , кад је способан и образован и кад успије у животу , одмах се нађу завидни црви да коментаришу.

Name

Милос

16.02.2017 16:17

Ееее моја Рајна, гдје је теби око и памет? Нити је лијеп, нити је Апејроновац паметан, једино сто је млад али то му и не знаци пуно. Ах да, сада је и богат, исплати му се бити ПАПАК

Name

СРЛЕ БЛ

16.02.2017 07:52

Сад це им све процвјетати након реконструкције Г.О. БЛ, напокон це Дроњак доци до изразаја и постати битан заједно са малим Станивуковицем цији је је отац направио вилу изнад транзита као из спанских серија и ко год продје крсти се. Станивуковиц о постењу, немојте бити смијесни.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стефан

16.02.2017 09:26

Па ста ако је тата стекао несто, засто се то повлаци да је и Драско непостен? Прво сто су све стекли радом, а друго имате и другог младог цовјека у скупстини Антоница па не видим да је иста урадио до сада? И његови имају пара па њега нигдје нема, зато не судите о Станивуковицу због тога погледајте колико ради и колику зељу има да промијени несто у овом граду, а касније у дрзави а због људи као сто сте Ви и слицни Вама не требају због тога саботирати његов рад, прузите му сансу па онда судите, овако судите без основе. Станивуковиц је бољи од 85% политицара у овој дрзави и са своји 23 године је висе урадио него неки политицари који имају толико година радног стаза у политици..

Name

СРЛЕ БЛ

16.02.2017 11:02

Стефане паметњаковицу ајде ти нама лијепо реци који је то постени нацин на који се мозе зарадити за ону вилу / узгред буди рецено парада кица и неукуса / и јос приде имас да поцастис Црнатка дзипом а Боренвица новом октавијом. Него како продје реконструкција синоц Г.О., РЕКОНСТРУИСАЛИСЕЛИСЕ СЕ ОДБОРНИЦИ

Name

Синдикат

16.02.2017 11:22

Нека има куцу.. ко год има кес не ради гради и прави...

Name

ре стефан

16.02.2017 11:43

Имате ви велике среце сто вас медији не дирају јер сте као опозиција...

Name

Јован

16.02.2017 12:15

Срле, Срле паметњаковицу!!!!Колико тебе Талиц плаца да овако пљујес по људима које не знас.Јадо јадни, ко опозицији купује аута???? Па да је лијепо бити опозиција и да има користи сви би прелазили у опозицију, а не би били ПАПЦИ и напустали је због пара и великих интереса.Знас коју корист морас остварити да би могао прогутати срамотан епитет ПАПАК и носити га до краја зивота.

Name

@СрлеБЛ

16.02.2017 12:37

Ти си, судеци по коментарима, бас острасцен. Звуцис као неко ко је оцекивао несто од људи које прозивас па се план изјаловио. Станивуковиц старији је богат, а да су му могли било ста ставити на терет вец би га истразни органи до сада добро истресли јер не припада владајуцим структурама. Знаци, цовјек постен, а како неукус није казњив не могу га ни по тој основи процесуирати. Те инсинуације са поклонима у виду аута су смијесне и плод су масте и тудјих фрустрација. Такве ауте возе незапослене зене бајиних помоцника министара па ако се хоцес играти Поароа, имас далеко плодније тло у тиму за који сад игра Талиц.

Name

Стефан

16.02.2017 12:44

Срле,Срле изгледа да не знас ста је рад и труд, ако неко има пара не мора их стеци на илегалан нацин, по теби би сви људи који су успјели украли и прогласавас их за лопове и криминалце. Размисли мало да ли је логицно да тако ословљавас све, а то сто су они узели нова аута не видим какве везе има са овим? Ваљда када радис мозес и да приустис нови ауто, није да их мијењају сваке године..

Name

Изненадјење

17.02.2017 09:07

Људи, изгледа иза овог Стефана се крије или Бореновић или Црнадак, чим се оволико бране за нова аута која су "Купили/добили"... Па какве везе има сто сте господо купили та аута, немојте се бранити, па нормално је да мозете себи приустити та аута када имате задњих 15 година плату преко 5000КМ!

Name

Стефан

17.02.2017 19:15

Могу те разоцарати нису они, вец само особа која реално сагледава ситуацију, то сам и рекао. Само сто други људи прицају небулозе

Name

&&&

16.02.2017 12:56

Добар потез. Цињеница је да у насој Републици и нема опозиције!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДЗАКАБУ

16.02.2017 14:03

Са Дроњком и Драском крај ПДП-а у БЛ. На ста спаде онако фина партија

ОДГОВОРИТЕ
Name

БранеБ

17.02.2017 08:33

Пуна падршка Николи Дроњку као будућем предсједнику градског одбора Бања Лука! ПДП информативна служба

Name

дддд

17.02.2017 11:20

Чињеница је да си ти у том гнезди провео 16.година. Ма зар је могуће да то као ниси знао И да из тога ниси убирао корист? Гласати за вас је бацање гласова. Неко је пкнудио висе те се си сада у латентној фази. Стевандиц би за тебе могао бити друг.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дддд2

17.02.2017 13:39

Е моја Дроњцино-то је твој домет-јел те то Золак инструисе да писес? Па нек ти да посао велики директор, зар ниси заврсио мед факултет!

Name

ре дддд2

18.02.2017 13:00

Ја сам за вас заврсио све факултете овога света. То што ти сада износис је је познато од оснивања ПДП И главног шефа Иваница који убире висе плата са дрзавног будзета, а једна вецита је са Економског факултета на који само ради плате сврати, истрпа оно И тако у круг. То сто тога малога констангно вређате због презимена није лијепо И ако се слазем да му треба барем десет година да зиви од свога рада да би могао да уцествује у политици. Талиц, није наиван И ако је као зеленко лоцео да јаси овај народ, али није ни перјаница која би водила народ И развијала идеју.

Name

СРЛЕ БЛ

17.02.2017 13:56

Да ли би предсједник радне групе за реорганизацију Г.О. Б.Л. бивси радијски водитељ Игор Црнадак био љубазан и појаснио нам како је могуце да његов пулен Драско Станивуковиц једини из опозиције гласа у скупстини града на приједлог СНСД а за давање дозволе за изградњу бенз.пумпе у власниству једног од оних који су постеним радом стекли капитал у близини сколе и вртица у М.З. Обилицево у Б.Л. ? Хвала

ОДГОВОРИТЕ
Name

Која

17.02.2017 21:09

Ево још једног сљедбеника Илије Стеванчевића родоначелника нове врсте људи ( папака)

ОДГОВОРИТЕ